външното тяло бучи доста силно чува се в целия апартамент да не говорим че целия блок ни чува
външното тяло бучи доста силно чува се в целия апартамент да не говорим че целия блок ни чува
Врътни една шайба и да идват да го послушат и монтажниците, след което да вземат нужните мерки по отстраняването на проблема.Първоначално публикувано от vacata
Не съм собственик/ползвател на нито един от двата климатика, но положението при теб не ми се струва много нормално.Първоначално публикувано от vacata
За 26 квадратни метра фуджитсу НОКРИЯ 14 ще ти държи дори 28 градуса при външна температура -15 градуса.Фуджитсу правят климатиците си с високооборотни компресори и в началото докато не загрее вътрешното тяло както трябва не духат.Дори при зададени 22 и достигнати и впоследствие увеличаване на темпертаурата на 26 градуса около 3 минути компресора се форсира, а вътрешното тяло нереагира и след това като се нагрее добре се получава един топъл въздушен удар от горещ въздух в отопляваното помещение което води до едно "ударно" затопляне.За сравнение дайкина подова 50-ка му задавам от 22 градуса на 26 градуса и той веднага започва да духа по-силно без да е загрял достатъчно вътрешното тяло което докато загрее води до едно.
Та моето мнение е че 14 НОКРИЯ направо ще "ти стопи лагерите" дори при -15 градуса навън в твоите 26 квадратни метра.
Но ти направо ме уби 45 саньо да не може да те стопли помещението.
да те всички умряха, а тия от фирмата искат да ме убедят че ми трябва по-голям иначе другото което ме притесни е че Японското Санио е на 200 волта ??????????????
Това, че е на 200V не трябва да те притеснява. В Япония, големите машини работят на такъв волтаж. Надявам се, че въпреки това са ти сложили трансформатор.
И така два дена ми се мъкнат някакви техници от които нито един не погледна външното тяло,а само влизат и гледат вътрешното тяло (което си е доста добро ),при условие че на всеки обяснявам че външното тяло бучи страшно много ,а и те го чуват и никой не погледна от вън Но както и да е ,говорих със Шефа и се разбрахме,че ще сменят климатика. Въпроса ми сега е да ми сложат Fujitsu AWYZ 14 LB NOCRIA или да ми сменят с ново външното тяло на SANYO и ако го сменят не би ли трябвало да ми сменят и вътрешното тяло. ЩЕ СЕ РАДВАМ ДА ЧУЯ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ МНЕНИЯ Благодаря ви предварително
не няма трансформатор направо е в 220 v може ли това да е проблема
Ами от това може да се предположи, че климатика не е монтиран като хората. Като мощност тази машина е преоразмерена и въпреки това недостига зададената му температура. Опиши подробно помещението, да не би да имаш големи топлозагуби?
не мисля че имам големи топло загуби 26 квадрата трябваше да завра направо затова го вземах по голям климатика да няма проблем в отоплението
убитата ми духалка Tesy 1.8 киловата прави 23 градуса климатика не може нещо е дефектен
vacata ,я погледни на дистанционното-би трябвало да имаш бутон за ампеража на машината,от 25ци нагоре ги слагат-в смисъл да не е намален.Онзи ден едно приятелче така се оплака-миналата зима по топлел климатика,а му беше намалил ампеража-дигнахме го и се подобриха доста нещата.
Той хубаво да погледне, но дали има пълен превод на ДУ, ако няма добър превод да не вземе нещо да обърка повече.
http://www015.upp.so-net.ne.jp/aircontech/AC/99.html при някой модели на саньо,жалко че гугала го превежда малко лошо