Страница 22 от 22 ПърваПърва ... 12202122
Резултати от 316 до 329 от общо 329
Like Tree65Одобрявам

MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-AY серия мнения .

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2010

Отговор: MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-AY серия мнения .

Ако е към мен въпроса, не не съм засичал нищо, освен през приложението разход на енергия. Работеше незабележимо до онзи ден! Надявам се да продължи така и след ремонта

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Сутринта забелязах нещо учудващо в показанието на ватметъра, към който е закачен AY42 докато работеше на охлаждане. По принцип не съм го виждал под 80-90W, а в този момент показваше 30W, след това слезе на около 20W и там се задържа. Не знам някакъв бъг във ватметъра ли, но климатикът си духаше леко охладена струя и навън се въртеше вентилатора.
    След това реших да спра захранването и след малко да го пусна отново, като след няколко минути слезе под 100W, но повече не видях тези 20-30W...

4. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Изключил е компресорът. Консумацията най-вероятно е била от външния и вътрешния вентилатор. Случва ми се на Хевито от време на време.

5. Member
    Тук е от
    Dec 2024

И на мен ми мина през ума този сценарий, обаче вътрешният вентилатор си продължаваше да работи на зададената скорост и буквално минаха няколко минути, докато стои на 20W, и според мен си духаше леко хладна струя. Вярно че трябва да мине малко време, за да се затопли вътрешният топлообменник, но прекалено много време мина, а струята не ставаше със стайна температура. Компресор не мога да кажа че чух навън, но той на ниски обороти е по-тих от перката.
    Това го виждам за първи път, но в други моменти ми е правило впечатление, че когато тръгва, понякога има едно кратко задържане на 20-30W. Предполага се, че компресор няма как да работи при подобна консумация, освен да ми се е паднал такъв със скрит супер еко режим на 1hz или се е стреснал, че ще го заменя с Мидея
    Сега го спрях докато беше на охлаждане и учудващо дълго продължава да духа охладен въздух, толкова килограми явно не се стоплят бързо и това ще е обяснението. А защо продължаваха да въртят и двата вентилатора онази сутрин не е много ясно - японска инженерна мисъл ще да е...
    Този пост е редактиран от casal; 26-06-26 в 00:03.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Тази сутрин пак го видях да работи на 30-40W според ватметъра и определено охлаждаше, не са само вентилаторите. Имаше моменти в които както е на 30-40W и преминава за кратко на 100-110W и обратно, плюс много дълъг период само на 30-35W - може и цял час, а струята не става топла. Погледнах и power factor-а, докато стои на 30-35W и през това време е около 0,25, а като работи на 100-110W е към 0,75.
    Като напече малко слънце и повече не показва 30W. Май ще взема и един смарт контакт, за да видя той какво ще покаже.

7. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Чудо, чудоо…

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Хаха, изобщо не се шегувам или поне това ми показва уреда. Тази вечер валя дъжд и захладня, и сега охлажда при показание 25w с PF 0,20
    Ще поръчам умен контакт за сравнение, иначе този ватметър съм го сравнявал с електромера на по-високи мощности и не е имало разминаване. Определено трябва да се обясни по някакъв начин или рискувам да стана за смях

10. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

е то ти вече стана ,няма смисъл да си даваш парите за контакт
    bobivg и rosswen харесват това.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2024

След като писах снощи и показваше това което написах, изключих уреда и след малко го включих отново, но не съм гледал какво показва.
    И сега го погледнах колко е навъртял за 6 часа след рестартирането - 0,59kWh. Тоест е работил на около 100w, колкото и показваше като моментна консумация, когато го погледнах сутринта...
    Следващият път когато го видя отново на ниски ватове, няма да го рестартирам и ще засека колко ще навърти за цялата нощ според ватметъра.

12. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Брех, на тия МЕ-та компресорите им работят с по 1-2W консумация. Сигурно с 0,5 об/с.
    Mega одобрява това.

13. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Има смисъл от друго устройство за измерване на консумация, за да се убедя че това което ползвам в момента е склонно към бъгове в определени ситуации.
    Поне стана ясно, че не работят само двата вентилатора, а и никой не твърди че компресорът работи на невъзможни честоти, просто се променя факторът на мощността според този ватметър и затова калкулира такава консумация.
    Миналото лято не съм виждал такива показания, но не го следя постоянно. Не съм ползвал и вграденото wifi, и дори не знам може ли да мери консумация.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Скоро не съм виждал тези странни показания, но след сравнение на ватметъра с този контакт и консумация от 100w и повече - почти еднакви показания като консумирана енергия. Контактът показва 6-7 волта повече и ако е отчел 1,30kWh, старият уред показва 1,27kWh. PF през повечето време е над 0,7 и може да сравня с електромер някой път.

16. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2013
    Живее в
    КЛИМЕНТОВО

Излязъл е нов модел с плазма . С изключение на дефроста има ли други сериозни оплаквания от тъзи машина ?

17. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Дефростът зависи от времето и се оправя лесно. За AY42 не бих казал че имам оплаквания след дефрост мода, но при мен условията са такива. Иначе трябва да минат няколко години, че да се дават окончателни оценки.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 22 от 22 ПърваПърва ... 12202122

Подобни теми

1. Mitsubishi Electric MSZ-GC25VA - мнения
    От lubo74 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 46
    Последно: 28-01-23, 12:15
  2. Новата LN серия на Mitsubishi Electric е вече налична
    От Mega във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 128
    Последно: 19-11-22, 22:08
  3. Mitsubishi Electric LN серия
    От dimovdid във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 23
    Последно: 17-02-22, 23:51
  4. MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-GE35VA - Моля за мнения...
    От PlamenIordanov във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 14
    Последно: 19-05-12, 15:09
  5. Mitsubishi Electric MSZ-GC25VA - мнения
    От maikl във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 16
    Последно: 08-11-07, 14:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе