Страница 97 от 101 ПърваПърва ... 47879596979899 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,441 до 1,455 от общо 1502
Like Tree1092Одобрявам

Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
 1. Senior Member
  Тук е от
  Apr 2017
  Мнения
  4,369
  #1441

  Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

  Ама това ти казвам, човеко. Аз дълъг офф при Хеви за 5 години почти не съм виждал, защото хистерезисът им е малък, нещо от порядъка на 0.5гр. Дори 20ZMX не ми прави дълъг офф в детската, ако не съм му дал някакво много ниско задание. Тошибата ми си почива много повече, там хистерезисът е по-голям, сигурно с 2гр. Такова поведение не съм виждал никога, честно! Никога не почива толкова, че после като тръгне да има да гони много и да се набира до над киловат.
  П.п. А за дефростите не си прав. Машината ти е сбъгясала, моят ЗМХ беше така. Ако отвориш сервизното, ще видиш че дефрости на он/офф цикли можеш да имаш чак при темп. на външния ТО под -5гр, което много трудно може да се случи при положителни температури. 60-ката ми като й затворех вратите на -1, ми е правила колкото си искаш он/офф, но започваше да дефроства по това условие чак при -2 -3 гр. външна температура. Моят ЗМХ се оправи, като му разкачих захранването към външното тяло за няколко часа, докато му монтирах нагревателя, иначе дефростваше на он/офф цикли на положителни температури. След тази интервенция минаха сигурно 3 години и от това няма помен.
  Този пост е редактиран от rosswen; 04-12-22 в 10:16.

 2.  
 3. Member
  Тук е от
  Dec 2009
  Живее в
  Пловдив
  Мнения
  291
  #1442

  Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

  Голем си признавам ти го, питах един въпрос на който отговора беше една дума която може да е с пълен член ама не изписал си 8 реда. Ако се сбъгяса някоя тръбичка ще изтече фреона, ако се сбъгяса компресора ще спре работа, мотор на перката и т.н. и т.н.. Коя е думичката която сбъгясва този климатик като модел. ?

  Климатикът има 3 режима на работа турбо, нормален и еко. Първия не ми трябва по знайни причини. Вторият който е нормален при мен тъй като е малко помещението(12м2) макар и с помощ на още 37м2 не може да направи конвекцията нормално през една врата което е разбираемо. Което не е разбираемо за мене защо в нормален режим след офф ще се изреже на 1000 вата и така може би 6-8 минути(падайки постепенно след 3-4 мин) след което за 45-90 секунди ще е на минимума си и и турбина на минимума си за да може топлинния джоб да е пълен и после ще излезне в офф и този цикъл ще се повтори след 6-8 минути(това при температури равни или близки до тези зададени по ДУ). Тези въпроси сме ги зачепкали от 40-та страница. Ако шибна 100-ка в 12м2 която има 3 килограма фреон и ми стартира с 1550 вата ще е супер даже и малко но 20-ка не би трябвало да го прави. Нещо кара този климатик да стартира след офф с 1550 вата. Говорим за върхов модел нали?

  Режим еко след дълъг офф(обикновенно 30-120мин не е работил) се изрязва до 1550 вата и така си кара 15 мин намаляйки по малко( обяснил съм по назад в постовете), след което бичи на минимума или ако трябва да гони си го прави бих казал интелигентно. Този дълъг офф се случва поне аз си мисля заради датчика за присъствие и като излезна някъде или жената заспи и той се успива чак докато не види движение или температура падне под определен минимум) затова се чудя какво да сложа за да вижда окото на МОРДОР присъствие. Работейки в режим еко климатикът работи в минимумите си и рядко качва(когато има нужда го прави, което е правилно), по този начин се дава повече време на малкото помещение да получи малко по хладен въздух от хола и така може да кара с дни ако има хора да щъкат, аха си заспал под него или излезнеш и офф и 1550 вата, иначе ако съм под него или се щъка и излезне в офф после не тръгва с 1550 вата по скоро 600-650 вата падайки бързо до минимума си което е правилно според мен. ама че дълъг пост

 4. Senior Member
  Тук е от
  Apr 2017
  Мнения
  4,369
  #1443

  Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

  Продавай! Ето, казах ти с една дума. Каквото съм имал да казвам, съм го казал безброй пъти.

 5. Senior Member
  Тук е от
  Jun 2002
  Мнения
  4,426
  #1444

  Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

  Напиши му го де - "софтуерът".
  tanatos, peter`s и rosswen харесват това.

