Първоначално публикувано от
Plam3n Здравейте. От известно време наблюдавам нещо, което не мога да си обясня каква може да е причината. Става въпрос за климатик SRK/SRC 20ZS-W.
Климатикът е монтиран в помещение 12м2 с две външни стени с изолация. Стените са Изток и Север. Машината е монтирана на северната стена. В стаята има стандартно обзавеждане - гардероб и спалня. Климатикът е монтиран над спалнята. Гардеробът е далеч и го изключвам да създава проблеми.
Това, което ме притеснява, е че като паднат температурите под нулата, като последните дни, климата не може да си достигне заданието. При зададени 22 гр. и вентилатор на Auto, клапите надолу, поддържа постоянна температура от 20 гр.
Уж работи нормално, дефроства си на някакви интервали, но не съм го следил, тъй като предпочитам през нощта да спя
Преди няколко месеца му беше направена стандартна профилактика от фирмата, която го монтира.
Може ли да ме насочите какъв би могъл да е проблема и дали някой е наблюдавал подобна работа на тази машина.
Видях назад в темата, че друг колега има подобен проблем, но той има и секция под климатика. Та мисля, че постановката е различна.