Ако е към мен въпроса, не не съм засичал нищо, освен през приложението разход на енергия. Работеше незабележимо до онзи ден! Надявам се да продължи така и след ремонта![]()
Ако е към мен въпроса, не не съм засичал нищо, освен през приложението разход на енергия. Работеше незабележимо до онзи ден! Надявам се да продължи така и след ремонта![]()
Сутринта забелязах нещо учудващо в показанието на ватметъра, към който е закачен AY42 докато работеше на охлаждане. По принцип не съм го виждал под 80-90W, а в този момент показваше 30W, след това слезе на около 20W и там се задържа. Не знам някакъв бъг във ватметъра ли, но климатикът си духаше леко охладена струя и навън се въртеше вентилатора.
След това реших да спра захранването и след малко да го пусна отново, като след няколко минути слезе под 100W, но повече не видях тези 20-30W...
Изключил е компресорът. Консумацията най-вероятно е била от външния и вътрешния вентилатор. Случва ми се на Хевито от време на време.
И на мен ми мина през ума този сценарий, обаче вътрешният вентилатор си продължаваше да работи на зададената скорост и буквално минаха няколко минути, докато стои на 20W, и според мен си духаше леко хладна струя. Вярно че трябва да мине малко време, за да се затопли вътрешният топлообменник, но прекалено много време мина, а струята не ставаше със стайна температура. Компресор не мога да кажа че чух навън, но той на ниски обороти е по-тих от перката.
Това го виждам за първи път, но в други моменти ми е правило впечатление, че когато тръгва, понякога има едно кратко задържане на 20-30W. Предполага се, че компресор няма как да работи при подобна консумация, освен да ми се е паднал такъв със скрит супер еко режим на 1hz или се е стреснал, че ще го заменя с Мидея
Сега го спрях докато беше на охлаждане и учудващо дълго продължава да духа охладен въздух, толкова килограми явно не се стоплят бързо и това ще е обяснението. А защо продължаваха да въртят и двата вентилатора онази сутрин не е много ясно - японска инженерна мисъл ще да е...
Този пост е редактиран от casal; Вчера в 00:03.