 6. Member
  Тук е от
  Dec 2009
  Живее в
  Пловдив
  Мнения
  291
  #1445

  Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

  Цитат Първоначално публикувано от VanDan Виж публикацията
  Напиши му го де - "софтуерът".
  Аз това го карам Рос да го каже поне от 50 страници и не иска. Не мрънкам просто хората които искат да го имат да имат изпредвид начина на работа на върхов модел.

  Друго което се сещам,че ми се е случвало и не го поставям като проблем а като леко козметично конструктивен дефект. При ниски температури перката на вентилатора мята пръски вода(при дъжд и студено време), температурата която е пред външното тяло е по ниска от околната заради обдухването, гледайки външното тяло от зад напред в дясната си горна предна част започва да налепва лед съвсем малко и започва едно тракане от перката. На който му се появи просто да махне горния капак и да го почисти с ръка а не си мисли че трака лагер и да почне да вика монтажните фирми.

  Иначе сега е 6 градуса в Пловдив с лек студен вятър и си работи с 155 вата и турбина може би на авто 2 и режим еко без офф.

 7.  
 8. Senior Member
  Тук е от
  Apr 2017
  Мнения
  4,369
  #1446

  Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

  Я пак ми прочети пост номер 1435. Най-обичам да ми "вкарват думи в устата". И ти си знаеш едно и си го пееш. Казах ти, като не ти харесва-продавай го, че става досадно вече. Като мома се жалваш.

 9. Senior Member Аватара на Alexi
  Тук е от
  Jul 2002
  Живее в
  Шумен
  Мнения
  8,906
  #1447

  Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

  peters ако не се лъжа преди време ти казахме да не го слагаш тоя модел в такава стая ,и тогава както и сега от 9 кладенеца вода извади че той ще топли коридора ,имаш топлопзагуби няма да е проблем и т.н. .. сега трябва да ти четем мъките 3-4 страници ли ? че и по половин екран ( и то голям ми е екрана ) изписваш .. а зимата тепърва предстои ,при тебе има идеални условия за дефост на он-офф цикли ,ще те побърка .. направо ги скипвам постовете ти ,да си слушал като избираш климатик
  ccankov73, rosswen и hegys харесват това.

 10. Member
  Тук е от
  Dec 2009
  Живее в
  Пловдив
  Мнения
  291
  #1448

  Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

  Към Рос, казал си го в пост 1435 тоест след 1434 поста, аз това визирах. Харесва ми как да не ми харесва, аз умирам да си купя набеден топ модел от каквото и да е после да си трайкам както правят повечето. Казвам Това не е топ модел, много се иска още от него за да е такъв. Купил съм с ясно съзнание, че е малко преоразмерен за помещението в част хардуер но не е така софтуерно, чакаме 15-зсх модел.

  Вече не знам как и на какъв език да го обяснявам то много чукча, и 5м2 да е добре изолираната спалня не трябва да се изрязва тъй. И клапата. Високото изрязване за продължително време прецаква малкия минимум тъй като е затоплило помещение преди да си слезе на минимума.

  Към Алекси, от твоите 9000 хиляди поста половината постове са ти между ТРОЛЕНЕ и БРУТАЛЕН ОФТОПИК и то във всяка тематика. Имам 7-8 поста от ползватели да им помагам с този модел, дори са ми оставяни тел номера да им звънна и пиша на лични, може да не им конфортно другояче и за да ми пишат на мен явно четат.!

  В режим еко си бичи на минимум и имам огромен резерв изобщо да не излиза в офф с дни наред. Проблема в еко режим е да излъжа окото че има присъствие тъй като ме няма решава след определено време че няма нужда да поддържа 24 градуса като няма никой, а аз искам в режим еко да се държи така все съм под него. Е питал съм!

  Алекси пускай ме в игнора няма да ти се разсъдя.

 11. Senior Member Аватара на ccankov73
  Тук е от
  Apr 2013
  Живее в
  Разград
  Мнения
  4,513
  #1449

  Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

  Ако сензора в в инфрачервения спектър купи си IR ламБа, сложи и таймер през определено време(колкото е за сензора да превключи -10мин) да се включва за 1-2 мин, и си ти.
  Alexi одобрява това.

