Явно подочува някакво цъгъркане, което е нишан.
Явно подочува някакво цъгъркане, което е нишан.
Крива стена може, но не бива да е причина за усукване на тялото. Аз нямам права стена в къщи, а на тях висят три машини. Само една се разтрака след 5 (ПЕТ) години работа, след като го окачих на базата както трябва. Бил е усукан през цялото това време, поради напъната и счупена долна щипка, следствие на лош монтаж. Базата трябва да компенсира кривините на стената, като тялото трябва да виси свободно на нея. Проверява се с двата палеца. Тялото трябва с лекота да се премества около 3 милиметра нагоре - надолу. Ако не се случва, има пренатегната база за много крива стена или кофти огънати (положени) тръби. Новите машини са с много тънки пластмаси и конзоли, които ги правят трудни и капризни за монтаж.
Интересно, аз съм чувал не една машина, от марки като Фуджицу, Панасоник и т.н., включително и старото ми МЕ SF50 на по няколко месеца, до 2 години експлоатация, с цъкащи втулки. Интересното е, че само МХИ се асоцират с това, все едно е проблем, единствено срещан при тях. По-скоро, от четящите форума. Вече всеки с такава машина вади слуховия апарат и се завира да слуша... Някаква параноя. Какво пак задълбахте за ZS, като темата е за ZSX. Има 2-3 оплаквания за конкретния модел, не е масово явление, а от последните няколко коментара се разбира точно обратното. Заприлича на бардак и тази тема, също като тази на Дайсейкай. Както казва Додо, взимайте Трео и се радвайте. Машини като ZSX и Дайсейкай са за будалите.
Рос, тази тема са видяли и избрали, тук пишат. Не се изживявай като собственик или адвокат на MHI. Какво ти пука кой е доволен и кой не? Свиркай си!
Трайкат си тези, които нямат време за губене по форуми и които не са претенциозни към техниката, която ползват. Богати хора, неинтересуващи се от битовизми и клюки. Те не се топлят с климатици, между другото. Охлаждат се с тях или поне част от тях.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Имам наблюдения над доста машини. Много от тях работят меко казано като дръвца, отвратително. Ама из темите за тези модели - нищо. Аз не съм от хората, дето обичат да мажат наляво-надясно коя машина, колко смотана била и какво и било много зле, макар че за някои доста рекламирани тук ми е точно такова мнението. При други и за най-малкото нещо се вдига врява до небесата. Развъртало до 600W, пък имало он цикъл 10мин. и т.н. Ако нямаха ватметри, знаеш ли кога точно ще разберат до колко им развърта и т.н.? Двойни стандарти му викам на това.
П.п. Всеки слуша и чува втулките, защото машините са безобрано тихи, в същото време успяват и да топлят, без да духат и шумят. За това и най-малкия шум се долавя, това пък ще ви кажа аз.
Другите "тихи" машини ми ги хвалете, когато загубите са по-големи и температурите задържат под -8. Тогава се разбира коя е тиха и коя-не. Повечето стават неземни фучалници при по-сериозни загуби.
Гледам напоследък се вадят много генерални "положителни" заключения за това колко добри и тихи били някои машини, а те под -3 не са виждали. Айде малко по-сериозно!
Този пост е редактиран от rosswen; 04-01-20 в 23:15.
Проблем с машината нямам, още не се е разтракала, дано и за напред да е така.Просто съм останал с впечатлението, че за всеки проблем е виновен монтажника.Изклювам хората, на които наистина не са им закачили както трябав вътрешното тяло, или нещо друга са претупали.
Тия с хитачитата си трайкат, както ония, с панасониците и дайкините. Силата им е до -5°С. Още не е застудяло...
Може и да е така. Аз не разбирам, все още съм нов във форума. От скоро ползвам два скучни климатика.
Търся най-доброто до 1200 лева с монтажа.
Спрял съм се на следните марки:
Митсубиши - модел Електрик
Митсубиши - модел Хеви Индъстрис
Фуджитсу - модел Дженерал
Или някоя Тошиба с компресор голям колкото яйце.
Упс, забравих - фаворита ми: Midea forever
Този пост е редактиран от the inquirer; 05-01-20 в 00:18.
Потвърждаваш мнението ми за влиянието на форума и параноята. Нямаш проблем, ама се чудиш кога ще започне да трака?? Ето за това се обяснявам понякога повече, отколкото е необходимо. Хубаво е да се отбележи, когато има някакъв проблем, ама не да се дъвче постоянно и да се внушава колко зле е машината, заради подобни случаи. Прекалява се, това ми е мисълта.
Няма кой да ме убеди в обратното.