Тракане от втулка не може да има!
Тракане от втулка не може да има!
Освен да е някой Караконджул![]()
Ставам, разглобявам завъртам леко втулката в тампона (дори без да я изваждам) и пак обратно. Няма тракане десетина дена. Толкова рутина бях придобил,че го правех буквално за 5мин.
Втулката като нова, може би проблема идва от друго място, но там при втулката избиваше- трак,трак.
Сега съм с подложено картонче така че оста на втулката е кръстосана с оста на турбината.
Ако втулката потраква то греста е временно решение ,докато се разтика 1-2 седмици поутихва .. лечението е само смяна на втулката с такава на която не е отърван допуска
А ако липсва смазка и е суха втулката, няма ли пак да цъка?
Иначе, случаят на Миланов и Мимоджев и аз съм на мнение, че не е от въулката.
При мен издават същия звук като от клиповете на milanov и mimojef, което значи, че и при мен може би не е от втулката. Забравих да спомена, че няколко минути след като включа климатика, тракането го няма.
Ако проблема идва от небалансирана турбина, може тракането да е от пластмаса в пластмаса от някоя "алтава" фуга. Тялото на модела си е паянтовичко като цяло (според мен). Та може и проблема да е от самата турбина. Въпреки, че моята като се върти и като я погледна направо "спи".
Не знам, чакам си техниците с резервните части. Все ще се намери решение на проблема.
При мен на единия климатик доста си замята турбината. Споделяй ако намериш решение на проблема.
Роска , греста е заредена вътре в самия корпус на втулката и достига до оста по каналчета. Само привидно изглежда суха.
После пишете от какво е. Явно има склонност модела към такива "ефекти". Иначе, ако всичко и е в ред, е адски тиха машината, буквално не се разбира, че работи, дори и при отрицателни температури и по-големи загуби. И дефростът ми харесва, че е доста незабележим. Ако съм аз, да съм го разглобил 10 пъти или да не съм оставил фирмата намира. При радиален натиск на турбината, има ли луфт? Турбината трябва да има все пак някакъв радиален бой. Може той понякога да кара нещо да трака.
Този пост е редактиран от rosswen; 08-10-19 в 11:07.
При мен е така , нарочно отначало пуснах всички клапи да се джуркат , а накрая ги спрях. И нарочно заврях микрофона вътре да не каже някой че лъжа. За мен е перфектно тиха машината !
https://m.youtube.com/watch?v=qMySVb...ature=youtu.be
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Аз винаги бих избрал този модел за стая, в която се спи. Не само заради цената, просто съм възхитен колко тих е. В същото време топли чудесно и в повечето случаи размразява само по нужда. Дори и да ми се появи някакво подобно тракане-ще го отстраня. Всичко е поправимо. Пък в крайна сметка, си имат 3 години гаранция. Винаги бих преглътнал един потенциален дефект като този, защото във всеки друг аспект, машината е безупречна. Поне според моите виждания.
Този пост е редактиран от rosswen; 08-10-19 в 11:21.
Колко фреон има srk35zs-w.
Изпратено от моят SM-G935F с помощта на Tapatalk