Нали не си мислете, че това което сте направили е помогнало да се отстрани проблема?!
Бяха клеясали клемите и буксите по платката, след като ги зачистих всичко работи нормално
Здравейте, пише ви една жена тук, след като изчетох три дни доста инфо за покупка на климатик. Поради ограничен бюджет се спрях на втора ръка инвертор. Харесала съм едно САНЬО, ако може да споделите професионално мнение:
Значи, става въпрос за София, панелен блок 4 етаж, среден апарт. Въпросната стая е 18 м2 или 46 м3 с югоизточно изложение, стара дървена дограма, но изолирана, без външна топлоизолации. Какво мислите за този климатик ? Ще се ползва предимно зимата.
Интересува ни дали е икономичен, дали се държи добре при голям студ - или до каква макс.минусова температура е оразмерен, дали е безшумен ? Това основно. Благодаря предварително
1. Японски климатик SANYO SAP-ZK22P
Рециклиран Японски климатик, с превъзходно качество и отлични технически характеристики
Ниво на шум ,консумация на електрически ток,изключително добра работа при ниска външна температура
ПроизводителSanyo СерияSANYO:JAPAN Страната на производствоЯпония Типинвертор Квадратура15 - 20 кв.м. Ценови класот 500 до 850 лв Вътрешно тялоSAP-ZK22P Капацитет на охлаждане, kW2.2 Капацитет на отопление, kW2.5 Консумирана мощност: отопление, kW/h0.460 Консумирана мощност: охлаждане, kW/h0.430 Коефициент на преобразуване: охлаждане(EER), kW/kW5.12 Коефициент на преобразуване: отопление (COP), kW/kW5.43 Тегло(нето): вътрешно тяло, kg10 ФреонR 410A Напрежение/фаза/честота, V/O/Hz100-50/60 Гаранция24 месеца
Алекси е прав /може да му се вярва, понеже има пра-внучето на тази машина/ - ще се огъне Санчото.
Благодаря за бързия отговор. Какво значи нещо по-мощно ? Понеже пишат в характеристиките, че става за 15-20 м2 площ...
Изобщо какво трябва да гледам при избора ?
E,Касапе,така и го каза на жената,че и аз не те разбрах,пък и 3 KW номинал на отопление ще се озори в някой ветрилник.
В общи (и неточни) линии,госпожо,гледайте на модела да пише 12 (ако е европейски) или 35 (ако е японски).Като си изберете машина,питайте пак тук дали я бива и реална ли е цената,на която са Ви я предложили...Касапа знае китайски,Александър-японски,все някой ще помогне.
Ще се озори, ако макса му е 4квт. Ако е към 7.5кВт едва ли. А и ако е японско, по скоро 36 ще има в името, европейчетата са с 12 и 35.
За 36,а не 35 съм съгласен,но коя 25ца (3-3.2 номинал отопление) ще направи 7.5 kW?Сещам се за RCX,но 28цата.
пп Търся таблиците за *DR-ките,да няма там изненада,но така или иначе тези климатици трууудно се намират (ако бате ти Сашо не е скрил някоя под тезгяха),та няма какво да говорим.
Този пост е редактиран от johny01; 11-12-13 в 05:01.
E, аз 28ци имах предвид. Техните номинали обикновено са 3.2-3.6кВт.