Страница 133 от 134 ПърваПърва ... 83123131132133134 ПоследноПоследно
Резултати от 1,981 до 1,995 от общо 1997
Like Tree1391Одобрявам

Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2018

Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

Днес пуснах за 1ви път на охлаждане (още не живея там) и започна да се чува нещо като кипене на фреон. Като се засили се чува повече, като намали - по-малко, но винаги се чува. Есента като го тествах след монтажа на топло не си спомням такива звуци да е имало. Какво може да са оплескали тия хубавци при монтажа? Тръбният път е 3 и малко метра. Иначе 2 часа поработи и си духа нормално студено.

2.  

3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

може да има пречупена тръба

4. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2024

Цитат Първоначално публикувано от zlostorko Виж публикацията
    Днес пуснах за 1ви път на охлаждане (още не живея там) и започна да се чува нещо като кипене на фреон. Като се засили се чува повече, като намали - по-малко, но винаги се чува. Есента като го тествах след монтажа на топло не си спомням такива звуци да е имало. Какво може да са оплескали тия хубавци при монтажа? Тръбният път е 3 и малко метра. Иначе 2 часа поработи и си духа нормално студено.
    Нищо му няма, колега! Подобни шумове са нормални при работа на охлаждане, когато вътрешният топлообменник е в ролята на изпарител. Ще се чува шум от кипене на фреона, шум сякаш от течаща вода. То си е описано и в ръководството. При смяна на оборотите на компресора силата на тези шумове ще варира. При мен го има същото, но вече дотолкова му свикнах, че не ми прави впечатление. Тръбният път е около 4 м. Вече втори сезон охлажда перфектно.

5. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2018

Ами имам heavy premium и electric от LN серията и там шума е само от време на време при пускане. Не мога да го приема това за нормално.

6. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2024

Привет!
    Забелязах докато сменям градусите на ДУ, че при избор на 24 гр. се чува двоен сигнал.
    В упътването е отбелязано, че "при избрани запаметена температура от 24°C, автоматичен режим и автоматичен въздушен поток, се чува писукащ два пъти сигнал"
    При мен е избран режим Охлаждане", но пак се чува двоен звуков сигнал. Пробвах и при ръчно избрана степен на вентилатора - същото. Малко съм объркан
    Другото, което забелазвам е, че последните дни консумацията рязко се вдигна и дори в момента, когато навън е 25 гр., машината харчи почти колкото на номинала си. Вчера чистих филтрите и до към 14 ч. не е работил. Затова и температурата се вдигна над 27 гр. Пуснах го на 24, но ми стана хладно и го вдигнах на 25. Така работи известно време, но преди лягане отново го свалих на 24. Докато беше на 25 гр. консумираше около минимума си и температурата не падна под 25.4 гр. Виждам обаче, че след като го смъкнах на 24 в помощението е станало доста хладно - 22.8 гр. по някое време нощем. Не разбирам защо не пада консумацията, когато температурата е толкова ниска?
    Прикачени изображения Прикачени изображения

7. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

всичките ви "проблеми" с климатика ще се решат ако разкарате ватметъра и термометъра и го настройвате така както ви е комфортно
    avelion, vlaf, CubanLinx и 3 други харесват това.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2024

Алекси, какъв ти е проблемът с ватметрите и термометрите, не знам!?
    Просто споделям мнение относно работата на машината при едни и други условия. Ако ще помашаш с коментарите си - добре са дошли, другото обаче са празни драсканици!
    Няма логиката, според мен, машината да работи на или около минимума си, да кажем до 15 ч., , след час вече да харчи 2 пъти повече.
    Според данните от сервизното минимумът се качва веднъж при 38 гр. - 20 оборота, втори път при 41 гр. - 30 оборота, и трети път над 46 гр. - 40 оборота.
    Съдейки по консумацията обаче, смятам, че минимумът скача и при по-ниска външна температура. Може би външното тяло се нагрява и това обърква сензора?
    Не виждам защо една 7ца ZSX трябва да консумира 400 вата при 24 гр. температура от ДУ и 33 гр. навън, а една 12ка KGTE едвам да стига до 200 вата

10. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2019

Цитат Първоначално публикувано от Poco Виж публикацията
    тая маймуна върти над 2 часа - мерси , ама не
    Вие си знаете!Не мисля,че "навърта километража",а и режима е доста тих,плюс това,че премахва влагата, алергените и т.н.Наблюденията са ми след месец постоянно ползване,но както се казва всеки сам си решава.Хубав ден на всички!
    CubanLinx одобрява това.

