Какво трябва да правя?
Какво трябва да правя?
Ами, на твое място бих изхвърлил този боклук.
а може да викнеш монтажниците да ги питаш що не топли .. все пак те са правили оглед и преценка дали ще се справя ..
Обади се във фабриката. Може да са сложили специален дефрост алгоритъм точно в твоя климатик. Сигурно затова дефроства по време. Удавникът за сламка с оправданието за ориентировъчни данни си ти, тъй като не може да напишеш 10000 наредби по адрес на климатика, а после да казваш, че данните са ориентировъчни, измъквайки се от нещата, които си писал.
Междудругото вътрешната изолация е една грандиозна глупост (изключвам пода и тавана когато става дума за апартамент). Колкото повече вътрешна изолация имаш, толкова повече намаляваш инерцията на помещението, което допълнително спомага за поведението на климатика в комбинация с включването сутрин и изключването вечер. Просто стените не могат да се затоплят, а обратното те се охлаждат трайно (като каменен зид на селска къща) и помещението ти се превръща в хладилна камера с климатик за отопление - е няма как да стане. Образно казано изолацията се превръща в "стената" между вътре/вън, макар и същинската стена да е с малко по-висока от външната температура. Представи си, че живееш в "еко кенеф" от сандвич панели. Горе долу така излиза май?
Ако 2500-те машини монтирани из България работеха като твоята вносителите щяха да са се покрили в Африка, за да не ги убият с камъни.
Май с всеки мой пост започва да се вижда все по-ясно защо и как работи машината всъщност и кой кой е и какъв е...
Поздрави!
Не мисля да го хвърлям. Имам по-добра идея. Ще го продам на AC From hell или на Додо да се топлят с него, а с парите ще си купя една конвенционалка и ще се преместя в Пловдив до пролетта.
AC From, след като казваш, че имаш наблюдения над този климатик, ще ни обясниш ли и на нас, какъв е според тебе дефрост алгоритъма при моделите Етереа?
Да не съм ти бюро справки. Имаш интернет, намери си го...
Jack какви са ти топлинните загуби в помещението? Имам приятел който с включена духалка докарва 13°С с втора 16°С т.е. за 20° ще му трябват поне 6kW което е някакъв абсурд за 17кв.м стая.
Аз съм във Варна и при мен има дефрости заради влагата особенно около нулата при северно изложение с много вятър (кв. **********). Едната вечер беше -1 и имах два дефроста за вечерта. При опит да стигна 30° наблюдавах колко бързо се заскрежава питата просто максималната мощност е една спецификация на хартия дето няма нищо общо с реалността, ако ти трябва продължително време.
Принципно всеки климатик има фактор за корекция на мощността спрямо външната температура, който трябва да се взема под внимание при избора на машина. Ако да кажем в конкретното населено място има голям период от време, когато климатикът е с големия дефрост фактор (+5/-3) то той трябва да се вземе под особено внимание.
Имам питане
Сложих живачен термометър на шлюзовете на климатика за 2мн и показа 33градуса при зададени 24, като еконавито е на off. В стаята е 23градуса. Другото, което забелязах, че вечер топли доста повече дори и при включено еконави. Това нормално ли е?
нормално е след втората чаша вино
Глупавото дистанционно е без подсветка 2013г?!?
Като се активира режим ЕкоНави или АутоКомфорт след деактивирането настройките за клапите не се връщат до старите нива, а остават на ауто.
Другото което ме дразни е, че промяната на скоростта на турбината става доста бързо пак е тиха, но самата промяна на шума смущава. Дори и при намаляване на скоростта се усеща тъй като става доста бързо.
Иначе да се похваля, че конденз нямам на северна стая с климатика което ми беше най-голямото притеснение. То не е минала цялата зима за цялостно заключение, но в режим на работа 24/7 климатика работи на най-ниските две нива на турбината и напрактика е недоловим.
Днес, за сефте видях електрически минимум от 200W на девятката РКЕ . Беше около 4 градуса навън, мъгливо. Не бях виждал стойност под 280W при отопление досега:
При теб минимума точно ли държи на една стойност, или играе в определен интервал?При мен на различни климатици играе примерно от 220 до 320 вата в рамките на секунда, две.
Точно държи, защото предимно няма присъствие на хора или движение пред вътрешното тяло. Ако някой се появи и започне да се движи, започва едно раздвижване на клапите и нещата, вероятно, ще се променят.