Страница 60 от 124 ПърваПърва ... 1050585960616270110 ... ПоследноПоследно
Резултати от 886 до 900 от общо 1856
Like Tree1297Одобрявам

Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

[mention]peter`s [/mention], в момента при нас е 0гр., с мъгла, съвсем типично за зимния сезон тук, 60-ката работи в момента на около 600W. Вече има условия за дефрости, но надали ще се случи скоро. Много е далеч от този момент. Ако искаш след няколко часа ще отида отново да го снимам, не е проблем, под ръка ми е.
    П.п. Дори все още бачка он/офф. Току що изключи.

Този пост е редактиран от rosswen; 27-12-21 в 12:10.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

Рос с теб сме в различни Българии, но и синоптика бая лъже, всеки ден дава различни външни теператури, трудно им идва познаването. При мен започна да работи с 290 вата на 24 градуса и вент на 4, Спрях Пената да не се мъчи и той с тези он офф. През ноща го бях оставил на 18 ама тази сутрин заигра офф бутона. След малко отивам да поработя и ще го оставя на 25 градуса и вент на 4, обръща въздуха в хола но разликата ако не пекне слънце ще е поне 2 градуса надолу в хола. Минимума трябва да падне тъй като го дават да стане 6-8 градуса в Пловдив..

От вчера писаното този климатик да избута зимата, не ми е проблем но наистина си иска голямо изолирано помещение, което 37м2 ще му заспят супер, ама нека мине зимата да видим как ще е.

Може и да се бъркам ама аутото не ми допада как работи, особенно в малка стая, прави топлинен джоб, трябва му поне 5 метра пред него а аз ако имам врата ще са 3.

4. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Аутото не ти допада, защото машината си темперира основно нейното помещение, тя не знае, че искаш да си топлиш целия апартамент през вратата. Моята 60-ка както виждаш на Ауто, е в 45м2, които не се състоят от едно помещение, но въпреки това държи точно задание, че и малко отгоре в основното.
    Синоптик не цитирам, неслучайно съм снимал метеостанцията какво показва.
    П.п. Топлообменникът вече е чист, явно и днес няма да има дефрости. Гледам мъглата се е вдигнала и вали дъжд. Външната температура е същата.
    Този пост е редактиран от rosswen; 27-12-21 в 12:59.

5. Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Пловдив

Откак махнах Пената от уравнението и пак имам инверторен климатик, даже на 320-350 вата работи по цял ден, колко малко му трябва а

6. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от peter`s Виж публикацията
    Откак махнах Пената от уравнението и пак имам инверторен климатик, даже на 320-350 вата работи по цял ден, колко малко му трябва а
    Аз да ти се похваля, 60-ката току що направи първия си дефрост за зимата. Откакто писах сутринта, си работи леко заскрежен до последно. От 3-4 часа не съм му хвърлял око. При тези температури не си дава толкова зор при дефрост и не вдига над 1200W. Следователно самият дефрост е доста по-тих. Влизането беше напълно незабележимо, по мигането на лампичката познах.

7. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Май да вземеш да ги размениш, а?

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2021
    Живее в
    Аксаково

... особенно в малка стая, прави топлинен джоб, трябва му поне 5 метра пред него а аз ако имам врата ще са 3.
    При мен е в 14м2, стената пред него е на 3.6м, вратата към коридора е по диагонала, спрямо него и НЕ прави "джоб". Поне не така изразен, че да съм недоволен. Ауто Фан, както е модерно да се казва тук.

10. Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Аз да ти се похваля, 60-ката току що направи първия си дефрост за зимата. Откакто писах сутринта, си работи леко заскрежен до последно. От 3-4 часа не съм му хвърлял око. При тези температури не си дава толкова зор при дефрост и не вдига над 1200W. Следователно самият дефрост е доста по-тих. Влизането беше напълно незабележимо, по мигането на лампичката познах.
    При моя ми прави впечатление че доста пикае, погледнах го от долния етаж и си викам айде пак дефрост но като се доближих си въртеше перката леко, много пикае това нещо, а след дефрост както писах по половин литър на око, откъде иде таз вода и кондез идея си нямам, освен в нас да е по влажно и да я вади. До колкото знам хората също отделят бая влага докато дишат. Не знам как при 60-ка вдига само до 1200 вата на дефрост а на мен до 1350, не ми се чини нормално. Сега пак се пъни с 50м2 и колкото и да са му малко 1,8м2 отвор на вратата си духа към нея и успява да изравни горе долу температурата с хола(минус 2), и ако успява до 0-та да крепи с 2 градуса под тези в стаята ще е супер, вента е на 4 и 24 по ДУ.

11. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

60-ката е голяма лисица. Знае и 2, и 200. Като настане студ, развърта на 1500W при дефрост и е доста по-шумен. Иначе нормално да развъртат горе-долу еднакво с по-малките, нали се разбрахме, че са с еднакви топлообменници. Иначе и тук течат доста машините. При висока влага е така. Като паднат температурите, всичката тази вода става на лед и е кофти.
    Този пост е редактиран от rosswen; 27-12-21 в 19:31.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Пловдив

Цанков аз ли да ги разменя. Както бях писал в предишни постове приоритет ми е на жената да и е топло, на 22 градуса и е студено, на 23 мяза и ми прави саладки и реже луканка и кашкавал за мезе и сервира, на 24 градуса е като двойнороторен компресор с екстрите по горе а и на всичкото отгоре си дава пари за ток, мине замине оставя пари, аз затова гледам нещата да са ок. За мен този климатик както и панасоника от подписа ми си искат 6 метра пред тях и около метър и половина от всяка страна, тоест поне 24м2.

Рос ако трябва да сравним 20-ка и 60-ка как би им написал минимумите при външни температури от +12 до минус 10.

Примерно

+12 +6 +3 -2 -10

20-ка ..... ..... ..... .... .....
    60-ка ..... ..... ...... ...... ......
    Този пост е редактиран от peter`s; 27-12-21 в 19:52.

13. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Да, според мен MHIто ще ти работи съвсем адекватно в хола, а за спалнята си вземи нещо друго.
    Аз лично бих сложил подов Дайкин. Да видиш тогава как ще те заобичат….

Не знам Панасоника ти как би работил в тея 12 + ~ квадрата, но мисля че няма да е подходящ.
    choki_ip одобрява това.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Пловдив

Цанков прав си ама само за смяната и за минимумите, Пената не е баш базов, развива до 7,3кв като на 2 градуса е 5,6кв и 1,3 фреон, би се държал една идея по адекватно но само една, да не кажа половин. Нямаше малък 22-ка като за мен. Ще му дтърся нещо за по нататък

Не знам Панасоника ти как би работил в тея 12 + ~ квадрата- усещам как се кискаш пишейки това, да набутам 3,6 киловата климатик щото и 2,7 са му пре много, да взема да ги разменя и да ти пиша. Утре ще питам за 71-ца или да говоря с Рос да ми продаде неговата да я шибна в 12-те квадрата.

16. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Рос ако трябва да сравним 20-ка и 60-ка как би им написал минимумите при външни температури от +12 до минус 10.

Примерно

+12 +6 +3 -2 -10

20-ка ..... ..... ..... .... .....
    60-ка ..... ..... ...... ...... ......
    Питаш какви са минимумите при различните външни температури ли?

17. Member
    Тук е от
    Nov 2021
    Живее в
    Аксаково

Предлагам Петърът за "тунер" в Mitsubishi Heavy Industries

Ако не да пише, то поне да нахвърля идеите за софтуера и логиката на работа на изделията им.

18. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Хич не се “кискам” щото знам какво е жената да мърмори.
    И точно понеже не знам как би работил японски Панасоник, а знам как работи подов Дайкин ти написах какво бих направил.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми
    От Phoenix_1 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 2994
    Последно: 21-12-24, 21:45
  2. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S
    От plamenof във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 657
    Последно: 30-07-24, 10:58
  3. mitsubishi heavy industries srk / src 20 zs-s или 25 zs-s
    От Dani във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3
    Последно: 28-10-18, 23:55
  4. Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE vs Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZMX-S~SRC25ZMX-S Diamond
    От m_dikov във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 77
    Последно: 16-08-17, 08:47
  5. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC 35ZJP-S
    От Macabre във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 26
    Последно: 14-11-13, 15:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе