Страница 5 от 9 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 124
Like Tree2Одобрявам

Климатици Panasonic

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    694
    #61

    Re:Климатици Panasonic

    Добре, хареса ми последната ти мисъл. Сега се замисли защо става така?
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1303942200[/time]_________________________________________________

    Между другото не си мисли, че се заяждам, ама света е много сложен и никой инженер в света не мисли че има някаква вероятност, дори и малка да прекъсне електрическия ток. Да ама наскоро някакви хора решили да правят малък бизнес и присвоили незаконно възлови кабели, което доведе до срив в част от електрическата мрежа в един голям град. След това дори едни от най-добрите климатици бяха поставени пред сериозно изпитание и в крайна сметка останаха без електронно управление.

    Ще ми трябва повече време за да обясня защо се случва така, тъй-като за това са необходими дълбоки познания по електротехника и преходни процеси и не че не разполагам с такива, но ме мързи на този етап да пиша за това. Така и така съм в темата, но някой климатици PANASONIC разполагат с такава защита, която не позволява да се случват такива неща, т.е. при отпадане и възтановяване на електрозахранването те не тръгват веднага. Важното в случая е че, дори и хубавите климатици си имат защита, ама тя не е маана небесна и тя не може да реши всички проблеми, защото те са много повече и дори не включват схемното решения на даден климатик

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2010
    Мнения
    50
    #62

    Re:Климатици Panasonic

    Панасоника са ок. Но и МИТ....... са си ок. А почти никой в днешно време не ползва предпазители в чистия им вид. Ползват се електронни компоненти за пренапрежение , както и такива бързодействащи играещи ролята на предпазители . Отделно самия принцип на работа на електрическата част е отчсти като импулсно захранване и не му пречи някакви колебания в захранването. Обаче е най-важно какви компоненти са вложени ..... щото има хубави или евтини и според мен там е заровена томахавката...

  4. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria
    Мнения
    4,991
    #63

    Re:Климатици Panasonic

    Значи варистори се ползват когато напрежението надвиши прага да сработи и тогава дава късо и предпазителя изгаря. Предпазители си има дори и в най новите модели инвертори, вчера правих едно Хитачи по спомен мога да кажа че имаше 3 предпазителя на външната платка. А импулсното е най слабото място на всички климатици най често дефектира.

  5. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    694
    #64

    Re:Климатици Panasonic

    Цитат Първоначално публикувано от qqto
    Обаче е най-важно какви компоненти са вложени ..... щото има хубави или евтини и според мен там е заровена томахавката...
    Абсолютно си прав за това, защото при производството на електронни елементи има широк диапазон от качество, т.е. параметрите не са с голяма повтаряемост След това всичко опира до цени и в какъв сегмент на пазара се насочваш. Ако искаш да произвеждаш евтини климатици естествено че ще трябва да използваш и по-ефтини суровини и материали и обратно.

    В края на краищата всичко е въпрос на баланси, защото от инженерна гледна точка няма никакъв проблем да произведеш климатик с невиждано ниво на надежност, но неговите цени могат да станат толкова високи, че едва ли някой ще го купи. За по-специални случай, където е важно да се разчита на максимална надеждност независеща от външни фактори всичко се подбира много внимателно , но тогава става въпрос за съвсем различни цени. Всъщност в тези случай нещата са презапасени двойно, но когато започнат да намаляват цени това е сигорен показател че дори елемент с едно и също означение може да се различава по един или друг начин.

    Върху всичко това влияят и други фактори, например цената на труда - при скъп човешки труд е логично да се стремиш да предлагаш максимално качествени климатици, защото по-засилено дефектиране в сериите може да обезмисли финансовите резултати и обратно. Ако човешкия труд е евтин ще можеш да вложиш повече усилия за сервиз.

  6. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Мнения
    478
    #65

    Re:Климатици Panasonic

    Ефтин - евтин Иначе съм донякъде съгласен. Разбира се всеки климатик има варистори и предпазители. Разликата между хубавите (разбирай по-нечупещитете се) и другите е в това, че на едните параметрите вградените електронни елементи е на границата (пести се от цената), а на другите има резерв. По някой път, за това можа да питате Climamarket, дори и всеизвестно чупещата се марка Samsung става ужасно здрава само с подмяна на един-два елемента за 5-10 лева сумарно.... Но при производителите 10лева умножено по стотици климатици прави огромна сума. Разбира се въпросните Power Module, които пукат се защитават с поне една защита - и ако там е спестено, както и ако спестено в параметрите на някой от елементите на Power Module в комбинация на нестабилното захранване в страната тогава закономерния резултат е дефект и оплюване на съответния модел.

  7. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    694
    #66

    Re:Климатици Panasonic

    Малка корекция на горното, не става въпрос за стотици, а за стотици хиляди и производителите на климатици всъщност купуват много по-ефтино компонентите отколкото нормален човек или малка фирма, защото все пак купуват огромни количества, но иначе обяснението е абсолютно точно.

