Да ти имам проблемите.
Да ти имам проблемите.
Проблема е, че в определени моменти климатикът не си поддържа заданието с разлика 3-4 градуса. Даваш го на 24, той на 20 вдига клапите, увеличаваш на 26 - нищо не се случва в следващите 10 мин, клапите вдигнати. В други случаи даваш 22, той подминава с 2-3 градуса, в стаята става жега на 25 и чак тогава се сеща да спре.
Температурата варира доста и комфортът не е на ниво.
Е не знам.......... Ще трябва да му хванеш цаката или да свикнеш.
3-та степен на вентилатора и всичко си идва на мястото. Автоматичен фан ако не се изключва или намаляват градусите.
Авто вент, 24° и не се пипа дистанционното 3 дена. Ако и тогава не става има нещо дето го бърка.
Това с вдигане на клапите и недостигане на зададените градуси би трябвало да го прави само при външна температура над нулата,поне 7-8 градуса и нагоре,ако външната е близо или под нулата трябва да си достига зададените градуси от ДУ.Поне аз имам такива наблюдения над моята 12-ка.
Здравейте този звук нормален ли е? Моля за вашето мнение. Климатика е монтиран днес.
тракаща втулка - напълно нормален шум за модела ,свиквай
Монтирани са два еднакви климатика , единия е абсолютно безшумен, а другия трака.
Aз имам 35-ца и 25-ца от този модел и нито един от двата не трака.
Не е нормално от нов да е с разбита втулка, би трябвало този проблем да се прояви след време.
По-скоро ми прилича на небалансирана турбина и ако е така след време ще се разбие и втулката.
Вероятно и това е в основата на този проблем.
В понеделник ще идват и тогава ще видим. Благодаря.
Иди и запали свещ и кажи една молитва и може и да ти се размине
При мен, на единия, след профилактика на място, със сваляне на турбината, без демонтаж на тялото, понякога трака едва едва доловимо, друг път не се чува.Като понатисна тялото от някоя страна, спира.От миналото лято не ми е тракала.Полиамидната втулка, специално я погледнах, имаше си лек видим луфт, колко е и доколко е нормален не съм го измервал, редовно я гресирам.Тракането, вероятно е от недобре наместено тяло, планката може да е не изпъната както трябва, тръбите отзад, ако не са нанестени както трябва, съдават напрежение в тялото, отам мотор-турбина- втулка да не са съосни и да се получават тези "тракания".Интересно ми е, тези дето не тракат имат ли същия луфт като на тракащите, някой проверявал ли е?
Този пост е редактиран от Palev; 26-02-21 в 22:45.