Ей, Вельо за антагонист на LG прекалено си вреш носа по съответните теми... стига омраза .... "нека бъде светлина"
Ей, Вельо за антагонист на LG прекалено си вреш носа по съответните теми... стига омраза .... "нека бъде светлина"
Здравей!Това е и идеята на форума,да си помагаме и обсъждаме конкретна тема!
По същество,машината ми е подарък,не съм я избирал аз,но мога да кажа,че е идеална за парите!Ползвам я в къща,2 етаж ПВЦ 1прозорец 2 външни стени...без изолация.Помещението все пак е малко,около 14м2-2.60-70см височина и може би на моменти този климатик идва голям,поради честия Он/Оф но и времето не е особенно студено!В същата стая се спи,вентилатора то държа на 2 степен и не ми прави впечатление,а и ако го сравнявам по шум с Нокрията 14 в другата стая,вътрешното тяло на ЛГто е по-тихо(въпреки,че резликата в класа машини е от тука до небето).Външното тяло при по студено време се чува леко,но за мен това не е притеснително-не ми прави впечатление!Общо взето за 900лв с монтажа,не мога да се оплача,доволен съм-машината си работи ,подържа си зададените градуси и всичко е наред!
Насочил съм се към покупка на LG SuperINVERTER Libero CS12AQ+S12AQU някой да има случайно сервизно ръководство, по точно какво се случва с KW и COP при -5 и -10 градуса. Ако има пък колега с такъв моля да сподели мнение,интересува ме само за отопление как се представя. Благодаря!
Тоя модел не е нищо особенно а и няма никаво инфо защо не се насочите към марка и модел със инфо за него.
rgadzhev, нещо сте объркали сигнатурите на модела, както и името...Моделите на LG CS~AQ се водят Deluxe Invertеr V и са много хубави модели. Libero са моделите с означение P~RK (Advance Inverter). Libero са китайска сглобка, а Deluxe са корейска. Както казах, LG CS12AQ е много хубав модел, който при -7°С външна температура има номинал 3.8 KW. Модела разполага с плазмен филтър и др.
Ситуацията е малко сложна аз живея във Букурещ и тези данни сами ги дали от фирмата, от която ще го купувам. Аз принципно съм люобител на 100 волтовите, в Русе съм с такива, но тук не се предлагат. По долу давам линк с данните, от където ще купувам ако можете Сашо да ме ориентирате дали е кореският или китайският. Само да кажа, че топлозагубите на помещението са 2KW до към -5С и 3KW при -10С знам го, защото тази зима го топлих с радитор. Именно затова питам за мощността при -10С. Това Либеро и Делукс къде го пише на предния панел или на кашона, както и къде е произведен? Предварително благодаря!!!
Aer conditionat Split LG Libero CS12AQ+S12AQU 12000 Btu/h
Намерих го в тубата поне като външен вид е същия, този от хубавите ли е или от пръчките?
https://www.youtube.com/watch?v=tfror5Ah5vg
Този пост е редактиран от rgadzhev; 20-04-14 в 00:41.
Libero изглежда като Deluxe, но имат разлика в параметрите.
LG P12RK Libero-R (Advance Inverter)
Отоплителна мощност: 4.0 kW (0.89 ~ 5.1), 13600 BTU (3070 ~ 17406)
Консумирана електроенергия: 1050 W
COP: 3.80 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
LG CS12AQ Deluxe Inverter V
Отоплителна мощност: 4.0 kW (0.89 ~ 6.0), 13600 BTU (3070 ~ 20470)
Консумирана електроенергия: 960 W
COP: 4.17 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Да има нещо гнило Сашо, защото данните, които си дал за Делукс са същите, които са ми дали румънската фирма за Либеро, а открих, че и в Гърция Либеро е със същите показатели като Делукс в БГ. Между другото тук Делукс несъществува, може би се произвежда само за БГ. Може би трябва да изчакаме cooler да внесе повече яснота.
LG CS12AQ - INVERTER - 12.000 BTU
Deluxe e модел който е от преди години. За него няма данни за SEER и SCOP и затова го заместват.
Всъщност делукс моделите се водят LIBERO-R и са: CS**AQ/S**AQU.
A NOVA моделите се водят LIBERO-E и са Е**SQ/E**SQU.
Явно румънците са приели първичното търговско название докато при нас унгарците решиха че е объркващо да има 2 ЛИБЕРО модела и ги прекръстихме...
Ей няма такава черна станция като Джобловъра...
Това исках да прочета, че не са грешни данните, които са ми дали и след като отдава 3.8kw при -7, се закупува! Благодаря на всички отговорили!
Да не пренебрегваме мнението на Г-н Велев ако може да предложи климатик в този ценови клас, просто ми трябва номинал 3KW при -10. В Русе съм със Саньо EX36T, но цената му е точно два пъти по-висока от ЛГ и то без монтаж, е разбира се Коп 5.36 срещу 4.17. Така че очаквам предложение и от Г-н Велев /без Мидея, Осака, Гри/.
До Сашо ако чете темата, това Саньо беше монтирано в апартамента ми и след 3 г. експлоатация една зима ми падна предпазителя, откачих зануляването на тороидалния траф и заработи без проблем. Бях забравил за този проблем и това лято го преместих в къщата ми и лятото нямаше проблеми, зимата като се прибрах ми направи същия проблем, отново откачих зануляването на трафа и отново никакъв проблем. Обърнах се към фирмата, от която го закупих и те ми предложиха да разменя фаза и нула, не съм пробвал беше студено, само пробвах дали бие ток по външното тяло, нямаше проблем. Почти съм сигурен, че проблема е трафа. Занимавам се със сервиз на вендинг машини и знам, че ремонти не се правят по интернет или телефон, но все пак очаквам от вас някакво предложение или предположение. Благодаря!
имай предвид ,че Саньото ти е от друга вселена в сравнение с това ЛГ .. ако очакваш някаква подобна машина но на половин цена ще останеш разочарован ..