Страница 12 от 22 ПърваПърва ... 21011121314 ... ПоследноПоследно
Резултати от 166 до 180 от общо 316
Like Tree1Одобрявам

Нов Panasonic 2012

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

Отговор: Нов Panasonic 2012

sasho1bs,
    Нещо не е наред при теб. При мен прави около 1-2 градусa над зададеното. Хола е около 23-25 кв. м. Дори и още 2 стаи да отворя - пак си ги поддържа. Вярно все още не е много студено. Има си техники за замерване на температури - майсторите да кажат. По спомен - пуска се на най-високата температура - 30, вентилатора на макс и след 10 минути се замерва температурата на входящия и изходящия вуздух. Разликата трябва да е над 25 градуса. Чистил ли си филтрите? Сложи го в режим отопление а не на ауто и пиши какво се е случило. Виж датчика на вътрешното тяло да не е много близо до топлообменника, т.е. да не мери точно температурата на входящия въздух и да се "лъже", че е топло.
    Успех.
    Този пост е редактиран от KTT; 20-11-12 в 14:21.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2012

И при мен си подържа температурата.Даже при зададени 24 градуса в стаята,пуснат с нано джи,прави 25.5 градуса.Тук може да се замисля,защото термометъра ми е т.нар.,,метео станция,,външен и вътрешен.Не е за подценяване,заащото си мисля че е марка-,,ХАМА,,.Вътрешният си е поставен на противополжната страна на климатика,даже струята не може да стигне до него.Поставен е на 1.20 м от земята,а вече колко е точен......Та искам да кажа,защо не го отдадете на термометрите,които ползвате.

4. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Burgas

Не е нито от филтри нито нищо.Климатика го ползвам от 5 дена а е монтитан от около 10.Звънях на фирмата и казаха че понеделник ще доидат да го минтират.Според мен проблема идва от отчитането на температурата.Тои си засича че е достигнал температурата и както излизат от него 45 47 градуса почва да духа 35 36 и си поддържа стаина температура 22 23 мах а на дистанционното е на 27

- - - Обновено - - -

Затова и по горе бях питал този модел как измерва температурата.Има си датчик и горе до тялото ли мери температурата или има инфраред датчик които сканира стаята но никои неотговори а и като му наблюдавам рабитата си мисля че е с датчик които меди горе до тялото колко градуса е.

- - - Обновено - - -

Ако може някои колега които има монтирана тази машина да сподели дали са я монтирали със тампони на външното тяло защото си мися че това бучене което чувам във целия апартамент може да се дължи именно на това.

5. Novice
    Тук е от
    Sep 2012

Re: Нов Panasonic 2012

Моя го имам от три седмици,сложиха му от простите тампони като подложки,шум или вибрации от външното тяло няма,все едно не съществува.Когато го пусках само вечерно време трябваше да му задам 27 гр. За да стопли в стаята 24. Сега работи денонощно и си поддържа точно зададената и реалната температура.Извода за мен е че пускаш го да работи и забравяш че съществува.

6. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Burgas

А при тебе като достигне температурата как се държи машината?Идеята е че днес му зададох 25 градуса и вентилатова беше на първа степен и във един момент намали въздушната струя за 10 15 секунди и после се увеличи и след около минута пак така направи.Това го правеше докато невдигнах температурата.Ти усещаш ли някакви промяни във струята вуздух от време навреме за да знам дали това е нормално за този модел.

7. Novice
    Тук е от
    Sep 2012

Re: Нов Panasonic 2012

Да и аз държа на първа степен и си преминава на QUIET и обратно сам,а през повечето време си работи на тихата степен когато стаята си е отоплена.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Burgas

Благодаря за отговора незнаех че сам си сменя режима на вентилатора.Явно преди да премине на тихия режим първо ги сменя и след това преминава на тих режим

10. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Здравейте, имам Panasonic 12 NKE-3 монтиран преди седмица в стая ~25кв. в нова кооп. Сега все още е топло и климатика изключва като стигне зададените градуси. Въпроса ми е нормално ли е вътрешното да продължава да върти леко при изключено външно тяло? Усеща се малко неприятно хладно течение така. Имам и една 9ка китайски панасоник HKE, който спира вентилатора като стигне зададените градуси.

11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Нормално е да върти, обдухва си датчика за контрол на температурата.Има машини, които спират турбината, но повечето въртят на ниски обороти.

12. Member
    Тук е от
    Feb 2012

Някои спират, по точно турбината върти съвсем слабо за да си следи температурата но ти се струва че е спрял, други си духат малко по силно и създават лек дискомфорт. Зависи според мен от модела. Моите всичките са различни в това отношение.

Е той колегата също го е обяснил.

13. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

Като достигне температурата, започва да върти турбината много слабо. Но снощи го засякох, че дори я спря за малко.

Нещо не усещам това намаляне на градусите при включено еконави. Оставям го на 17 градуса (прави 19) - прибирам се вечер в къщи, тъмно няма никой - пак 19 градуса. Събуждам се сутрин, датчика не ме засича - пак 19 градуса. Вие как усещате работата на еконавито, че изобщо работи?

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Ясно, благодаря за разясненията!
    Още един въпрос имам обаче
    Като го монтираха(монтажа беше ок) тръбите както са бандажирани минават точно зад климатика и обгръщат една пластмасова капачка в горния заден край. Не я натискат, но я закриват напълно като минават върху нея. Не го видях преди това някакъв датчик ли има що ли, вече не се вижда какво има в тази капачка. Това може ли да бъде проблем или всичко е наред?

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Зад тази капачка има въздушен датчик който измерва колко градуса е външната температура.Може леко да затормозява обдухването на този датчик. Пробвай леко да разместих тръбите да се отлепят само от кутията.

17. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Цитат Първоначално публикувано от chachoto Виж публикацията
    Зад тази капачка има въздушен датчик който измерва колко градуса е външната температура.Може леко да затормозява обдухването на този датчик. Пробвай леко да разместих тръбите да се отлепят само от кутията.
    ОК, Благодаря!

18. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Burgas

При мен проблема с температурата го реших като му дадох на авто въздушния поток и сега си прави температурата а преди това го държах на първа степен и неможеше да я направи хем времето небеше студено.Чакам с нетърпение да застуди да видя как ще се държи.Еко функциите изобщо не ги ползвам само го спъват и на мен нещо не ми допадат засега само нано г съм пустнал.Чакам да доидат и да ми монтират тампони и да видим дали този шум ще спре.Маи само при мен не са монтирали тампони и резултата е ясен.Неразбрах дали вие усещате нещо с нано г то .Аз немога да усетя нищо във въздуха а по някои форуми пишат хората че се усещало нещо във въздуха.Както и някои се изказват че небило полезно и сега се чудя да го ползвам ли или не.
    Този пост е редактиран от sasho1bs; 21-11-12 в 19:31.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 12 от 22 ПърваПърва ... 21011121314 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Panasonic CS/CU-E12NKE-3 Econavi 2012 или Mitsubishi Electric MSZ-GE35VA
    От ilpe във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 19
    Последно: 13-01-13, 20:19
  2. Daikin FTXS25K и Panasonic CS/CU-E09NKE-3 -Econavi 2012 кой от двата?
    От IFF във форум Климатици Daikin
    Отговори: 24
    Последно: 09-11-12, 19:46
  3. Абитуриенти 2012
    От hristoslav2 във форум Коментирай новина
    Отговори: 25
    Последно: 29-05-12, 16:15
  4. CES 2012
    От ivodivo във форум Телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 12-01-12, 20:26
  5. Евро 2012
    От travelerbg във форум Спорт
    Отговори: 9
    Последно: 18-10-11, 13:47

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе