втулката не трябва да има осезаем луфт .. при изключен климатик натискаш леко турбината с пръсти в лявата част .. усеща ли се да мърда оста във втулката - ще трака .. естествено да я смениш със същата файда няма ( това е което правят по гаранция ) трябва да се смени с такава ,която няма луфт ..
Здравейте, климатика го оправиха.Имало е някакъв отсенък на торбината. В момента климатика е напълно безшумен засега.
Би ли дал малко повече инфо за ремонта -какво точно и как го направиха, че спря шума.Смениха ли нещо, как да рзбираме това : "отсенък на торбината"?
смазали са втулката ,друго не могат да направят .. до 2 седмици пак е в играта![]()
На това хеви не му тропа турбината или втулката не разбрахте ли ... мъките продължават .
Изпратено от моят SM-M215F с помощта на Tapatalk
Oнзи ден проверих 25-цата, 35-цата не съм, но предполагам, че и при нея ще е същото, усеща се лек луфт от лявата страна на турбината, където е въпросната втулка, но паразитни шумове няма към момента.
Та какъв е проблемът с въпросните тела и трябва ли да предприемам нещо, докато е време?
При ЛГ-то, което е на 5г., няма абсолютно никакви луфтове!
Здравейте,
Монтираха ми днес една SRK35SZ-W, при което момчето което я монтира само пробва и каза, че има утечка. Но била малко и нямало проблем. Инсталацията е 2фазна, няма заземявне на таблото и кабела идва директно от самото табло, кабела е 4кв. Утечката се хваща само на тези малки болчета, поне на друго място не видях. Нормално ли е това нещо или да звъня на фирмата да пратят друг екип, който разбира малко повече от токове ?
Фирмата е добре позната в София, името и започва с учтива форма в българския език. Ако има любопитни прилагам и снимки на самия монтаж, като уточнявам, че не съм изключително доволен. Не почистиха достатъчно добре с прахосмукачката, WIFI беше оставен на тръбата, аз го монтирах с двойнолепещо на текущата му позиция. Същия не беше настроен - остана ми за домашна работа да се уча как се настройва.
И още един въпрос, като задам касимална температура колко градуса трябва да излиза струята? Питането ми е свързано с това, че имам 2ри такъв (Бащата) го ползва и имам съмнения, че може да не е всичко топ.
Кабела ти е само фаза и нула, нямаш заземяване, така че е нормално.
Можеш да занулиш.
Това колко метра тръбен път са? Наложи ли се да се дозарежда с фреон?
Тоя Вай-Вай няма ли предвидено място вътре в тялото, че така ми идва много премиум.
Така де, знам че са фаза и нула и трябва да е заземено и точно това го питах. Не трябвало ми отговори, затова търся второ мнение както се казва.. Метража е 8, не бях в другата стая като са вакумирали системата, ако е стандартна процедура предполагам са я извършили с вакумирането. Иначе нъцки.. Премиум, той ми го остави над пръта да стои, добре поне си го залепих с двойнолепещо.. иначе абсолютна трагедия. Сега оторих капака и оо чудо нещо липвса..
Така и така съм се сетил, поне да споделя и другите неща, те дребни, дребни, но като се съберат.. Нямаха момчетата свинки опашки, добре си имам да им дам... скобите за монтаж на тръбния прът също им бяха къси и прескочиха 1-2 да сложат. Запалка за цигари бяха забравили та им дадох, сега се сещам че и тя зян е отишла.. здраве да е ..
Този пост е редактиран от ahhi; 13-05-21 в 17:14.
Инсталацията ти заземена ли е?
При мен имаше 'земя' на кабела за климатика и респективно ми беше свързан с 3-жилен кабел.
Ако и ти си имал заземяване не знам защо ти е сложил двужилен.
Климатикът ти е зареден с фреон за тръбен път до 15м., според техническите данни, но не знам дали ако се доближаваш до тези метри е хубаво да се напълни малко.
ahhi
Щом като си в София, защо не се обади на вносителя (Кондекс) да ти монтира климатика както трябва?
Липсват ти двата филтъра, трябва да са в найлон/целофан в кашона на вътрешното тяло.
Този пост е редактиран от Palev; 13-05-21 в 17:27.
аhhi.
Трябва да си ЗАНУЛИШ контакта в който ти е включен климатика. Ако не знаеш как по-добре е да извикаш електротехник да го направи.