На моя 12 NKE-3 на кашона си пишеше -15.Сега ме вкара във филм да не са ме метнали.Сигурен ли си че е до -5 защото и във други саитове го гледах че е до -15?
На моя 12 NKE-3 на кашона си пишеше -15.Сега ме вкара във филм да не са ме метнали.Сигурен ли си че е до -5 защото и във други саитове го гледах че е до -15?
Утре като завали сняг ще е началото на тестовете! Твоят още ли бръмчи така отвън?
Сега е -5 а когато бръмчеше така беше -3.Засега работи по тихо от тогава и се надявам да не ме сабуди тази вечер.Подразни ме че имаше дефрост 10 минути.Досега не се е размразявал толкова много време.Ще го наблюдавам тази вечер.Иначе във спалнята имам едно фуджи което включих току що във спалнята и си тръгна без никакви звуци.Определено е по безшумно.Току що панасоника пак дефростна 40 мин след като беше предния.Температурата на която съм го настроил е 26 и работи на авто фан но във стаята си е 21.5.Предполагам че защото още чакам да ми монтират вратите на апартамента и топля коридор и кухня и сигурно заради това недостига зададената температура макар че него не го изключвам.Дефроста толкова често нормален ли е за този климатик?И на авто ли да му държа фан спиида?На фуджито винаги го ползвам на тихия режим само като беше -15 миналата зима го дадох на минимум.
Хубаво ,че поне имаш пътна варата(шегувам се) 26 гардуса в толкова кубици нормално е да дефроства така и да ти шуми климатика.
Малко не е за тук, но да дам малко инфо.
9-ка мке-3 2011г.. Монтирана тая година За пробата вчера не е работил. Стая 15-16кв/м на 2.7. Няма изолация 5кв/м стара дървена дограма на изток. Северна стана пак външна. Машината е на северната и е тип сандвич с витка вън за тръбен път към 1.5м. В стаята 7-8 градуса. Пускам го към 23ч и в 00.30 вече е 18-19 при зададени 22. Цяла вечер бачка напъва се сигурно, но сега в стаята е 22. Вечерта проверих външното и се чуваше съвсем лек звук от работата на компресора. Вътрешното май създаваше по-голям шум от турбината. Снощи във Варна сигурно е било към -10 но по-големия критерий е вятъра които не спира. До момента машинката се справя прекрасно. Вярно, че не е като другите да може да бълва, но и плавното постигане на температурата е добре. Пак казвам за пробата го стартирах от спрян и студена стая при -6 -8.
На -6 го засичам, че прави дефрост на всеки 3 часа за около 2-3 мин. Температурата в стаята е 23, при настроени 24. Около 13:30ч започна да дефроства по-често, ще го следя да видим...
И аз да дам мнение за МКЕ-3 9ка,монтиран е в стая 14кв с една външна стена и изолация във Варна.При зададени 20C си работеше он-оф.В стаята е много комфортно,вътрешното тяло е пуснато постоянно на тих режим,а външното не се чува.За сега съм доволен от машинката.
Днес реших да си почистя филтрите все пак го имам 3 месеца и досега не ги бях почиствал.Като вдигнах капака се ужасих.Целия беше пожълтял все едно е 10 годишен направо ужас.И като свалях филтрите единия леко ко раздърпах толкова некадърно са направени ония метални неще зад филтрите че стърчат и като изкарвах филтъра единия се раздърпа.Изобщо не ми хареса изработката имам чувството че някое нео е по добре направено.Това с пожълтяването ме потресе имал съм 4 климатика и досега такова нещо небях виждал.Представям си като стане на 4 5 години на какво ще изглежда.
Сашо, това от снимката ли имаш предвид?
https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...2012-a-14.html
Весела Коледа на всички!Много здраве и наздраве!!!
Да по абсолютно същия начин даже при мен е една идея по зле и е пожълтяла пластмасата от вътре при мен.
Опитай да ги загладиш, като ги бутнеш навътре с голям тъп нож или лъжица!
колеги моля помогнете в избора на подов климатик.на няколко места ходих да питам и няколко мнения получих и се обърках тотално.става въпрос за стая с северно изложение с размери 3,50 на 4,00 висока 2,50 санирана с пластмасова дограма и ми трябва за отопление през зимата. става въпрос за следните модели
Daikin FVXS25F/ RXS25G и
panasonik E12-GFEW с външно тяло от новите модели etherea CU-E9NKE-3 такъв комплект ми измислиха уж че бил с 4.68 cop и бил по хубав от дайкина и по тих и ........ хвалебствия.
та затова ви моля за мнение .който ми отговори предварително му благодаря.