Страница 102 от 124 ПърваПърва ... 5292100101102103104112 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,516 до 1,530 от общо 1856
Like Tree1297Одобрявам

Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Това, което са те посъветвали, са дивотии. Посъветвах те да вземеш 20ZSX, като човек ползващ вече 6 година такива машини. Съмнявам се да са много хората с по-добри и подробни наблюдения над модела. В повечето случаи, монтажниците нямат такива машини в домовете си, че да ти дадат максимално подробна информация. До миналата година топлех студен външен хол, с кухня, коридор баня и тоалетна, общо 45м2 с 60ZSX-S. Смених го миналата година с 35ZSX-W. Тази зима при нас си имаше условия за изпитание на машината. Справяше се с лекота и на -10гр. Не ми дава по-висок разход от 60-ката при по-ниски отрицателени, в същото време е доста по-тих и умерен в поведението си.
    Та, да си дойдем на думата. Моята 35-ца и въпросната 20-ка, са 1:1 хардуерно. Максималното развъртане на 20-ката е около 1360W. Само за справка, максималното рязвъртане изобщо на моята 35-ца е било 1700W и то е било след размразяване, със сигурност. Иначе, за да поддътжа 24гр в тези 45м2, на -10 работи със 700-750W консумация.
    Аз бих избрал 20-ката, заради по-деликатната и тиха работа. Нямам никакви съмнения, че ще топли безпроблемно и в най-студените дни. Иначе за спалнята, ако държите да е МХИ (да, много хубави машини са), най-добре да е 20ZS-W. Но по-добре ще работи Дайкин 20 Perfera. Разбирай няма да включва/изллючва толкова често, мести клапи и т.н.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2020

Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

50-zs-w в хола, както и 35 в спалнята ще работят он-офф до -30 градуса предполагам.
    Помисли над предложението на @rosswen.
    Juman одобрява това.

4. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2023
    Живее в
    София

Аз също мисля, че предложените ми модели не са реални. Дали от презастраховане, за да не им звънят после клиенти да им казват, че не се стоплят ако са им предложили по маломощни машини или от алчност да спечелят повече като ти продадът по-скъп без да ги интерусва, че масовия потребител не се вълнува много как му работи климатика, а дали му е топло и да е с нормална консумация на ток, а това ще постояно ще вклюва/изклюва, щракат клапи, завишават разход и др...
    Та въпросния човек уж работил 20 години в сферата във вирми като Вимакс, Кондекс и т.н. а сега за себе си и отделно мненията на хора за работата му са много положителни, но въпреки това имам съмнения за предложените от него.
    За твойте климатици съм наясно какви са били и с какво си ги сменил изчел съм ти всичките мнения
    Идеята ми е първо да сложа в хола да видя как ще се държи и до колко ще топли него и колко ще може коридора, баня и спалня и според това ще преценя с какъв да го посрещна и подпомогна от спалнята.
    И пак да кажа за балкона направен на кухня, че от горе и едната страна също са балкони и са затворени, но с винкели и стъкла, другата страна наполовина към съседа другата външна, но от долу е отворена тераса и пода е адски сдуден както и самото помещение. Та от там ми идват притесненията за 20ска дали ще се справя с този студен балкон, защото вратата ще е затворена само когато се готви и отделно да топли хола както и докъдето може към коридора.

5. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

И 25-ца да вземеш, няма да сгрешиш, ако толкова те притеснява. Аз се ориентирам по високите температури в помещенията, които споменаваш без отопление.

6. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2023
    Живее в
    София

Тези температури в спалнята са само от конвектора, който ползвам в момента. Врати м/у спалнята и коридора както и м/у хола и коридора още нямам сложени. Само на вратата на спалнята съм сложил стреч фолио да задържа малко топлината В хола се пуска вечер за 1-3 часа духалка. Относно температурите от 10.02. вечерта до към 18:00 часа на 12.02. ни нямаше и не се е пускало нищо и като се прибрах в спалнята беше 13.5 градуса като веднага занесох термометъра в хола и там вдигна без да е включвана духалката на 14.5 и след това вече се наложи да я пусна. Може би щеше да вдигне още. Външните си бяха минусуви.
    Най-вече се притеснявам от студената кухня, но ако смятате, че тя няма да е проблем за 20zsx да си топли ще се спра на нея. Иначе разликата от 20 и 25 е 300 лв. което не е проблем.
    п.с. още нещо се сетих да спомена и това е че в хола към момента няма нищо освен един 2 метра хладилник, маса и столове. Няма диван, секция, телевизор, които в бъдеще ще има.

7. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Взимай 25-цата и си пей сърце.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2022

Здравейте- вчера се опитах да променя вертикалната настройка(ляво-дясно )на клапите и да ги пробвам да стоят централно но нещат стоят си наляво .Преди това стояха на ляво ама ми се стори че са много няляво имам чувство че са на 75градуса .Това според мен не е нормално .Някой би ли споделил опита си с тези клапи -нещо на ръка ли трябва да направя за да могат да стоят централно .

10. Member
    Тук е от
    Jul 2020
    Живее в
    Варна

За ляво /дясно, бутона L/R ли натискаш?На дисплея на дистанционното променят ли се настройките? Климатика "приема" ли настройките, изписква ли?

Прикачени изображения Прикачени изображения

11. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2022

приема само ако задам на дясно -местят се и застават леко на дясно -от крайно ляво нещат да отидат на централно

12. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от tandem Виж публикацията
    приема само ако задам на дясно -местят се и застават леко на дясно -от крайно ляво нещат да отидат на централно
    Така, вариантите са няколко. Първо, правена ли е настройка за положението на вътрешното тяло? Ако не си сигурен, най-добре е да провериш. Ако не, тогава изключи и включи машината. Така ще си намести и центрира клапите. Това трябва да свърши работата. Ако и с това не стане, хвани клапите и ги центрирай на ръка, но внимателно.

13. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2022

опитах с изключване на захранване и дистанционното -не помогна .Вчера техника който ми направи профилактика забеляза това и ги намести на ръка -след като си отиде пробвах да изключа и включа климатика от ви-фи приложението и отново стоят крайно ляво -пак изкл. и вкл. на двете и пак нищо Настроил съм положението на вътрешното тяло да е в дясно където е в действителност .

- - - - - - - - - -

Явно след ползването wi fi модула става нещо -сега ги наместих на ръка и всичко е ок .Благодаря

- - - - - - - - - -

Роска на колко време почистваш филтрите

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Чистя ги на около 3 седмици зимата. Голямо количество въздух обръща, а в студа работи с по-високи дебити. Съответно по-бързо събира прах. Лятото като седи само на най-ниските степени, събира по-малко и кара дори по месец и нещо. Зависи в какво помещение е, моето е близо 115м3.
    hegys и tandem харесват това.

16. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от tandem Виж публикацията
    Настроил съм положението на вътрешното тяло да е в дясно където е в действителност .е
    За това ти стоят клапите наляво и винаги ще ти стоят така. Климатика се стреми да духа в центъра на стаята при зададено централно положение на клапите.
    Задай му положение централно на стената и клапите ще се оправят.
    Mega, rosswen и Danzki харесват това.

17. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2022

Благодаря за споделения опит.

18. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2023
    Живее в
    София

Здравейте,
    От три дена вече си имам на стената MHI SRC25ZSX-W DIAMOND. Като изключим няколкото неуспешни опита за пробиване на отвора заради арматура от монтажа съм много доволен. Впечатленията ми за работата му до сега са че от както е включен не се е изключвал, може би защото не достига зададената температура, която е 23' и втора степен вентилатор, но това го отдавам на факта, че нямам врати към коридора и спялнята както и баня на която също отварам вратат и реално топли 53 м2 (може да видите по назад в темата скица на жилището). Температурата в хола (21 м2), където е климатика в далечната част от него на метър височина и на около 30-40 см от стената прави между 21.7-22.7, в коридора 21.3-21.5, а в спалнята около 20.7-21 при средни външни нощни 4' и дневни 8'. Струята въздух, която духа ми се струва някакси хладна. За през нощта в спалнята му помагам с конвектор. Като цяло мисля, че добре се справя, но кажете и вие дали е така и имали нещо притеснително. Най-вече ми притеснява, че изобщо не изключва.
    Ето и малко снимки
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    rosswen одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми
    От Phoenix_1 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 2994
    Последно: 21-12-24, 21:45
  2. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S
    От plamenof във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 657
    Последно: 30-07-24, 10:58
  3. mitsubishi heavy industries srk / src 20 zs-s или 25 zs-s
    От Dani във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3
    Последно: 28-10-18, 23:55
  4. Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE vs Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZMX-S~SRC25ZMX-S Diamond
    От m_dikov във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 77
    Последно: 16-08-17, 08:47
  5. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC 35ZJP-S
    От Macabre във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 26
    Последно: 14-11-13, 15:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе