във всекидневната трябва да сложиш седмица ,и конвектори в другите стаи
във всекидневната трябва да сложиш седмица ,и конвектори в другите стаи
Ако си беше направил труда да прочетеш написаното щеше да видиш, че тоно темата е за "Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond" за които и аз питам.
Цитат по-долу:
Въпросите:
- за всекиднвената 25м2 мисля да сложа една 12-ка и тук се двуомя между Mitsubishi Electric MSZ-LN35VGW / MUZ-LN35VG Zubadan 12 000 BTU или Mitsubishi Heavy Industries Diamond SRK35ZSX-W/ SRC35ZSX-W, 12 000 BTU
- за по-голямата спалня 14.33м2 мисля една 9-ка тук отново между Mitsubishi Electric MSZ-LN25VGV / MUZ-LN25VGHZ Zubadan, 9 000 BTU или Mitsubishi Heavy Industries Diamond SRK25ZSX-W/ SRC25ZSX-W, 9 000 BTU
Да и само за нея. За сравнение между климатици и избор на такъв си има тема
Здравейте! Ще отоплявам, не постоянно /събота,неделя,празнични дни/ стая 17 кв.м. 39 м3 , която е с дървена дограма и не санирана къща в която не се живее. Къщата е в Софийско равно поле т.е. 500-600 м. надморско равнище.Зимата, като отида в стаята температурата е под нулата т.е. минусова. Досега се отоплявах с конвектор и духалка, ама отначало не изключват 10-12 часа докато се стопли и то на мах. 18-20 градуса, повече и не могат да вдигнат , а ако е много студено и тези градуси не докарват. Вече не са опция при този висок ток. Колебая се между Mitsubishi Heavy SRK25ZSX-W/SRC25ZSX-W Diamond, 9000 BTU и Mitsubishi Heavy SRK20ZSX-W/SRC20ZSX-W Diamond, 7000 BTU. Кое е правилното оразмеряване за тази стая? Интересува ме да работят като инвентори, а не като обикновени духалки на вкл./изк. Благодаря ви предварително! Извинявам се предварително, ако не е в правилната тема поставен поста!
Този пост е редактиран от донКурЛеоне от СиераЛеоне; 23-01-22 в 05:35.
Т.е. климатика ще се пуска при външни -5°...-10°. Редовно.
При външни температури зимата, ДА . При не отоплена къща, където никой не е живял и не живее. Вчера отидох пуснах конвектора(на -6 външна) и вечерта се прибрах, защото при непрекъсната работа 6ч. не можа да стопли достатъчно(мах.18гр.), а за сутринта го даваха -10/-12 гр. Но не винаги темп. са такива, но си е студеничко. Все пак сме Софийско равно поле, заградено от всички страни с планини и на 600м. надморско равнище.
- - - - - - - - - -
С такъв режим на работа, и за такъв кратък период на използване 48часа, аз бих си сложил преоразмерен климатик - 35ца, за да може максимално бързо да превърти въздуха няколко пъти. Затопляне на стая е едно, темпериране е съвсем друго.
На 20-ка или 25-ца ще и се вземе акъла с тоя режим на работа, и накрая пак ще си на студено. Мое мнение.
Ако все пак заложиш на по-малките wifi управление е опция, за да го пуснеш по-рано, да има време да стопли. При положение, че имаш и-нет в къщата.
Sent from my MI 8 using Tapatalk
20 и 25ZSX са еднакви хардуерно машини. И 20-ката може да духа много. Според мен, 20-ката ще е достатъчна.
Сашо му е отговорил в темата за избор на климатик. Сега остава човека да си избере една от предложените машини.
Някакъв модел с подгрев на компресора според мен ще е по удачен избор. И с някакъв отдалечен контрол + wifi ватметър. Като се пусне в четвъртък отдалечено да се вижда на ватметъра тръгнал ли е и т.н.,а като се отиде в петък вечер стаята да е затоплена.
- - - - - - - - - -
П.П.
FVXS 18-ка всеки ден се пускат сутрин независимо от външната температура, не знам имат ли нямат ли подгрев и защита някаква, но винаги са тръгвали.
Колебая се между MHI 20 или 25 ZSX. Сашо каза, че 20 ще свърши работа, а и стаята си е за 20-ка, но при положение, че трябва първо да затопли стаята преди да я темперира, се чудя дали 25 няма да е по-удачен вариант. Приемаме, че няма wi-fi. Какво ще кажат специалистите?
Аз бих се огледал за машина която :
1. да има 10С поддържане
2. седмичен таймер (ако няма Wi Fi)
Нагласиш я на 10С(някои имат и повече опции 5-15С) когато няма никой, а таймера да вдигне желаната Т няколко часа преди отиване.Примерно през нощта на предия ден - хем на нощна, хем ще успее да темперира.
Сметките ще са съизмерими с 48ч бръмчене на макс и ще имаш и комфорт.А и няма да “мориш” машината.
Ако има Wi Fi - още по-лесно.
ще кажат да пишеш само в една тема а не едно и също в 2 теми ,като за начало ..
Само че да си помни таймера при мигване на тока.