ми лош късмет
Нека да кажа и аз нещо. Имам доста опит с тези компресори и съм 100% сигурен че работата на компресора няма нищо общо със външната температура. При теб най вероятно има частично счупване на пружинката и при стартиране в по топло време когато и маслото не е толкова гъсто пружинката понякога успява да дотика първоначално клапана до ротора и от тука нататък налягането което се създава вътре в компресора упръжнява натиск заедно с полусчупената пружина върху клапанчето и така до следващото изравняване на налягането в системата. Това става когато климатика влиза в режим дефрост или спиране, и пак почва от начало докато не се дочупи пружинката на още няколко няколко места (обикновенно на още две) и компресора спира да помпи. В момента времето е сухо и този климатик почти не влиза в дефрост и затова ти се струва че работи нормално. Дано съм бил полезен и не съм разбил тотално заблуждението ти. Някой път когато ремонтирам подобен компресор ще направя снимков материал, за да стане всичко нагледно и разбираемо.Първоначално публикувано от chesimen
Късмет. И аз имам такъв, дето бичи от 2005г. постоянно и още нищо му няма, ама другите 2 бр. изгърмяха.Първоначално публикувано от total666
И при мен така - от три бр. монтирани 08.2006, два изгърмяхаПървоначално публикувано от dimkaraganchev
Първоначално публикувано от georgiborisov
а възможно ли е тези компресори да се ремонтират въобще. защото аз така или ина4е ще си купувам друг клима а ако е възможно този да се поправи да си го сложа в другата стая?
Може..Първоначално публикувано от chesimen
https://forum.setcombg.com/index.php/topic,55262.0.html
незнам дали е от времето ама събота сутринта пак спря около 4.00 и тази сутрин пак тръгна
пружината е счупена, намества се и пак работи докато се натроши окончателно