 12. Senior Member
  Тук е от
  Apr 2017
  Мнения
  4,369
  #1450

  Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

  Абе всеки дрънка и повтаря като папагал колко е калпав софтуера. Калпав е от гледна точка на покачването на минимума и развъртането след офф. Управлението иначе е много прецизно и адекватно. Основният "проблем" е, че ефективността (КОП) е много висок, въпреки бих казал доста приличния минимум от 140W. Колкото и да е адекватен софтуера, като отдава повече, отколкото трябва, няма как да не работи он/офф.
  Неслучайно ви писах преди няколко поста, че често ми се случва 35-цата при външни 4-5гр. да ми бачка на 140W, при това на задание 23гр. Това са 115м3, какво остава за някоя стая 35-40м3?? Колкото до голямата клапа, леко е шумна при он/офф, но направлява потока отлично. Не съм имал друг климатик, който толкова осезаемо да топли пода и да се усеща струята и топлото, долу в ниското, при това без да духа като луд. Ако можеше само да не се мести при он/офф, щеше да е най-добре.
  Този пост е редактиран от rosswen; 04-12-22 в 18:58.
  peter`s и jtj харесват това.

 13. Member
  Тук е от
  Dec 2009
  Живее в
  Пловдив
  Мнения
  291
  #1451

  Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

  Абе Рос много лично ги приемаш нещата все едно ти ги внасяш. Преди малко се връщам и нашия офф, викам само да оставя чантата и да се съблеча и ще ти забия два шута и хоп 1 една минута почна да набира, викам ще направя видео да не би да се бъркам аз нещо и да не е 1550 вата, еми бъркал съм се 1595 вата е, 17 минути от набирането през пика от 1595 вата до падането под 1000 вата, още 8 минути да падне до 160 вата.

  Уж дадох ауто офф на датчика за да го няма това след час или два да спира, та да видим, може това да е бил проблема и оттам и набирането. Ще пишем пак.

 14. Senior Member
  Тук е от
  Apr 2017
  Мнения
  4,369
  #1452

  Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

  Не ги приемам лично. Просто за мен този модел, ако е правилно потбран, е съвършен. При мен не присъства нито един от твоите проблеми.
  peter`s и Boooom харесват това.

 15. Senior Member
  Тук е от
  Jun 2012
  Мнения
  1,276
  #1453

  Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

  Няма съвършен климатик. Модела си има кусури, както всеки друг модел, независимо от марката. За мен дори само абсурдно шумните клапи са причина да го задраскам тотално, но това не означава, че модела е лош. Просто няма две еднакви помещения и един модел може да работи перфектно в едно ( както в твоя случай) и да бъгясва в друго ( както в немалко случаи, описани от колегите).

  Който търси перфектна работа, гледа подов климатик или друг вид отопление.
  peter`s, GLARYS и rosswen харесват това.

 16. Member
  Тук е от
  Dec 2009
  Живее в
  Пловдив
  Мнения
  291
  #1454

  Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

  Увеличих градусите на панасоника на 23 и сега в хола е по топло а диаманта работи на 152 вата и неще да изключва, залепих му парче тоалетна хартия и сега вече го чувствам накак си тунингован и по марков, сега вече е топ модел на МХИ, фибранче на температурния датчик, тоалетна хартия на датчика за движение. Стърже по минимума ама не изключва, абе това и японците не го могат.

  p.s. - тоалетната хартия трябва да е със свивката навън, какво веене пада не е истина, това е ноухау. Всеки който го репликира ми дължи виртуална бира
  Прикачени изображения Прикачени изображения
  stiv13 и GLARYS харесват това.

 17.  
 18. Junior Member
  Тук е от
  Nov 2015
  Живее в
  Бургас
  Мнения
  86
  #1455

  Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

  брат, много ти е прашлясала машината, филтрите как са???

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 97 от 101 ПърваПърва ... 47879596979899 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

 1. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - обсъждане
  От Phoenix_1 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
  Отговори: 2187
  Последно: 01-02-23, 18:26
 2. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S
  От plamenof във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
  Отговори: 649
  Последно: 03-10-21, 11:18
 3. mitsubishi heavy industries srk / src 20 zs-s или 25 zs-s
  От Dani във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
  Отговори: 3
  Последно: 28-10-18, 23:55
 4. Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE vs Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZMX-S~SRC25ZMX-S Diamond
  От m_dikov във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
  Отговори: 77
  Последно: 16-08-17, 08:47
 5. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC 35ZJP-S
  От Macabre във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
  Отговори: 26
  Последно: 14-11-13, 15:40
SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе