Страница 12 от 14 ПърваПърва ... 21011121314 ПоследноПоследно
Резултати от 166 до 180 от общо 199
Like Tree163Одобрявам

Panasonic xz12skew спря работа при -19

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на ivan74
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Варна

Отговор: Panasonic xz12skew спря работа при -19

10 години е, ако не се разопакова кашона, иначе е 5 години![emoji1]

Изпратено от моят MI 4LTE с помощта на Tapatalk

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2015
    Живее в
    София/Русе

Според мен става дума за друга марка. 10 години комфорт с климатиците на LG - LG България

4. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от hristo.petrov Виж публикацията
    Здравейте! Собственик съм на Panasonic CS-E12QKEW и миналия януари писах в другата тема относно изключването при ниски температури. Вчера температурите в Перник паднаха още привечер под -16, а сутринта измерената от мен с външен датчик беше -23.1. За разлика от миналата година, тази бях подготвен с много добре заредена камина и две духалки. В очакване пред термометъра климатика изключи при температура -16.8 още в 9ч вечерта. Оставих го без да го пипам и изключвам, като ватметъра остана да показва постоянно около 50w (вероятно подгрева на компресора), а на сутринта се активира сам без моя намеса. Както каза колегата по-горе около -16 градуса климатика наистина духа топло... не премерих изходящия въздух но беше около и над 40 градуса при висока степен на вентилатора (при автоматична настройка на хоризонталните жалузи се местят наляво надясно при температура над 36гр. на топлообменика). Свикнах с мисълта че при големи студове оставам без клима и търся алтернативно отопление. С изключение на това и на дефростите по часовник съм доволен от Панасоника. До -15/-16 работи добре и подържа желаните от мен температури с абсолютна точност 22-23гр, външната пита винаги е суха независимо от атмосферните условия и при нормално зимно време или когато е по топло има прилично добър минимум за класа и пазара, за който е произведен, външното тяло е много тихо и независимо, че има лед в тавата работи безшумно, без вибрации, тракане и т.н. Надявам се да съм бил полезен.

Поздрави,

Христо Петров
    Толкова добре си го описал, че няма смисъл да го правя и аз. Имам два еднакви RE-12QKE и потвърждавам, че до -15 градуса работят абсолютно перфектно. По време на застудяването до -20 в Благоевград и двата климатика спряха, като един от тях тръгна след включването на конвектор в стаята и съответно затопляне на въздуха в нея, а другия към сутринта си заработи сам. Единият е трета зима, другия втора. Никога не съм виждал натрупване на лед по климатиците.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Panasonic xz12skew спря работа при -19

Това ако е вярно означава, че не зависи само от външната температура а и от вътрешната и колко е натоварена машината за да се включи защитата и да изкллючи климатика, щом се е включил при пускане на допълнително отопление.

6. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Много машини са ми минали през ръцете, но нито една от тях не може да поддържа максимал неограничено време, както CU-E09PKE. Не го намирам за нормално, при положение че в сервизното са заложени 20 минути. Може проблема да е локален и догодина да остана без компресор.

7. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

XE12PKE след около 20 минути изключва мощния режим и максимално съм го виждал да развърта до ~ 1,73 киловата. Но не съм го напъвал да видя, ако задам максимални градуси и вентилатор, дали може да работи неограничено дълго на макс. Ако е по-топло мисля, че няма да може, защото компресорът ще прегрее и защитата ще смъкне оборотите.

8.  

9. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Нищо не съм напъвал, играх си с него в студовете. Зададени 17 или 18 градуса, поддържа 19 на тавана. Като задам вечерта 23, до сутринта дърпа 1150W и не качва повече от 21 градуса. При -17 отвън, вътре пада на 20 градуса. Описвал съм помещението. Не иска да се ограничава машината и със сигурност нещо не и е наред. Като охлажда, проблема го няма с ограничаването.

10. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Нищо не съм напъвал, играх си с него в студовете. Зададени 17 или 18 градуса, поддържа 19 на тавана. Като задам вечерта 23, до сутринта дърпа 1150W и не качва повече от 21 градуса. При -17 отвън, вътре пада на 20 градуса. Описвал съм помещението.
    1150 вата не са сериозно натоварване за този компресор, сигурно затова не се ограничава. Ами ако си го презаредил леко с фреон, както беше казвал, нищо чудно, че не качва повече от 21 градуса. Ако е презареден температурата на изпарение се повишава и топли по-слабо в големите студове.
    mystikalrs одобрява това.

11. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Не е презареден, а максимала на машината е 1200W. Пада на 1150W, заради 10-метровия тръбен път. Зареденият фабрично фреон позволява 7 метра път. Доколкото си спомням, беше квалифицирал 700 ватовия му компресор като слаб? Имай пред вид, че двукиловатов конвектор не може да загрее помещението до 20 градуса при -10 навън. Машината го прави. Проблемът и е електронен, според мен. Не хладилен.

12. Тук е от
    Dec 2010
    Живее в
    Шумен

Моето е9 dke още си работи от 2006г. и не спира при ниски температури.Вярно не топли както при -5 но комресора излезе железен.

13. Senior Member Аватара на ivan74
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от total666 Виж публикацията
    Моето е9 dke още си работи от 2006г. и не спира при ниски температури.Вярно не топли както при -5 но комресора излезе железен.
    Явно ти е късметлийска, пружината![emoji1]

Изпратено от моят MI 4LTE с помощта на Tapatalk
    mkukas одобрява това.

14.  

15. Тук е от
    Dec 2010
    Живее в
    Шумен

Може да е правена от дамаска стомана

16. Member
    Тук е от
    Mar 2011

dodo-pv ,обръщал ли си внимание ,въпросния ти Panasonic ,до какъв минимум може да падне при отрицателни температури.

17. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от total666 Виж публикацията
    Може да е правена от дамаска стомана
    Нацелил е късметлийска партида.

18. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от ^Rokera^ Виж публикацията
    dodo-pv ,обръщал ли си внимание ,въпросния ти Panasonic ,до какъв минимум може да падне при отрицателни температури.
    Тази зима не съм се заглеждал, но съм го хващал раносутрин, в тихо време (без вятър), на 220W. Снимката долу е от 20.01.2015 г, но съм го хващал и на 180W в по-топло време. Машината ми не е критерий на поведение, защото е монтирана в двойно по-голям обем помещение от необходимото и не е предвидена да отоплява зимно време.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 12 от 14 ПърваПърва ... 21011121314 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Спря да топли 14 EH!
    От valentin1000 във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 37
    Последно: 16-02-12, 22:08
  2. Panasonic CS/CU-E12DKE - както си работеше и изведнъж спря
    От vfilipov във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 218
    Последно: 19-12-10, 00:09
  3. И моя Panasonic CS/CU-E12DKE спря да топли
    От MikiOne във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 40
    Последно: 13-01-10, 10:48
  4. Panasonic CS/CU-E12GKE - странно поведение на работа
    От HunterBG във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 20
    Последно: 19-01-08, 00:08
  5. ICQ спря - вие имате ли ?
    От Zaphod B във форум Мрежи
    Отговори: 9
    Последно: 06-10-04, 23:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе