Не е изкпускан фреон при закачането или поне нищо забележимо и значително.
Неизвестното е колко фреон е останал в машината за източване и по маркучите.
Не е изкпускан фреон при закачането или поне нищо забележимо и значително.
Неизвестното е колко фреон е останал в машината за източване и по маркучите.
Машината би трябвало, да е с позиция PURGE, при която почти всичкия фреон постъпва в бутилката. Така или иначе, при преточване , загубата е около 100гр, по мои наблюдения.
Изпратено от моят MI 8 Lite с помощта на Tapatalk
Браво иване! Това се опитвам от години да обяснявам на всякакви майстори, че компресорът не е в състояние самичък да си събере всичкия фреон, особено ако е едноцилиндров. При всяко разкачване на телата се губят поне 20, до 50 грама фреон. Събирачката не би трябвало да оставя повече, според мен 100 грама са прекалено много.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Не е подходящото място да споря тук, но имам един излишен жокер: знаеи ли защо миналия век хладилните техници използваха стари компресори от хладилници за вакуум помпи, а не такива от климатици?
P.s: не съм и няма да събирам никога фреон, защото това е най-бързия и лесен начин да си изгориш компресора в домашни условия.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Петко, що за щуротии пишеш?! Моля те...
Тъй като наистина много внимателно следях как процедират техниците, не забелязах никакво изпускане на фреон по време на процедурата, така че остава единствено количеството в машината и маркучите, което според мен няма как да е повече от 100гр.
Излиза, че при демонтажа на външното и последващото нескопосано мерене на налягането са изфирясали най-малко 200гр. фреон.
Сега остава въпросът дали 200-300гр. по-малко фреон за климатик, който е предвиден да работи с 2.5кг., могат да са причина за спад в продуктивността.
Но каквото такова, сега поне съм спокоен, че фреона е колкото трябва и системата е вакуумирана перфектно, така че ако пак не духа достатъчно топло, според моите критерии, значи толко си могат тези хевита.
Тествай някоя сутрин при 15° външна.
Предният модел 25zm-s духа с по-топла струя от 25zs-s. Горе долу при сходни условия ( 320...330W на ватметъра, дебит/веене по усет горе долу сходни)
какви 2.5 кг фреон ,това кой модел ?
https://mhiae.com/units/scm50zs-s1/
Мултисплит е, за това е толкова фреона.