Интересно и на моя стърчат така ламелите,вчера свалям левия филтър и замалко да го разпоря.
чак сега забелязах че панасоник са пуснали все пак нещо от санйо - CU-5E34NBE външно и CS-ME7NKE като дори не са променили дизайна на дистанционното. бахти мързела.
не знам дали са запазили дефроста - в сервизното има Defrost valve for hot gas bypass така че може и да е там.
жалко само че е супер голяма машина а не някое сплитче до което да можем да се доберем.
FRGGKAFVLHRY.JPG
Този пост е редактиран от estqwerty; 01-12-12 в 12:13.
Здравейте,монтираха ми тоя PANASONIC CS/CU-E09NKE-3 Econavi 2012
Въпросът ми е как може да работи най-икономично през ноща?Имам ръководство,но там не е опоменато с подробности.Иначе си го карам през деня на първа степен на вентилатора с включено ,,нано джи,, и ,,еко нави,,.настроено на 23 гр,но винаги в стаята си е 24-25 гр.Вкл/изкл,всичко си е ок.Термометърът е сложен на противоположна страна,където топлия въздух не стига до там, на 1.5 м от земята.Благодаря предварително.
Защото съм имал случай при който бяха сложил 4бр термометри все боклуци от левчето и всички показваха различно и претендираха че климатика не достига зададените градуси. След като измерихме със един електронен и с един инфрачервен при което и двата показаха еднакво и точно колкото е зададена от дистанционното.
По принцип е така, но много зависи къде / на коя стена и на каква височина, трябва да е на 90см. от пода/ е поставен термометъра. Аз имам един /със спирт/ купуван преди 27г. от една аптека и ми служи вярно. Разположи 4-ри електронни на четирите стени в стаята и пусни климатика и съм сигурен, че ще имат разлика в показанията. Всичко зависи от размера на стаята, изолацията и дали е поставен на външна или вътрешна стена. Термометъра приема не само вътрешната температура, но и тази отдавана от стената.
Термометърът ми е ,,HAMA,,води се метео станция,с външно тяло.Нямам претенции че е най-точен,но пък си е,,hama,,.На вътрешна стена е,противоположна на климатика,но струята не стига до него.Не мисля че е проблем,просто споделих.
Не се притеснявай дали е точен термометъра, важното е климатика да работи добре и в собата да е топло
И аз тва се чудя с тия градуси за мен не е важно градуса а дали ми е топло или студено. Някой път на 22 ми е топло друг път пък студено.
Истината е да е топло, пък градусите климатика си ги гласи сам, колкото му ги зададем. Грешка " + - " 1-2 взависимост от качествата на климатика.