Грабвай хилядарката и да почерпиш Додо, че по-добра оферта няма да получиш!
Да, ама плазма йонизатора работи, вече. Мирише та са отровиш от озон. А dodo ще го почерпя и без да взима климатика. Нищо се не знае, както се казва света е малък.
Кислородната вода от аптеката върши по-големи чудеса
Е с кислородна вода го оправих де....
- - - - - - - - - -
Нещо се разлигавихме в темата.
Навън вече стана студено. Малко данни от тази вечер:
Външна температура 1-2 градуса, влажност 85%
Площ прибл. 40 квадрата. Вътрешна температура 22~23 градуса, зададена температура 22 градуса, вентилатор на 3-та степен, но реално работи на 2-ра.
С фабричните настройки тази вечер за първи път направи дефрост при 2 градуса на пита без скреж. Превключих му дефростите пак в "зимен режим" и забравям за тях.
- - - - - - - - - -
Ето и от сутринта - при температура 0 градуса с мъгла:
Копа е около 4, което не е зле.
Дебита как го мериш? И малко по точно с входящата и изходяща температура де. Какви са тия 30 градуса 25 градуса? Сигурен ли си че не са 30.1 и 25.4?
Е той за това е писал около 4 може да е 3
Дебитът го гледам от сервизното. Ако почна да меря точно градусите, ще вземе да изкара още по-висока ефективност, може да засенчи японските и собствениците им ще се депресират.
Не ми се чака по половин час да меря градуси, затова измереното винаги го закръглям към по-лошия резултат. Примерно ако ми показва изходящата температура 37,8 закръглям на 37. Може да се окаже, че действителните резултати са по-добри.
Щом при 0 градуса успява да топли 30+ квадрата, предполагам, че са приблизително верни данните. Тоя моментен COP е колкото да се ориентирам как работи климатика при различни външни температури и натоварвания. Не ми трябва астрономическа точност.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 29-10-16 в 11:20.
Jack тези 30кв.една стая ли е ,или са 2 преходни.
На 12-ката подгряването на компресора харчи 38~39 вата(0.345A) и мисля, че се включва при -3 и надолу. Външният термометър показва, че през нощта е било -4 градуса.
Иначе в стендбай без подгряване консумацията е само 0,7~0,8 вата.
А чува ли се някакъв звук от външното тяло ?
Чува се нещо като високочестотно свистене/пищене.
Тази сутрин при -9° и консумация 700w COP~2.83
щях да забравя... и честита нова година!