Jack Krauser нищо не пише вече в темата ,да не е умрял от студ
Jack Krauser нищо не пише вече в темата ,да не е умрял от студ
И при мен при подобна външна температура, консумацията беше паднала около 1 ампер, което май е към 230 вата. Когато беше по-топло държеше около 1,5 ампера.
Преди няколко дена при тежки външни условия с температури около нулата и много гъсти мъгли XE12PKE тотално се огъна и се предаде. Направо го спрях да не се мъчи напразно. При такава гъста мъгла отново дефрости на всеки час по 10 минути докато изчисти напълно, но след един час питата отново изглеждаше така:
7788566u.jpg
Преди ми се струваше, че дефроста е ненужно дълг, но сега виждам, че ако дефроста е по-къс при такива тежки условия ще е недостатъчен и само няколко часа ще отнеме климатика да стане не ледено кубче и да счупи перка.
Хората са го изчислили точно.
На такива критични условия няма климатик който да издържи.
7788552a.jpg
Поне установих, че продължителността на дефроста не е по-време, което е добре.
Тези дни когато влажността спадна, въздуха изсъхна и мъглите се поразнесоха вече дефростваше един път на няколко часа, понякога с продължителност 1 минута, което ме устройва.
Общо взето съм доволен от машинката. Просто тука с тези мъгли и с тая влага не е за климатици.
... при продължителна гъста мъгла и корави машини се огъват. Няма нищо ненормално в това. На моето MHI му се обледени витлото, дебалансира се и искаше да скочи от стойките.
сега към тия мъгли прибави и температура -7-9 и добре дошъл в Северна БГ има машини дето не се огъват ама си иска груба сила да може да наваксва между дефростите ..имаше една зима LCC беше пуснал шушулки по 1 метър той малко на течение се пада външното така го монтираха господата навремето за по лесно аз не исках да е там но не бях достатъчно настойчив .. може би едно изгонване и повикване на друга група щеше да подейства
Температурите в момента паднаха под нулата. Споделете на какъв интервал дефростват панасониците ви.
Ще е интересно да се включат и собствениците на новата серия QKE - Етереа 2014 да споделят на колко минути дефростват машините им, и колко минути е продължителността на самия дефрост.
- - - - - - - - - -
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 30-12-14 в 20:34.
При мен вчера сутринта на около -15 дефроста беше 12мин. Не съм засичал през колко време са. С qke етереа 2014 съм.
В Пловдив не са паднали още толкова температурите. Снощи беше -4. E9QKE направи дефрост само един път и то явно профилактичен. От вдигане до сваляне на клапите - 2 мин. и след това между 2-3 минути за загряване на топлообменника. Работи в доста облекчен режим 19 градуса + еконави (спалня) и освен това външното е на завет. За сметка на това японецът на 24 градуса в хола , монтиран на северна тераса без да има скреж си дефростваше грубо на всеки час..но и той за много кратко - 2-3 мин.
Този пост е редактиран от spas.slavchev; 31-12-14 в 09:46.
Ами 12 мин мигане на диода Power (Мисля че това е целия процес с подгряването на вътрешното тяло).
мне .. диода спира да мига преди да обърне на отопление
Имам E12QKE работещ в хол около 24 кв. в Русе. Не мога да кажа точно колко градуса е навън днес, но от сутринта в Синоптика показваше от -9 до -7. Външният топлообменник няма видимо заскрежаване, но прави някакви кратки дефрости от ~3 мин през час някъде. Климатика стои включен на 21-23 градуса.
Имам и E9QKE в спалната около 13 кв. Там също видях тези дни да прави кратки дефрости от ~3 мин. пак без да има заскрежаване на топлообменника. Незнам точно на какъв интервал понеже не стоя там през цялото време.
9-ката ми се струва, че е доста по-разтоварена, но след като и тя обръща режима ми се струва, че може да е някакъв контролен дефорст при отрицателни температури... знам ли?
Предишните дни при темератури около нулата и гъста мъгла външното се заскрежаваше и на двата и имаше по-продължителен дефрост.
големия успява ли да поддържа 23° в 24 квадрата ?
Сигурен ли си, че е правил дефрост, а не е минал в On-Off режим? В Пловдив времето е много сухо и натрупване на лед въобще не се наблюдава. А температурата снощи беше -6, според живачните ми термометри. Само и единствено хитачитата в подписа ми правят излишни времеви дефрости...
В момента от дистанционното е на 23. Имам живачен термометър сложен на масичката на телевизора на 40-50 см от земата, който показва ~22.5. Термометъра не знам колко е точен - купуван е от Жъмбо за 3-4 лева. Но горе-долу, каквото наглася на дистанционното, показанието на термометъра е +/- половин-един градус. По нагоре не съм пробвал.
За сега го държа на 21, понеже 22-23 вече ми е малко топло, но се случва жена ми да докопа дистанционото...
Иначе 9-ката в малката стая работи почти само на най-ниската степен на вентилатора (всичко е на ауто), докато този в хола повечето време е на средните степени тези дни.