DRAMLI ДОВОЛЕН ЛИ СИ ОТ Panasonic KIT-XZ9SKE КОЛКО КВАДРАТА ОТОПЛЯВАШ КАКВА КОНСУМАЦИЯ ДАВА ЗА МЕСЕЦ И НА КАКВИ ГРАДУСИ СИ ГО ПУСНАЛ
Писането само с главни букви е забранено!
Този пост е редактиран от avenger; 21-03-17 в 08:57.
[QUOTE=НЕДЯЛКО012;815695]DRAMLI ДОВОЛЕН ЛИ СИ ОТ Panasonic KIT-XZ9SKE КОЛКО КВАДРАТА ОТОПЛЯВАШ КАКВА КОНСУМАЦИЯ ДАВА ЗА МЕСЕЦ И НА КАКВИ ГРАДУСИ СИ ГО ПУСНАЛ
Писането само с главни букви е забранено![/QUOT
Още не съм го монтирал. Но се надявам да остана доволен. Предвидил съм го за кухня 8кв.м.
Някой има ли впечатление от работата на йонизатора при новите Етереи?
New Etherea 2017
New Etherea 2017 - Panasonic – решения за отопление и климатизация
Това е каталога за тази година: https://www.climamarket.bg/wp-conten...ERAL_17_LR.pdf
Новите модели от по ниския клас са поорязани от към хардуер.
KIT-KE25TKE и CU-TZ25TKE
компресорите им са по 500 вата, единични топлообменици на външното тяло.
CU-KE35TKE компресора е 650 вата, който при по стари модели се ползва главно за 7-мици и по ниските класове 9-ки, а тук вече е в 12-ка. Външното тяло също е олекотено с 29кг, дават го пак с единичен топлообменик, докато по старите панасоници 12-ките са с двойни и тегло 33кг.
CS-TZ35TKEW компресора е 700 вата и двоен топлообменик на външното тяло и тежи 32кг.
Моделите са с Expansion Valve което поне е добре и работят до -15
В сервизните е описано, че имат защита при достигане на определение температури на тръбния датчик на външното тяло при много ниски температури под -15 и натоварен режим може да изключват компресора с цел защита. При старите модели в сервизните документи няма описана такава защита, но на доста хора са им спирали машините под -17
Явно в PKE, QKE, SKE поколението са забравили да документират тази 'функционалност'.
Доста лоша политика водят Панасоник, ако искат пълен отлив на клиенти да си ограничат моделите до -10°С на -11°С, баси малоумниците.
Не са малоумници, просто компресорите им могат да замръзнат при толкова ниски температури и да се прецакат. Те гледат да си защитят компресорите. Манията за високи копове на всяка цена до това води, слагат слаби компресори на огромни топлообменници и накрая се принуждават да ги изключват при екстремно ниски температури за да не се прецакат.
От цялата работа ползата е, че печелят ефективност и комфорт при по-височки температури.
За "замръзване" на компресорите не съм сигурен.
Но за хидравличен удар ...когато компресора не смогва да изпарява достатъчно фреон...Акумулатора може да "обере" течната фаза на фреона, но и неговите възможности не са безкрайни ...И както си работи да получи "инфаркт" ...
Техническото обяснение не топли. И на енергото им замръзват проводниците по далекопроводите, но не ти спират превантивно тока зимата.
След като климатици за <1000лв се справят с температури под -15°С се очаква почти два пъти по-скъпите да се справят по-добре.
Хубавото е, че най-сетне са го публикували черно на бяло и клиентите могат да преценяват този параметър дали ги устройва.
Надеждата ми е да фалират и този лош пример да вдигне индустрията на по-добро ниво от което ние печелим.
Здравейте , мисля да слагам такъв за детска .
Малко съм ограничен от към избора , защото искам да има екстри за качество на въздуха .
Първоначално мислех за МНИ ,но бях посъветван че няма необходимите екстри.
това което ме интересува е става ли за детска( ще има бебе) идеята е да работи на много ниска скорост на вентилатора sleep , quite или нещо такова , но да вади доволно топла струя .
с дефраостите как е ?
Става въпрос за 12 кв стайче което е с загуби около 1 киловат
предложена ми беше 7 ца
Според мен, ако искаш безпроблемно и качествено пречистване на въздуха, моят съвет е да си вземеш отделен пречиствател за въздух с хубава йонизация. При новите панасоници има изменения в устройството на йонизатора и за сега няма отзиви за работата им, но на старите йонизацията наистина е много добра - пуснеш ли я мирише яко на свеж бриз, освежава въздуха и премахва миризмите, обаче има едно НО - за да работи тая йонизация както трябва, особено на охлаждане иска редовна поддръжка и обслужване минимум веднъж на 2-3 месеца При климатиците всички тези плазма филтри и йонизатори работят добре докато не им се зацапат електродите, веднъж зацапат ли се и след това изключват и полза никаква.
Затова според мен ако искаш добро устройство за пречистване на въздуха, на което да не му ставаш слуга си вземи отделен пречиствател с добра йонизация.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 27-07-17 в 22:46.
Имам пречиствател на даикин и мога да кажа ,че върши работа.
На тошибата нищо не усещам от самото начало.
Панасоника мисля да е в детската и искам да работи това.
Това почистване какво представлява ?
Беше ми предложен Z7SKEW model , интересно ми е как се представя при него йонизатора.
Както и дефрости и струя ( топла , гореща , хладка) искам комфорт за бебока