Някакъв ненужен дефрост най-вероятно, ама по каква причина нямам представа.
Някакъв ненужен дефрост най-вероятно, ама по каква причина нямам представа.
Да не би да е чукнало 0 градуса?
Сега ще сложа термометъра отвън ама аз отоплявам 12м2 изолирани с отворена врата, на 23 градуса и турбина на 4. Не трябва да го усеща дори. Машината го прави за първи път от 20 дена,не е спирана. Ще следя.
0 градуса не са условие за дефрост при Хеви. Моделът го имам от вече 5 зими, празен дефрост още не съм хващал или нещо различно от алгоритъма. Дано е единичен случай, просто да се е бъгнал... Ако работи он/офф и е задържало под 0-та, тогава може да е удовлетворил условието за дефрост на он/офф цикли.
да съм изтеглил късата клечка ли. Че то тук пловдив в момента е 4-6 градуса. Ако е малко фреона знам че трябва да твари ватове за да компенсира а той е на 260 вата. В момента е на 340
Може да се е сбъгясал нещо. Ако се повтори, му дръпни щепсела за 2-3 минути.
П.п. При нас от 4 денонощия е около 0-та, с висока влага и мъгла. Под ZSX сме цяла вечер, а под ЗМХ спя. Още не са правили дефрост, поне в мое присъствие. През нощта падат до -1 -2гр.
П.п.2. А мигаше ли зелената лампичка на вътрешното тяло?
През тази 1-2 мин. постоянно ли пуфтеше или за момент в началото?
Ако цъкне тока за момент също изсъсква, но еднократно.
Беше едно бързо изпувкване и толкоз,тръгна много бързо след това. За зелената лампа не погледнах, беше ми важен разговор и не съм го гледал, но ще го имам изпредвид. Навън е 4 градуса по термометъра, влагата не е кое знае каква сега.
било е токов удар.
Не си ли намести после клапите?
- - - - - - - - - -
Ако е билмного бърз може и да не е имал време да си рестартира клапите, но EEV -то го е усетил и е цъцнал.
Изпувка и прибра голямата клапа, и после тръгна, но много бързо затова казвам да е било макс 1-2 мин, може и по малко да е било,бях на телефона и не се загледах. После клапите си ги върна в положението което бяха.
Днес, преди обед, монтираха 20ската. Малко след 12 стартирахме в спалничката от 16.1 градуса. Стените, особено външната, са доста по студени. Бързичко рипна до 20, по късно ще задам 22 и това ще е. Няколко дни, стените ще поемат топлина, та отзивите по натам, ако има значение, за който и да е.
Довечера се нанасям с апаратурата за измерване на акустика, температура, влажност и комфорт.
...анемометъра забрави...
Да бе.......ей сига са връщам!!!
Имах неблагоразумието да отворя, в движение, предния панел, за да поставя два филтъра. Рестартира се, без да отвори панела.
Изключих, включих и готово- то като вУйндовс.
пп.Представи се според очакванията- топли, шуми, духа. Сякаш, наспал съм се, както обикновено.
...бе друго си е да заспиш под Митсубиши! Това за комфорта.
Този пост е редактиран от Трифон Панайотов Трифонов; 12-12-21 в 09:10.
Навън е малко гадно времето в Пловдив. ZSX-20 се справя за сега добре но взе да побелява и рупа по 7 киловата на 24 часа. Каква беше причинита за неравномерното обледеняване на питата
Този пост е редактиран от peter`s; 14-12-21 в 10:12.
Ще направиш ли следния експеримент? Свали температурата до такава степен че да офне и кажи дали докато е в офф почва да изчезва срежта от него.