Обема е към 80... А тази вратичка е 2 на 2.2 и няма как да се затвори.тръбния път е 4 метра.
Понеже ми стана интересно какво бихте препоръчали за такова помещение че да не бъде жалко за парите!
Обема е към 80... А тази вратичка е 2 на 2.2 и няма как да се затвори.тръбния път е 4 метра.
Понеже ми стана интересно какво бихте препоръчали за такова помещение че да не бъде жалко за парите!
SRK25ZSX-W или RAS-10PKVPG-E Super DaiSeiKai 9
35-цата ще е гъвкава почти колкото 25-цата, понеже ползват еднакви хардуери и минимумите им са същите. Зная как бачка 35-цата и ще е достатъчно гъвкава, с оглед отличното управление на компресор и турбина. Просто 25-цата е една идея по-подходяща. Разхищение е да се вземе 35-ца за конкретния случай, вместо 25. Не казвам, че не съм съгласен с всичко написано от теб, просто с този модел 35-ца драма няма да има. Дори и 60-ката ми е скривала шапката колко деликатна може да е, когато се наложи.![]()
Климатика е взет за отопление основно ,като гледам ценово не е нещо фрапиращо,тия няма ли да са слабички.
Колеги, какви са изискванията за минимален тръбен път за 35ца ZSX?
Този пост е редактиран от rosswen; 19-08-23 в 13:43.
Хм, интересно.А какви биха били евентуалните проблеми при неспазване на препоръките за мин. тръбем път?
Евентуално шумове от фреон, при преходни режими като он/офф и т.н. Този модел не знам да е чувствителен към по-къс тръбен път. Все пак, най-добре да споделят опит хора, които са слагали такива машини. Аз, като потребител не съм имал проблеми с две машини от този модел и тръбен път 3м, както вече писах.
Здравей Рос,
Благодаря за отношението и ценните съвети.
20230821_143827.jpg
Машината работи от час, монтажа беше извършен със старание(4м тръбен път).
Вдигна си 1350 (1550в е макса на Хитачито) вата при стартиране, като заданието е 24°, а температурата в стаята беше 27°
Първоначалните ми впечатления са позитивни. Нивата на шум за доста под тези на Хитачито (35PSA). Пластмасата е като че ли една идея по тънка, но до този момент не е издал нито един паразитен шум.
Тишината и ефективността са нещата, които най-много впечатляват в тази машина, на първо четене.
На мен тези неща не ми правят впечатление, стига да не е натрапчиво откъм шум.
Уруру-то е поставено в спалня към 20кв и нямам оплаквания за него.
п.п Ще постна едно клипче в коректната тема по повод питанката.
Някой , който е ползвал функцията Self Clean , може ли да сподели как работи. Като я включа , на дисплея излиза надписа 2Hr , но не прави нищо - не се отварят клапи , не работят вътрешно и външно тяло. Стоя така 15-на минути и я изключих - самото изключване не можах да го направя както е изписано в ръководството с On/Off бутона - трябваше да включвам и изключвам Sleep бутона за да прекратя функцията.