Хора, четете малко... кабела идва директно от таблото и е двужилен има само фаза и нула. Няма как да има земя. Pavel, не знаех за вносителя, очевидно моя грешка ...
Хора, четете малко... кабела идва директно от таблото и е двужилен има само фаза и нула. Няма как да има земя. Pavel, не знаех за вносителя, очевидно моя грешка ...
Нямаш филтри ли? Онези пластмасовите правоъгълници също трябва да са филтри, единия беше нещо като пчелна пита, другия хармоника(оранжеви).
Тези неща си ги написал с редакция след това, за това става объркване, няма да четем по няколко пъти.
Ако фирмата завършва на макс, то е ясна работата
като няма отделен заземителен проводник ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се пуска мост от нулата към заземителната клема на клемореда на климатика ,това се нарича защитно зануляване и при утечка спасява човешки живот .. щото човек може да загине от 10мА на 220 волта ,което е нищожна утечка .. горното е особено важно в мокри помещения баня ,кухня ,както и всякаква бяла техника .
Току що звъннах на официалния вносител и той потвъри горното. Точно за мост от нулата говоря и филтрите си ги сложих, бяха в опаковките. Не смятам, че е моя работа. Благодаря за инфото. А случайно къде мога да намеря колко градуса трябва е струята като е на режим отопление ?
Като занулиш никога не трябва да слагаш щепсел в другият край на кабела.
/може , но трябва да е такъв, че да не може да се размени мястото на фаза и нула/
а най добрия вариант е тоя мост да е направен в контакта ,а след контакта да върви 3 проводен кабел .. тогава можеш да си го въртиш както си искаш
Тоя екип нищо не разбира или много са бързали, или и двете...
Да не занулиш машина(мостче се прави и слага за 2мин) и да не сложиш филтрите...
Ами ако клиента нищо не разбира и няма форум?
При положение, че кабела идва директно от таблото, спокойно може да се занули с мостче към вътрешното тяло. Има специално място за това.
хаха ,на 100мА ще опъне човек петалите на 100% ,даже да е с пантофи ,да речем .. 30мА правилно си запомнил това число ,но в рамките на 0.3 сек ! това е времето на сработване на ДТЗ .. а за мокри помещение се препоръчва ДТЗ на 10мА .. обаче ако нямаш ДТЗ, на 30мА си пътник ,бушон няма да отпадне и ако нямаш ей това зануляване по горе няма какво да те спаси
Запомнил съм за 40мА критичен ток по ел. безопасност, 100мА е сигурен.
10мА е малко.
Случвало се е да ме тресне 220В, ръка-ръка + лява ръка-крак за няколко секунди. Жив съм още, очевидно. Колко е бил тока не знам.
И мен два пъти ме е удрял 220в. от мрежата, не знам колко е бил тока, но усещането е леко разтърсване с прилив на адреналин и последващо сърцебиение, но без болка и неприятни усещания.
Този пост е редактиран от ccankov73; 16-05-21 в 01:37.
На 16 мА сработва ДТЗ. И зависи от ДТЗ - на класове е, според това и времето за което сработва.
И момчета никой от вас не го е "удрял" тока. На мен ми беше изгоряла кожата на дясната ръка от ноктите на пръстите до китката и от късото цялата ми дясна ръка с която включвах щепсела в контакта до китката беше буквално черна и нямаше бяла място -помислих че е овъглена като се съвзех. Клемите на щепсела буквално капнаха когато го извадих от разклонителя -бяха наполовина разтопени, а разклонителя беше овъглен - ронеше се. Кожата на ръката беше отлепена от месото и за 40 минути се напълни с вода.
Два бушона с жица бяха изгорели и един автоматичен беше паднал.
От тази гледна точка вас токът само ви е погъделичкал.
Бях 8-ми клас.