Джак ,за хората на Север точно пък Panasonic продава съвсем други климатици.
Джак ,за хората на Север точно пък Panasonic продава съвсем други климатици.
От много време вече чета и взе да ми омръзва. Не казвам, че не е вярно, но.... За да харчи тоз таралясник 360W при -15 има три варианта:
1. Много добра изолация.
2. Много добри комшии,
3. И двете.
КОП-а тук няма нищо общо.
И при трите причината не е в машината. А и 20С не е отопление, а оцеляване!
Всичко по горе е за хората, които си търсят климатик, за да не остават с някакви погрешни изводи.
Аз казвам при мен колко харчи, а не че при всеки ще е така, а това че може да си поддържа температурата и на -10 външна с 180 вата консумация даже и прехвалените и заспиващи тошиби за по 2500 лв него могат и щяха да ми работят он офф . Миналата зима в продължение на 2 седмици не се ползваше стаята и температурата не падна по малко от 13 като напече и 15 градуса а температурите бяха ниски и през деня не повисоки от -7 -8 нощем -13 -14, а сега имам и малко още изолации.
Ле-ле, като ви чета умностите и започвам да се питам, как съм се отоплявал толкова години (от 2005 насам), и то със скапани китайски панасоници. И без никаква изолация, че и без никакви топлещи съседи. Големи специалисти, голямо чудо.
Обаче си нямал екстрата "5 години гаранция на компресора".
Този пост е редактиран от MisterT; 27-01-17 в 23:18.
Пада ама на 15 градуса външна температура, докажи ми че на -10 може да работи на 100 вата и ще го призная, но сигурно по малко от 400 вата не слиза, и при добре изолирана стая си става топ модел конвенционалка.
На мен ми е достатъчно, че при -10° ~ -15° панасоника ми за 1400 лева работи без досадни, ненужни дефрости и си дишам чист йонизиран въздух, пък другите да си гледат прехвалените марки.
Поне аз такъв начин на работа не съм наблюдавал и незнам откъде си го чул това. milanov твърдеше подобни неща за 6-цата, не мога да коментирам така ли е. Във всеки случай Дайсекай 8 съм го заварвал да работи доста под 400 вата при -10. С 90 няма как да го наблюдавам при такава външна, освен ако не пусна друг отоплителен уред. Изобщо не мога да кажа, че он-оф е типичен начин на работа за Дайсекай 8 независимо темепературите!
Мисти, това чудо на техниката каква Т изкарва от турбината при посочената от теб консумация от 180вата на -10? Имаш ли възможност да я замериш, защото прави "топличко" е субективен фактор за всеки от нас.
Да имам го записано на -10
консумация 185 вата
входяща 22.5
изходяща 29,4
Първа скорост на турбината 407 в сервизното го пише
Като така копа излизаше 4.88 но явно си намаля дебита под 1-ва, защото чак такъв коп едвали вади
Този пост е редактиран от mystikalrs; 28-01-17 в 00:31.
Как мерите дебита на въздуха? С боб или фасул??
Може ли някой да каже от кога Панасоник има 10 години гаранция на компресора , защото вчера съфорумник от К и К съобщи че като изтече започват "модификации"?
Не е ли 5 години гаранцията на компресорите?
Ами и аз знам за 5 години . Човека се представи че е от К и К та рекох да не съм пропуснал че е станала 10 години.