    Що се отнася до оплюването на модели, то това мисля че правят само тези, които не могат да извършват ремонт, а правят само монтаж. Който може и двете неща просто отива ремонтира и приключва проблема на клиента без много шум. От друга страна този който не може да прави ремонт трябва да намери някакво оправдание за създалата се конфузна ситуация и най-лесно е да хвърлиш вината на самата машина за да свалиш отговорността от себе си.

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,124
    #67

    Re:Климатици Panasonic

    днес направих профилактика на машинката - разглобяване на вътрешното тяло на съставните му части ,основно измиване и почистване на турбина/жалузи/капаци/топлообменник ,подсушаване и сглобяване .. след това измих основно и външното тяло ,перката и топлообменника бяха доста прашасали - обезмаслител ,после търкане с четка и разтвор от вода и веро ,обилно сливане . .. това ги чака и другите ми машини като остане време

  10. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010
    Мнения
    1,686
    #68

    Re:Климатици Panasonic

    Браво! Колко вземаш за такава профилактика? След една година да те имам предвид!

  11. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    694
    #69

    Re:Климатици Panasonic

    По важно е какъв е крайния резултат. В крайна сметка започна ли климатика да работи и май-забрави проверка на фреон или забрави да го напишеш.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2010
    Мнения
    66
    #70

    Re:Климатици Panasonic

    тя проверката на фреон по добре че я е забравил

  13. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Мнения
    7,804
    #71

    Re:Климатици Panasonic

    Цитат Първоначално публикувано от transformator
    тя проверката на фреон по добре че я е забравил
    Що бе... ако е Дейвид Копърфийлд /като Дколов/, ще дозареди климите на махалата...

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,124
    #72

    Re:Климатици Panasonic

    а ,пропуснал съм смяна на лагерите на мотора на турбината ,това влиза към профилактиката на панасониците за фреона тряа викна фирма ,въпреки ,че според мен е ок ,щом топли машинката ...може наесен да ги викна да погледнат 2та ветерана на 220 волта колко фреон имат .

  16. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    694
    #73

    Re:Климатици Panasonic

    Що да зареждам фреон бе хора Нали се разбрахме че съм с две леви ръце, които само могат да пишат по клавиетура. Иначе идеята фирма за климатици да сипе фреон ако има нужда е повече от добра. По принцип проверката за фреон изисква измервания в седем точки, после малко сметки и накрая осъзнаване дали има фреон или няма. Факта, че климатика топли нищо не означава или поне не значи, че в него има фреон. Разбира се има и по-лесен начин източване на целия фреон и наново наливане, защото не вярвам на някой да му се занимава толкова че да прави измервания на една камара места и послед да решава уравнения. До скро беше кофти ако имаш стари климатици, защото трябва да им сипваш фреон 22, който пък е забранен, ама вече има заместител. Аз сложих на моя климатик преди две години от него, защото четох на сайта на Dupont, че вдига ефективността с 10%. Неприятното е че сваля капацитета, ама аз и без това си имам излишък.

  17. Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    617
    #74

    Re:Климатици Panasonic

    dkolov, ти колко каза че удраш, 600 ли беше? Аз ей сега се пробвах и стигам до 1200. Бия те приятел.













    Само че излизат страшни глупости.

  18. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    694
    #75

    Re:Климатици Panasonic

    Страхотен си. Дай да те наема пък аз ще си почина малко. Надявам се все пак от това което удряш да излиза нещо смислено иначе могат да те наемат тези които много се кефят на безмислени неща - например рисуване със задник. За съжаление няма да мога да помогна, но познавам хора, които търсят изчанчени таланти и ако си търсиш работа с радост ще помогна.

    Както и да е тука говорим за климатици, а не за съзтезания кой колко удря тъй-че предлагам да я караме по темата. а темата е климатици PANASONIC и заради това предлагам да отворим друга в която да си ги мерим, кой колко удара прави в минута за да не спамим тази. Лошото е че аз хубаво правя по толкоз, ама мисля по-бързо и понякога трудно успявам да сложа всички думи, но все пак човек може да да тренира и да постигне по-добри резултати. Чакай че сега чета новини. От два дена нещо има много новини - в края на краищата трябва да знаеш за да пишеш.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 9 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Мнения за климатици Panasonic
    От nebelservice във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 627
    Последно: 24-10-13, 19:52
  2. Отговори: 1
    Последно: 22-09-13, 11:57
  3. Проблем с климатици PANASONIC CS E 9 MKE
    От nikolai_naidenov във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 3
    Последно: 04-09-12, 21:50
  4. Данни за климатици PANASONIC CS/CU-PE12CKE и PANASONIC CS/CU-PE9CKE
    От dimkaraganchev във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 26
    Последно: 07-03-11, 19:35
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 17:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе