Страница 69 от 124 ПърваПърва ... 1959676869707179119 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,021 до 1,035 от общо 1856
Like Tree1297Одобрявам

Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

Моя грешка. ЗС-а имах предвид.
    Сега ще го поправя в другата тема. Да не заблудим някого.

2.  

3. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

https://www.youtube.com/watch?v=1H_PoAZmHcQ

п.п
    Много мразя да препоръчвам климатици, ама ме напънаха. От това което беше предложил човека дето ще я монтира (5 машини) се ориентирах с кои марки работи. Та аз разбира се предложих 6-ти вариант за приблизително същите пари и той взе, че избра баш него и чака няколко месеца за доставка..

Петре, забележи не за 10 не за 12 не 15 не 25, а за 40м2 - 35ZSX-W. Сега застудя и викам я да видя какво става, ама човека бил командировка и до ден два като се прибере ще даде отзиви. За сега се успокоявам, че щом жена му не му е звъннала май не съм ги прекарал много.
    mimojef, peter`s, GLARYS и 1 други харесват това.

4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Ти му обясни какво е on/off и ще развалите орталъка.

5. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Той не ми е познат на мен. Жена ми ми го натресе. За майте други марки

6. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

[mention]bobivg [/mention] и аз съм заделил за една 35-ца, за 45м2. Миланов специално ще го поканя, когато започне да ми офф-ва... над +13гр.
    bobivg одобрява това.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от bobivg Виж публикацията
    https://www.youtube.com/watch?v=1H_PoAZmHcQ

п.п
    Много мразя да препоръчвам климатици, ама ме напънаха. От това което беше предложил човека дето ще я монтира (5 машини) се ориентирах с кои марки работи. Та аз разбира се предложих 6-ти вариант за приблизително същите пари и той взе, че избра баш него и чака няколко месеца за доставка..

Петре, забележи не за 10 не за 12 не 15 не 25, а за 40м2 - 35ZSX-W. Сега застудя и викам я да видя какво става, ама човека бил командировка и до ден два като се прибере ще даде отзиви. За сега се успокоявам, че щом жена му не му е звъннала май не съм ги прекарал много.
    Boby, ако визираш мен кажи ми пак какво визираш за 35-ца в 40м2. Аз имам 20-ка. То е ясно че хардуера е един същ

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2021
    Живее в
    Аксаково

Ако вятъра не ви пречи, за 50м2 може и 7ца(20)............................​Петъре.
    Mig82 одобрява това.

10. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Опит за шегичка, може и да не ми се е получила като гледам колко си сериозен. По твоя случай.
    От постовете оставам с убеждението, че отдаваш голямо значение на това коя машина колко BTU-та се води и това би трябвало да я определя за какво помещение е. До някъде това е вярно, но когато говорим за режим на охлаждане и той е водещия.
    Въпреки, че се води 20 (изкуствено спъната) при теб е зверски преоразмерена за помещението в режим на отопление.
    Понеже си фен на японките, прочети до какво води преоразмеряването.
    Това са стари линове мотаещи се във форума, които може би ще отговорят на някои въпроси които си задаваш за работата и консумацията.
    エアコンの最適容量(COP)分析 — エネルギーパスの新機能 その1 | 日本エネルギーパス協会
    エアコンの最適容量(COP)分析 — エネルギーパスの新機能 その2 | 日本エネルギーパス協会
    Gena_bs, Kasap, ccankov73 и 3 други харесват това.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от bobivg Виж публикацията
    Опит за шегичка, може и да не ми се е получила като гледам колко си сериозен. По твоя случай.
    От постовете оставам с убеждението, че отдаваш голямо значение на това коя машина колко BTU-та се води и това би трябвало да я определя за какво помещение е. До някъде това е вярно, но когато говорим за режим на охлаждане и той е водещия.
    Въпреки, че се води 20 (изкуствено спъната) при теб е зверски преоразмерена за помещението в режим на отопление.
    Понеже си фен на японките, прочети до какво води преоразмеряването.
    Това са стари линове мотаещи се във форума, които може би ще отговорят на някои въпроси които си задаваш за работата и консумацията.
    エアコンの最適容量(COP)分析 — エネルギーパスの新機能 その1 | 日本エネルギーパス協会
    エアコンの最適容量(COP)分析 — エネルギーパスの新機能 その2 | 日本エネルギーパス協会

пускам ги с през транслейта:

https://tnp--kyusyu-com.translate.go...g&_x_tr_pto=sc

https://www-energy--pass-jp.translat..._x_tr_sch=http

Боби мерси за линковете. Поне на 70% ми е ясна ситуацията. Дори да не съм сигурен за точното натоварванекато по номинал съм съблюдавал машината която вземам да може да реализира този минимум както го дават от поне 0,3-0,8. Ако пак те разбирам правилно, предполагам че визираш минимумите които са изчислени в софтуера за водят до най ефективна и еконична работа на климатика. Т.е 400 вата минимум реални за да влезе в този алгоритъм на ефективност и икономичност спрямо външната температура, без да отчита факта вътрешна температура и изолираност. Тоест примерно 20-ката е ок за 12м2 ако е със стара дограма и изидана с тухли четворки с дупките навън и без комшии отдолу и отгоре, или си е супер нормално в 24-30м2 добре изолирано. Ако това визираш аз съм го взел под внимание при избора на климатик и затова съм казал 50м2, което е даже супер за климатика тъй като при постоянна или бавно променяща се температура той го има този минимум та и повече и затова в другата тема писах до 2 градуса, най вече заради преградната стена и това че има само един отвор и топлообмена не е същия като ако е едно помещение.

Също разбирам че като слезне на 150 вата не е с коп 5,74, но там идеята както и при добрите к2у е да не излиза в офф па макар и с коп 1,5 да работи или като излезне да го прави незабелижимо, след което като влезе в режим ОН пак да го прави незабелижимо с плавно ускорение и без изрязване във ватовете-бонус е да не мърда клапите.

За мен при висока външна да се изрежи 20-ката с 400 вата за 2-3 мин е недупустимо в 12м2 (започва с 550, после нямаля и стига до 150-160, сборно около 400), ако подобно нещо се случи при Рос е ок той е в 45м2, при него няма да е ок да се изрежи след офф с 2000 вата реални при висока външна температура.

- - - - - - - - - -

Настроен на 24 градуса и вент на 2, работещ на 180 вата вътре е 27 градуса и не е излезнал ОФФ все още, навън е 7 градуса. Тоест датчиците го приемат за нормално

12. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Петре, само един жокер ще ти дам за дефростите на суха пита. На МХИ като им бърничкаш градусите под 0-та и правят контролни дефрости. А може би и смяната на скоростите на турбината, но за това не съм сигурен, по-скоро не.
    Mig82 одобрява това.

13. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Да. Моя ЗС сутринта докато му смъкна градусите от 24 на 23 и веднага дефрост.
    rosswen одобрява това.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от mimojef Виж публикацията
    Да. Моя ЗС сутринта докато му смъкна градусите от 24 на 23 и веднага дефрост.
    И при МЕ-тата става тоя номер, да го знаеш.

16. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

Така се полазват ZSX.
    25-цата е в 15м2, 35-цата в 27м2, с отваряне на към коридор от време на време.
    https://youtu.be/qjrt91fKi3s
    Този пост е редактиран от rosswen; 18-01-22 в 12:37.

17. Member
    Тук е от
    Nov 2021

Бичат на номинал с задание 24C и вентилатор на макс, при -5 -10C?

Това с вентилатора нещо не ме кефи, дори и във всекидневна. Малкия ако е в някаква спалня, не ми се мисли кво е вътре. Сигурно спи в спален чувал, щото иначе ще му издуха юргана.

18. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2010

Здравейте,

Ще помоля за един бърз съвет.
    Обмислям покупка след няколко месеца на два климатика за апартамента.
    - ново строителство тухла.
    - 44мм троен стъклопакет (Trocal)
    - външна изолация 10см
    - изложение юг-югоизток
    - таван височина 2.75м

Ето го и разположението:

Въпросите:
    - за всекиднвената 25м2 мисля да сложа една 12-ка и тук се двуомя между Mitsubishi Electric MSZ-LN35VGW / MUZ-LN35VG Zubadan 12 000 BTU или Mitsubishi Heavy Industries Diamond SRK35ZSX-W/ SRC35ZSX-W, 12 000 BTU
    - за по-голямата спалня 14.33м2 мисля една 9-ка тук отново между Mitsubishi Electric MSZ-LN25VGV / MUZ-LN25VGHZ Zubadan, 9 000 BTU или Mitsubishi Heavy Industries Diamond SRK25ZSX-W/ SRC25ZSX-W, 9 000 BTU

Ето го и сравнениеито, което мисля, че Вие си го знаете много добре. Но това си е само на хартия.

Та, на кое да заложа. Питам от опит хората.
    Ще се ползват и зимата и лятото. Търсим по-добър комфорт, по-нисък разход и по-добра сглобка. Wi-Fi ще ползвам също.

Ще се радвам на добър, стегнат и конструктивен отговор.

Благодаря предварително.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми
    От Phoenix_1 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 2994
    Последно: 21-12-24, 21:45
  2. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S
    От plamenof във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 657
    Последно: 30-07-24, 10:58
  3. mitsubishi heavy industries srk / src 20 zs-s или 25 zs-s
    От Dani във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3
    Последно: 28-10-18, 23:55
  4. Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE vs Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZMX-S~SRC25ZMX-S Diamond
    От m_dikov във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 77
    Последно: 16-08-17, 08:47
  5. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC 35ZJP-S
    От Macabre във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 26
    Последно: 14-11-13, 15:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе