Модела сигурно е само за охлаждане. То това е антика...
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Модела сигурно е само за охлаждане. То това е антика...
A kak мога да проверя дали е само за охлаждане?
Има ли в хардуера нещо, което да погледна и да ми подскаже?
Купих още едно универсално дистанционно, с 1000 кода. Отново тръгна на около 4-5, но без отопление...
Отваряте външното тяло и гледате. Ако няма 4-way (четирипътен) вентил, значи е само за охлаждане.
Отворих го с 300 мъки, защото е на високо и неудобно място, но вътре не можах да видя такъв винтил. За сметка на това видях табела с ел. схемата и модела на външното тяло. Но Гугъл не може да ми намери такъв модел!!!
Съветвам Ви да зарежете машината и да си закупите нови машини, спрямо помещенията.
Здравейте! Имам климатик Sanyo SAP e28n, модела разполага със система за вадене на филтрите. Забелязвам, че под основните филтри, на стойката им е предвидено да има още два филтъра. Моля, ако някой има информация да сподели, дали нацистина има такива филтри и дали мога да си ги закупя от някъде. Климатика е на годинки, но служи вярно вече 7 зими и ми се ще да ползвам пълните му възможности.
Благодаря и поздрави!
Не са ви необходоми допълнителни филтри, но ако ви се накърнява по някакъв начин естетиката, купете си въгленов филтър за абсорбер и си го изрежете по размер.
Благодаря Ви за съвета, интересно ми беше също, да разбера от какъв тип са /материал/.
Благодаря за бързия отговор!
Здравейте, имам климатик Саньо SAP 253vr 92г.работи при мен 15 години но дистанционното сдава багажа а без него той не може да работи. Някой ако знае решение на проблема да сподели, или някой ако има дистанционно.
Ако беше писал по-рано... Един кашон с дистанционни изхвърлих, да не ми заемат място. Пробвай с универсалка. Трябва да го има кода.
Алекси, тези старите Саньота на Р22, работят като електрически печки. Бълват яко топло и при поддържане.
- - - - - - - - - -
С това пробвай - https://www.electronics.bg/product_i...ts_id=21007389
Със универсално не работи, Всички датчици и термометри са във дистанционното а то е със заводски програмиран процесор, не стои ли пред климатика да му казва какво да прави той спира.
- - - - - - - - - -
Един майстор го отвори (дистанционното) и се хвана за главата и рече какъв е тоя компютър бре и се отказа да го прави. А не ми се сменя климатика, това е най тихия климатик който съм виждал в живота си. Двоен инвертор със турбо, невероятен е.
Ама ти пробва ли с универсалка или пишеш просто така? И климатика си има датчик. Този в дистанционното може да се изключва.
Здравейте , някой знае ли дали RCS SR1 може да замени RCS SR4 ?