Първоначално публикувано от
rosswen @LameHelper , щом не Ви пречи-проблем няма. На мен също не ми пречи. Знам какво е да работят без да спират, знам и обратното. Не ми пречат нито в единия случай, нито в другия. Правил съм експерименти, да засичам средноизразходваната енергия, като разликата е почти никаква при 20ZMX и 60ZSX-S. Загубите Ви сигурно са смехотворни, щом дори ZSX изключва. Минимумът му на отопление е 130-140W в диапазона +4 до +13гр. Под +4 става 250W, което за 27м2 също смятам, че не е хич много. Както и да е. Това с условието за дефрост е така, НО. Едно голямо "НО". Условието за он/офф цикли, трябва да бъде удовлевтворено, само когато температурата на външния ТО е по-ниска от -5гр. и външната температура е по-ниска от +3гр. Ако имате желание, ще кача скрийншот от сервизното. Климатиците Ви явно имат софтуерен "бъг", за да го правят на положителни температури и он/офф цикли. Казвам го най-отговорно, защото същият бъг го има при моя 20ZMX. Пробвах със смяна на датчиците (дисчардж, на топлообменника и този за външната температура). Вървят комплект. Замерих и съпротивленията на старите-стойностите са в граници, според сервизното. С новите датчици-промяна няма. Аз съм намерил друг метод, за да не ми прави тия ненужни дефрости, докато спя. Нагласям така седмичния таймер, че над 0-та да ми влиза в дълги офф цикли, нощно време. Температурата не пада под 22гр. и дефрости няма. Когато стане под 0-та, му давам 24-25гр., машината спира да изключва и дефрости има само по нужда-когато побелее изцяло.
При моя 60ZSX-S този бъг го няма. Тествано многократно. Затварям вратите и свалям заданието на 22гр. и го вкарвам в он/офф цикли. До -1 -2гр. външна не се случва нищо, колкото и да включва/изключва. Паднат ли още малко, когато отчете -5гр. на външния ТО, дефрост има точно след 10 он/офф цикъла, както е описано в сервизното.