Първоначално публикувано от
Zygot Легнах с лаптопа в леглото и викам да засека как се държи климатика panasonic 09pke при минусови температури и по скоро да наблюдавам дефроста.
Нямам външен термометър засичал съм този на колата като точен, а той показваше -10 когато синоптик за Варна даваше -8 така, че сложете -2*С на снощните температури т.е. от -10 до -12 по време на измерването.
Във ********** е апартамента северна стая 3,5х3,8х2,75м стаята беше темперирана и проветрена така, надявам се е добро наблюдение.
Настройките са +18*С fan auto Nanoe-G on. По време на самите дефрости започвах да записвам по подробно събитията, самият дефрост започва с мигане на power светодиода ~12min спира да мига и уж започва нормалната си работа климатика със слабо подухване, но реално тръгва силната струя 5мин след това.
НЯмам термометър за това не съм мерил външна Т и изходяща на потока, утре ако имам време ще се постарая.
23.30 fіrѕt dеfrоѕt fіnіѕhеd hі fаn ѕрееd;
00.09 ѕесоnd dеf ѕtаrtеd; 00:21 fіnіѕhеd bulb flаѕhіng 00:29 ѕtаrtеd hеаtіng hі fаn ѕрееd
01:хх thіrd dеf ѕtаrtеd;01:15 fіnіѕhеd bulb flаѕhіng; 01:16 ѕtаrtеd hеаtіng lоw fаn ѕрееd, соmрrеѕоr іnсrеаѕе rеvѕ; 01:20 hі fаn ѕрееd
01:58 4th dеfrоѕt ѕtаrtеd; 02:11 dеf fіnіѕhеd lоw fаn, сmрr іnс rеvѕ ; 02:18 hі fаn ѕрееd