11. Novice
    Тук е от
    Jul 2025

Отскоро имам нов SRK/SRC-35-ZSX-WF монтиран на вила със стени от измазани сандвич панели край морето и ми направи впечатление 2 малки проблема ако изобщо са:

1) При пуснати клапи да духат автоматично наляво и надясно, като стигне докрай в едната посока само, се чува единично прещракване като обръща в другата посока. Не е кой знае какво, но през нощта на тихо, някой път е дразнещо
    2) Оставен на ауто вентилатор му трябват часове докато свали на по-ниска степен, при наглед темперирано помещения според стаен термометър който е далеч от всякакъв въздушен поток. В същото време през MHI приложението за WiFi дава странно високи или ниски съответно при охлаждане/отопление вътрешни температури, които са с 5-6 градуса различни от стайния термометър сложен на стената до вътрешното тяло на същата височина. Скорошен пример от показания на приложението към 10 вечерта- външна 25.7, вътрешна 31.3, настроен на 25 охлаждане ауто вентилатор. Съответно вентилатора жули на макс, предполагам заради голяма разлика в заданието. Проверка със стаен термометър на няколко места на височината на климатика дори в други стаи с отворени врати- никъде не беше над 26-27. През ум не ми минава при външна 25.7, къде около вътрешното тяло ще има нещо с температура 31.3...
    Подобно поведение беше и ранна пролет на отопление, сериозна разлика между температурата на стайния термометър и вътрешната според приложението. След много часове работа, като че ли показанията се нормализират донякъде.

Въпроси-

1) щракането нормално ли е за модела или да се обръщам към фирмата докато е в гаранция?

2) Къде му е вътрешния температурен датчик, да няма транспортна лепенка или нещо от сорта, която да не е махната при монтажа, или нормални ли се тези изкривени показания? Или да не е много близо датчика до не така добре изолираната стена и самата стена да е с температура, която не мога да хвана със стайния термометър и да й трябва много време да се темперира, макар помещението да е?

Благодаря предварително
    Този пост е редактиран от okli8; 14-07-25 в 08:32.

12. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2024

Здравейте, нормално ли е 7-8 часа да не изтича никакъв конденз от маркучето на климатика? Имам предвид в часовия интервал от 11:00 до 20:00 часа? Иначе си охлажда перфектно.
    Атмосферните условия са следните: навън към 11:00 ч. е вече 30°, а в 17:00 е 37°, като слънцето пече директно климатика от 12:00 ч. до залез. Влажността е 18-20%. Тръбният път е 3,5м. Тук не е валяло от месец.
    Същото се отнася и за другия климатик, който е ZS-W. И от него не изтича никакъв конденз.
    Причината за мен е ниската влажност, но пък в същото време в службата една Мидеа си тече както тече ракия на казан. В другото ми жилище 18-годишен HAIER също прави обилен конденз.
    Този пост е редактиран от HERUVIM; 14-07-25 в 19:13.

13. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2024

За какво помещение говорим, като квадратура? На каква температура е настроен от ДУ?
    Напълно нормално е да има периоди без никакъв конденз. Влагате в помещението може да е ниска, оборотите на компресора да са ниски (в този случай топлообменникът не е толкова студен и не се образува конденз), наличието на хора също е важно.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2024

Цитат Първоначално публикувано от Blago94 Виж публикацията
    За какво помещение говорим, като квадратура? На каква температура е настроен от ДУ?
    Напълно нормално е да има периоди без никакъв конденз. Влагате в помещението може да е ниска, оборотите на компресора да са ниски (в този случай топлообменникът не е толкова студен и не се образува конденз), наличието на хора също е важно.
    Помещението е 15 кв.м. В жилището не се живее. Пуснати са плътно външните щори. И на двата климатика ДУ е настроено на 25 градуса.

16. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2024

А какъв размер е климатикът? Помещението не е голямо и е възможно да работи на он/офф на моменти. Тогава също няма конденз.
    Иначе - всичко е наред! Не се притеснявайте.

17. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2024

Цитат Първоначално публикувано от Blago94 Виж публикацията
    А какъв размер е климатикът? Помещението не е голямо и е възможно да работи на он/офф на моменти. Тогава също няма конденз.
    Иначе - всичко е наред! Не се притеснявайте.
    SRK25/SRC25 ZSX-S
    а другият е
    SRK25/SRC25 ZS-W
    Явно на моменти работят Он/Офф, защото като си сложа ръката пред клапите и въздухът не е студен. Също така на периоди не се чува движението на фреона (като шум от течаща вода), явно тогава е в Офф режим, а когато включи компресора, тогава се чува този шум и духа студен въздух.
    Този пост е редактиран от HERUVIM; 14-07-25 в 20:11.

18. Member
    Тук е от
    Feb 2023

като няма влага , няма да изтича

при мен тавата в момента също е суха - капка конденз няма , но пък и климатика работи на 120вата, като от време на време изключва - тоест едва ли и ще направи конденз .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми
    От Phoenix_1 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3077
    Последно: 13-07-25, 22:07
  2. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S
    От plamenof във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 657
    Последно: 30-07-24, 09:58
  3. mitsubishi heavy industries srk / src 20 zs-s или 25 zs-s
    От Dani във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3
    Последно: 28-10-18, 22:55
  4. Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE vs Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZMX-S~SRC25ZMX-S Diamond
    От m_dikov във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 77
    Последно: 16-08-17, 07:47
  5. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC 35ZJP-S
    От Macabre във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 26
    Последно: 14-11-13, 14:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе