Благодаря.Мислех че е някаква функция или филтър пък то цвят
Благодаря.Мислех че е някаква функция или филтър пък то цвят
Снощи стана много студено -8°-9°С във Варна и пуснах климатика да отоплява спалнята, коридора и кухнята през ноща към то 55кв.м зададени 20°С. На сутринта си беше толкова. Вечерта докато гледах тв направи няколко дефроста, сравнително безшумни щом усетих 1-2 само май са пак на час, но като застуди ще направя точно засичане.
Нещо ново за машинката, че и аз се оглеждам в този ценови диапазон .
Здравейте! Оглеждам се в новия модел xz12ske. В момента имам Panasonic ye12qke, от който не съм много доволен, чести дефрости неадекватен автоматичен вентилатор, кара само на максимална степен и вътре в стаята все едно има буря. Въпросите ми спрямо новия модел са как е автоматичния му вентилатор? Смисъл като достигне температурата в помещението намаля ли си степента или и този си кара на макс? Как е от отопление? Ще се топли стая 15м2 север с не много добра дограма и се гонят 24 градуса нон-стоп. Общо взето мнения от хора запознати с този модел и хора притежаващи го ще ми бъдат много полезни в избора.
Иска ми се да пробвам и нещо различно. Иначе ЛТ съм го пуснал на 25 и съм го забравил, че работи , а само се наслаждавам на топлината.
Този пост е редактиран от avenger; 26-12-16 в 21:18.
Значи за нищо не става тази етерейка. Гледам външното тялп 35кила, вътрешното са го натъпкали с още едно кило. Даже външното и вътрешното са по-тежки от на 15ката.
И при старите модели теглото е 10/35 килограма. Няма разлика. При новата 12-ка е увеличен още външният топлообменник, а вътрешният е намален, компресорът е същият, адаптиран за R32, но новите са с по-малко фреон и с намален капацитет спрямо старите.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 26-12-16 в 20:59.
Ye12Qke външното тяло компресор, топлообменик трв, и т.н са същите като на E09QKE
Вътрешното е същото като на RE Qke серията без много екстри.
Аз съм доста доволен от модела, единственно ме притеснява да няма софтуерна защита и да изключва компресора под -12 градуса, тих е пускам го само на първа скорост, голяма част от времето работи на 185 190 вата нагласен на 21 градуса.
Изобщо не са еднакви не ми се пише сега но само да вметна ше имам клиент с 2бр. RE9QKE в Кнежа а там измерват едни от най ниските температури. И никави оплаквания нямаме.
Sent from my K012
В стаята, в която ще се ползва тази нова етера е южна изцяло вътрешна само стъклопакета се явява външен. Температурата, която е в стаята без отопление е между 15-18 градуса. Та според вас ще се справи ли? Стаята е 14-15м2, гонят се около 24-25градуса постоянно. Най-ниските температури са до -20 за ден два и средно нощните са около -5.