Страница 4 от 9 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 123
Like Tree34Одобрявам

MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-AY серия мнения .

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2025

Отговор: MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-AY серия мнения .

Здравейте ! Климатика е AY50 и ми прави впечатление, че след дефрост започва да работи около 5/6 минути с много гореща струя, след което влиза в офф, който също продължава около 6 мин. След това климатика работи до следващия дефрост без да влиза отново в офф. При следващ дефрост цикъла се повтаря. Държи ли се по същия начин модела и при вас ?

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2024

При мен е AY42 и съм го следил какви ги върши с уред за мерене на разхода, като съм забелязвал че ако е бил спрян и се включи, особено ако е назад от градусите на дистанционното, може да качи до по-висока мощност първоначално и дори да изключи ако струята е на по-слаб вентилатор и около него се нагорещи много въздуха, обаче това е само при първо тръгване и после си взима сякаш поука и стартира от ниска мощност и вече не претопля. След дефрост предполагам че прави същото първоначално, за да компенсира, ако температурата в помещението е паднала от повече загуби и по-дълъг дефрост, в което има логика. След дефрост не съм гледал много ватовете, но от горещата струя се усеща че работи на по-висока мощност известно време. Нищо нередно мисля и пак да кажа че освен това първоначално стартиране, климатика си стартира много деликатно и дори от много ниски мощности когато условията го изискват, а не примерно като Diamond серията на Хеви като четох наблюдения на собственици как се стартира постоянно от висока мощност и през това време претопля и се налага да спира често. AY50 е с по -голямо външно тяло и доста повече фреон и си представям каква жега бълва първоначално и ако не е на по-силен вентилатор ще прегрее доста около него, но след второто стартиране явно тръгва по-хитро, щом сте писали че не изключва повече, като подобно поведение съм наблюдавал и аз, както го описах по-горе

4. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Цитат Първоначално публикувано от casal Виж публикацията
    , а не примерно като Diamond серията на Хеви като четох наблюдения на собственици как се стартира постоянно от висока мощност и през това време претопля и се налага да спира често.
    ZSX - да спира често - ЕБАТИ СМЕХО! Ще си позволя да ви поправя, че това изобщо не е вярно.

5. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2024

Цитат Първоначално публикувано от HRS9 Виж публикацията
    ZSX - да спира често - ЕБАТИ СМЕХО! Ще си позволя да ви поправя, че това изобщо не е вярно.
    Просто казвам какво съм в чел в темата за Diamond, че тръгва от примерно 600 вата, а за спирането естествено че опира до индивидуалното помещение и имах предвид предимно малки стаи, отделно зависи и от изолация и какво ли още не. Тази 14-ка примерно е в 15 кв.м. и изобщо не спира дори когато навън е по-топло, вярно че няма изолация, но и градусите които се държат не са високи. Може да стартира от под 150 вата, ако навън пече примерно и няма нужда да се форсира излишно и да се вкарва в он/офф цикли

6. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2021

Цитат Първоначално публикувано от HRS9 Виж публикацията
    Колегата може би има предвид mhi premium.

7. Member
    Тук е от
    Feb 2023

аз имам AP50 , който предполагам е същия като AY50 и така си работи с изключение на първия оф

нормално е след дефрост да вдигне мощността , тъй като помещението е изстинало и трябва да наваксва някой градус , а при мен не офва , тъй като сградата няма изолация и си държи по-висока мощност като цяло . Иначе бълва много жега - като калорифер е , ама и си похарчва доста повече от МХИ-то , което работи обаче със стабилна изолация на етажа.
    Като се вдигне външната ( пролет/есен) почва да офи нон стоп ,но пък е толкова тих ,че не се знае кога включва , изключва или дефроства

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2024

Цитат Първоначално публикувано от Lucky Acho Виж публикацията
    Колегата може би има предвид mhi premium.
    Останал съм с впечатление че и двете серии стартират по подобен начин и искат по-големи помещения, за да не се вкарат в он/офф циклите и затова трябва да се внимава къде се поставят, ако има изискване да работят като инвертори

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от Poco Виж публикацията
    аз имам AP50 , който предполагам е същия като AY50 и така си работи с изключение на първия оф

нормално е след дефрост да вдигне мощността , тъй като помещението е изстинало и трябва да наваксва някой градус , а при мен не офва , тъй като сградата няма изолация и си държи по-висока мощност като цяло . Иначе бълва много жега - като калорифер е , ама и си похарчва доста повече от МХИ-то , което работи обаче със стабилна изолация на етажа.
    Като се вдигне външната ( пролет/есен) почва да офи нон стоп ,но пък е толкова тих ,че не се знае кога включва , изключва или дефроства
    А в колко квадрата/обем се намира 18-ката

10. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2025

Тоест при вас не прави този офф няколко минути след дефрост, защото при мен е след всеки такъв ? Мисля, че нещо му се лъже датчика за вътрешната температура от горещата струя понеже вентилатора ако е нагласен на 4 степен, след дефрост не започва работа от 4 степен, а плавно превключва от първа или втора, което отнема време за да достигне зададената степен.

11. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2024

Цитат Първоначално публикувано от Deimosss Виж публикацията
    Тоест при вас не прави този офф няколко минути след дефрост, защото при мен е след всеки такъв ? Мисля, че нещо му се лъже датчика за вътрешната температура от горещата струя понеже вентилатора ако е нагласен на 4 степен, след дефрост не започва работа от 4 степен, а плавно превключва от първа или втора, което отнема време за да достигне зададената степен.
    И аз точно това забелязах, че доста бавно превключва до по висока степен, след като тръгне - явно така е програмиран да чака докато се загрее хубаво топлообменника и идва малко бавен процеса, ако е по студена стая и на външна стена без изолация, а какво остава след дефрост и изстуден вътрешен топлообменник. Бълва значи яко жега и докато качи сам степените, въздуха горе около тялото е доста загрят и затова спира при първото тръгване. Така си работят явно и за един оф след като тръгне първоначално дори не го виждам като проблем, хубавото е че после не допускат тази грешка и няма спиране

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от Deimosss Виж публикацията
    Здравейте ! Климатика е AY50 и ми прави впечатление, че след дефрост започва да работи около 5/6 минути с много гореща струя, след което влиза в офф, който също продължава около 6 мин. След това климатика работи до следващия дефрост без да влиза отново в офф. При следващ дефрост цикъла се повтаря. Държи ли се по същия начин модела и при вас ?
    И разбирам че не е опция, но ако много държите да задуха на по-висока степен по-рано и да избегнете това конкретно спиране при вас след дефрост, можете веднага след като задуха турбината да натиснете ръчно бутона за степените на вентилатора, но трябва да има някой дежурен

12. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2025

Цитат Първоначално публикувано от casal Виж публикацията
    И аз точно това забелязах, че доста бавно превключва до по висока степен, след като тръгне - явно така е програмиран да чака докато се загрее хубаво топлообменника и идва малко бавен процеса, ако е по студена стая и на външна стена без изолация, а какво остава след дефрост и изстуден вътрешен топлообменник. Бълва значи яко жега и докато качи сам степените, въздуха горе около тялото е доста загрят и затова спира при първото тръгване. Така си работят явно и за един оф след като тръгне първоначално дори не го виждам като проблем, хубавото е че после не допускат тази грешка и няма спиране

- - - - - - - - - -

И разбирам че не е опция, но ако много държите да задуха на по-висока степен по-рано и да избегнете това конкретно спиране при вас след дефрост, можете веднага след като задуха турбината да натиснете ръчно бутона за степените на вентилатора, но трябва да има някой дежурен
    Не е кой знае какъв проблем разбира се. Дали вентилатора се подава на команди веднага след дефрост ?

13. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2024

Предполагам няма разлика дали е след дефрост или след стандартно стартиране и съм засилвал вентилатора веднага след като започне да се върти от бутона за проба и така взима под внимание командите от дистанционното. Писах че имам и GE35VA и той тръгва доста по-бързо на по-висока степен, но AY просто е програмиран по друг начин и не е болка за умиране

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2025

Кой модел МХИ имате ? Сравнен с AP как ви се струва ? Виждал съм в мой приятел 12-ка премиум как работи и ми изглежда супер. Имам чувството, че моторчетата на клапите са по тихи от тези на Електрик. Бих си взел в бъдеще и едно Хеви.

16. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2025

Малко актуална информация от последните дни. Настроен на 24 градуса, климатика вече не влиза в този оф след дефрост. Погледнах в приложението какво отчита след дефрост и се оказа че според датчика му, надминава заданието с половин градус тоест отчита 24,5. А при 23 е над градус разлика и влиза в този оф. Дефрости през 2ч и 30м., което за мен си е ок.

17. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

МЕ имат едно малоумно условие за дефрост. Интервалът до следващия дефрост, зависи от продължителността на предходния. Сиреч, при висока влажност, ниска температура и силно побелял ТО, на топлообменника му трябва доста време да се изчисти. Така моите МЕ-та в продължение на 2 седмици бяха влезли в омагьосани цикли на дефрост на всеки 30/45мин. Времето е различно, защото едната машина беше 50-ка, другата - 35ца.

18. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2024

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    МЕ имат едно малоумно условие за дефрост. Интервалът до следващия дефрост, зависи от продължителността на предходния. Сиреч, при висока влажност, ниска температура и силно побелял ТО, на топлообменника му трябва доста време да се изчисти. Така моите МЕ-та в продължение на 2 седмици бяха влезли в омагьосани цикли на дефрост на всеки 30/45мин. Времето е различно, защото едната машина беше 50-ка, другата - 35ца.
    Не съм запознат с условията за дефрост, но в това условие има доста логика, ако е така. Идеята според мен е че ако има продължителен дефрост поради тежки условия навън, скъсявайки интервала до следващия дефрост е опит да се намали силното заскрежаване и оттам да се скъси времетраенето на размразяването, което колкото по-бързо приключи - по-комфортно за потребителя. При мен дори и през последните няколко студени нощи и близо до река, дефростите са доста кратки, може би влажността не е била толкова висока

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 9 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Mitsubishi Electric MSZ-GC25VA - мнения
    От lubo74 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 46
    Последно: 28-01-23, 13:15
  2. Новата LN серия на Mitsubishi Electric е вече налична
    От Mega във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 128
    Последно: 19-11-22, 23:08
  3. Mitsubishi Electric LN серия
    От dimovdid във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 23
    Последно: 18-02-22, 00:51
  4. MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-GE35VA - Моля за мнения...
    От PlamenIordanov във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 14
    Последно: 19-05-12, 16:09
  5. Mitsubishi Electric MSZ-GC25VA - мнения
    От maikl във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 16
    Последно: 08-11-07, 15:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе