Здравейте!
Искам да си купя климатик Sanyo.Колебаех се м-у модел SAP DK 25T и SAP DK 36U, помещението е 17 кв. с изолация и PVC дограма.Мои познати са вносители на въпросните климатици и ми препоръчаха SAP KRV 126 EH /бил последен модел и т.н./, в този сайт ги има http://www.sanyoaircon.com/assets/pd...AC_2008_v2.pdf, но имам чувство че това са климатици прозвеждани за БГ или се лъжа?! Кой модел бихте ме посъветвали да купя?
Благодаря!
Не знаех, че вече има европейски Sanyo-та в България. Кой ги внася?
SAP KRV 126 EH е модел на 220 V за Европа.
Другите два са японски на 100 V.
SAP-DK25T: COP 5,41; 3.0 (0.3~5.0) kW; 555 (120~1120) W; 2006 г.
SAP-DK36U: COP 3,85; 4.5 (0.3 - 5.7) kW; 1170 (129 - 1585) W; 2007 г.
Защо избираш между коренно различни по мощност модели? За 17 кв.м. ти стига DK25T.
Първоначално публикувано от sara7Внасят ги KLIMA IN GROUP INTERNATIONAL LTD. намират се на Цариградско шосе. Знаете ли дали тези европейски Sanyo са с качествата на японските?Първоначално публикувано от deian
Алекси,вече имам няколко дена работа на топло с мойто Саньо,За първи път като го пуснах изкиха 2 пъти ,мисли 1мин и почна да работи.Няма скърцане от удължаването топлообменика като на старата мидейка и работи дори още по-тихо от режим студено.Абсолютно съм доволен от избора си чакам да ми преведат едни парички и да обзаведа ощеедна стая най-вероятно с твоя модел само че 25-ца.На теб какви са ти първите впечетления от отоплителния сезон?
на 1 степен е доста тих ,няма пукане на пласмаси и такива неща ,жалузата се движи безшумно( нещо непостижимо за Панасоник примерно ) ,като стопли не върти въздуха да създава неприятно течение а спира( върти го много леко с минимален дебит явно да следи колко градуса е ,течение не се усеща ако не си сложиш лицето пред него) ,поддържа много прецизно зададената температура ,външното тяло не се чува в стаята дори на максимални обороти ,за сега съм много доволен от машинката .. една единствена забележка имам за момента - ако вентилатора е на ауто избягва да го пуска на първа степен явно с цел по добър топлообмен и икономия ,предпочита 2-3 степен .. но ръчното му задаване на 1 степен не го затруднява по никакъв начин и така мисля да го ползвам ,тишината е на първо място за мене
Някой знае ли каква е разликата между SANYO SAP-D28U и SANYO SAP-DK28U ?
Идентични са ,Саньо както и други марки като Митсубиши поддържат 2 номенклатури за голяма част от моделите си не знам точно по каква причина ,на сайта им са листвани и 2та модела .Машината е добра ,със завишено топлоотдаване 3.6 кв номинално и КОП 5