0.85кВт отдавана мощност в режим охлаждане и 0.80кВт отдавана мощност в режим отопление
0.85кВт отдавана мощност в режим охлаждане и 0.80кВт отдавана мощност в режим отопление
При мен на охлаждане дърпа около 1 ампер ток, което ще рече, че минималната консумация е около 220-250 вата.
Не знам как е при вас, аз направо вадя кофи с вода в големите жеги.
Отначало пробвах да го суша на вентилатор по един час, но нямаше голям ефект. Вътре пак оставаше много вода и накрая всичко подгизна, мухляса и се появи гадна миризма.
Разглобих вътрешното тяло, изчистих турбината, налях гореща вода и концентриран препарат във ваничката и мизериите се измиха. Сега преди да го спра вечер, включвам на отопление за 5-6 минути докато се изсуши напълно питата и вече няма никакви миризми.
Белия стиропор отдолу опира плътно в питата, ако има останала вода, не може да се оттече и стиропора мухлясва и почва да мирише. Сега като суша на отопление никаква вода не остава и ваничката е чиста и не мухлясва.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 04-08-15 в 13:31.
Извинявам се, че доста питам, но това ми е първи климатик. Сега лятото Е12qke, в 21кв.м. 57 куб.м. работи и изключва през 5 минути, с консумация около 240в на час, но климатика при охлаждане поддържа с 1,5 градуса по висока температура, нормално ли е да не ни може да си стигне задедената температура в стая с тези размери? Използвате ли Еконави функцията, понежи ми направи впечатление, че при зададени градуси, поддържа доста по висока температура.
Аз досега тези функции - еконави, аутокомфорт почти не съм ги ползвал. Не виждам голяма полза от тях. Когато са включени, климатика включва и изключва много по-често.
На моя климатик в жегите му задавам 25 градуса с включено NanoG + тих режим и така ми работи незабележимо по цял ден на минимум, без да изключва. Консумира около 220-250 вата. Охлажда без проблеми над 40 квадрата. За цял ден ми гори около 70 стотинки ток.
А ако започнеш да подскачаш отстрани, клапите ще се завъртят към теб и ще почне да ти духа. Общо-взето, еконавито е леко излишна глезотия, променяща заданието на машината с до 2 градуса в минус на отопление и в плюс при охлаждане. Без нея работи по-добре, особено в помещение без вътрешна изолация, където стените имат голям специфичен топлинен капацитет. Лично мое мнение.
На моя XE12PKE в момента съм му задал 24 градуса и среден вентилатор. Вратите са отворени и топли 40+ квадрата. Температурата вътре е 24-22 градуса, външната е около 10 градуса. Консумация около 350 вата, моментен COP около 5,07.
Икономията никак не е зле. Доволен съм.
Вътрешната изолация си казва думата.
как па го сметна моментния коп .. като го знам как вее ладно панасоника на тия консумации надали топлоотдава повече от 1 кВ
И аз това се чудех, сигурно има някакъв супер дупер мега топломер...
Ама Алекси, това все пак е Джак...
Ми както се смята COP-а, бе човек... има тема, писано е, чети.
Всъщност, данните за дебита и делтаТ даже умишлено съм ги занижил, да минимизирам грешките. В момента реалния COP е още по-висок.
Отдава 1800++ вата. 40 квадрата как ще ги стоплиш само с 1кВ? Сега ако затворя вратата към някоя стая и климатика започва да изключва. Значи работи около минимума си.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 22-10-15 в 01:00.
Alexi, не за първи път те питам, но за конкретния модел ли знаеш как духа хладно или от "една жена каза" ? Ако пак ще споменаваш DKE-то , то по-добре не ми отговаряй...
П.П.
Не искам да с стига до там, но май ще трябва и на "тест драйв" да каня хората вкъщи...
Една жена му каза, но ако си "добър" с дистанционното в ръцете, и ти можеш да го постигнеш веенето. Важно е да се отбележи, че начинът му на работа е много по-различен от този на старите модели и веенето на хлад е отстранено. Разбира се машината, не може да докара налягането / температурата, която вдигат тези от високите класове, но и цената му е такава.
Аз не меря с манометри и т.н., но не ми е и работа. Макар и субективно усещане, но искам да кажа, че никога двата панасоника не са духали хладно през зимата (не говорим за дефрост - преди да ме е зачекнал някой). Миналата година в Пловдив , се задържаха температури около нулата , с мъгла и висока влажност, където всеки знае какъв гърч е за машините и студена струя не съм имал. Е сега на мен ли да си вярвам или на някой, който на времето е имал Панасоник....
И това - нищо лично , но пледирам за малко повече обективност. Нека се коментират машини, до които човек е имал пряк достъп, а не на разни хейтърски истории ..
Това го пиша при положение, че не робувам на марки и ми е все едно кой какво ще си купи.
П.П. Брей, и аспирация ли е имало dke-то? Впечатлен съм .
П.П.2 Единственото , за което в момента не мога да бъда обективен е , че имам наблюдения върху работата на 9-тки..
Този пост е редактиран от spas.slavchev; 22-10-15 в 01:33.