10 години е, ако не се разопакова кашона, иначе е 5 години![emoji1]
Изпратено от моят MI 4LTE с помощта на Tapatalk
10 години е, ако не се разопакова кашона, иначе е 5 години![emoji1]
Изпратено от моят MI 4LTE с помощта на Tapatalk
Според мен става дума за друга марка. 10 години комфорт с климатиците на LG - LG България
Толкова добре си го описал, че няма смисъл да го правя и аз. Имам два еднакви RE-12QKE и потвърждавам, че до -15 градуса работят абсолютно перфектно. По време на застудяването до -20 в Благоевград и двата климатика спряха, като един от тях тръгна след включването на конвектор в стаята и съответно затопляне на въздуха в нея, а другия към сутринта си заработи сам. Единият е трета зима, другия втора. Никога не съм виждал натрупване на лед по климатиците.
Това ако е вярно означава, че не зависи само от външната температура а и от вътрешната и колко е натоварена машината за да се включи защитата и да изкллючи климатика, щом се е включил при пускане на допълнително отопление.
Много машини са ми минали през ръцете, но нито една от тях не може да поддържа максимал неограничено време, както CU-E09PKE. Не го намирам за нормално, при положение че в сервизното са заложени 20 минути. Може проблема да е локален и догодина да остана без компресор.
XE12PKE след около 20 минути изключва мощния режим и максимално съм го виждал да развърта до ~ 1,73 киловата. Но не съм го напъвал да видя, ако задам максимални градуси и вентилатор, дали може да работи неограничено дълго на макс. Ако е по-топло мисля, че няма да може, защото компресорът ще прегрее и защитата ще смъкне оборотите.
Нищо не съм напъвал, играх си с него в студовете. Зададени 17 или 18 градуса, поддържа 19 на тавана. Като задам вечерта 23, до сутринта дърпа 1150W и не качва повече от 21 градуса. При -17 отвън, вътре пада на 20 градуса. Описвал съм помещението. Не иска да се ограничава машината и със сигурност нещо не и е наред. Като охлажда, проблема го няма с ограничаването.
1150 вата не са сериозно натоварване за този компресор, сигурно затова не се ограничава. Ами ако си го презаредил леко с фреон, както беше казвал, нищо чудно, че не качва повече от 21 градуса. Ако е презареден температурата на изпарение се повишава и топли по-слабо в големите студове.
Не е презареден, а максимала на машината е 1200W. Пада на 1150W, заради 10-метровия тръбен път. Зареденият фабрично фреон позволява 7 метра път. Доколкото си спомням, беше квалифицирал 700 ватовия му компресор като слаб? Имай пред вид, че двукиловатов конвектор не може да загрее помещението до 20 градуса при -10 навън. Машината го прави. Проблемът и е електронен, според мен. Не хладилен.
Моето е9 dke още си работи от 2006г. и не спира при ниски температури.Вярно не топли както при -5 но комресора излезе железен.
Може да е правена от дамаска стомана
dodo-pv ,обръщал ли си внимание ,въпросния ти Panasonic ,до какъв минимум може да падне при отрицателни температури.
Тази зима не съм се заглеждал, но съм го хващал раносутрин, в тихо време (без вятър), на 220W. Снимката долу е от 20.01.2015 г, но съм го хващал и на 180W в по-топло време. Машината ми не е критерий на поведение, защото е монтирана в двойно по-голям обем помещение от необходимото и не е предвидена да отоплява зимно време.