За момента нямам информация за спиране на моделната линия RAC от производство и доставки, но предполагам че е твърде рано да се подаде такава информация масово. Най-вероятно ще изчакат края на финансовата година за да правят големи реорганизации.
За момента нямам информация за спиране на моделната линия RAC от производство и доставки, но предполагам че е твърде рано да се подаде такава информация масово. Най-вероятно ще изчакат края на финансовата година за да правят големи реорганизации.
Искам да попитам за моите Саниа дк22т има ли режим куейт или само нощен режим или нещо сборно - на описанията за европейските модели ги има и двата режима на отделни копчета а при мен има само едно което според мен работи като нощен режим защото на сутринта е с четири градуса по ниска температура, но пък и намалява звукът както би трябвало да е при режима куейт.
Здравейте всички! Искам да ви попитам нормално ли е температурата при решетката да е само 39,5 градуса или това се дължи на умните монтажници които не ми обезвъздушиха климатика? Климатика ми е Sanyo DS22T
Тази температура не е критерий дали климатика ти работи нормално.Този модел е инвертор,и то хипер,и ако стаята ти е затоплена и с малко загуби,то климатика ти ще работи с малка мощност,колкото да поддържа това,което си задал.Откакто съм с изолация в къщи,моя например духа с 30 гр,за да поддържа 22та,които съм му задал.И съм много доволен от тази температура,както и съм в края на месеца пред касата на Енергото.
Аз после разбрах че е важно, а монтажниците казали че не му е необходимо обезвъздушаване. В стаята е 22* при зададени 26* . Стаята е изолирана от всякъде източна 12 кв.м
Къде ги мериш тези 22 гр.Я опитай да поставиш термометъра отгоре върху климатика(там му е датчика,на входа на въздуха),ако там е 26-всичко е наред.Когато ти е хладно,увеличавай малко градусите.
sabidra, има ли мебел пред климатика, която възпрепятства проникването на струята напред в стаята и да се получава по-топла зона около климатика? И да не би вентилаторът да е сложен на LOW? Колко време работи и не може да вдигне градусите?
DS22T няма ли температурен сензор в дистанционното? Пробвай да превключиш управлението да е чрез него и сложи дистанционното там, където искаш температурата да е = на зададената.
sabidra, всъщност сега се сетих, че може би ти е активиран сензора в дистанционното и климатикът се води по него. Ако дистанционното е оставено някъде в по-топлата зона около климатика, е нормално то да изпраща сигнал, че си е достигнал температурата. Премини към управление през датчика на вътрешното тяло или премести дистанционното в зона, която директно не се обдухва.
Здравейте. Имам нужда от малко помощ относно един проблем с климатик Санио. Модела на климатика е SAP-ET28P. Модела е от 2004 и предназначен за японския пазар. Работи със траф към 100в. Имам го от средата на 2007 година. След една година раобота т.е. лятото на 2008 той ми направи проблеми при работа. А именно поради неизвестна причина спира да подържа зададената темепратура. Например зададена е темепратура 26 градуса на режим студено и преди да отида на работа поддържаната температура е наистина толкоз, но след като се прибера от работа температурата в нас е 30 градуса. Толкоз отчита и на дистанционното При промяна на настройките в дистанционното, климатика отчита приемане на сигнала но не реагира. Да вметна, че когато работи правилно при промяна на градусите спрямо текущи климатика реагира веднага - или задухва по силно или по слабо (като винаги има реакция). Единствения начин е климатика пак да заработи правилно е вкл/изкл от дистанционот или смяна на режима и връщане пак на студено. След което работи нормално 1-2 дена и пак се омота. Викнах техник ама той дойде след 5 дена и тогава климатика вече си работеше правилно. Дойде есента, тогава климатика не се пускаше. Сега сме вече зима и от месец/два пак е пуснат, но на режим топло. Уви за мое съжаление преди седмица пак започнаха подобни проблеми. Спира да подържа температурата и тя пада. Пак като смениш режимите или вкл/изкл се оправя. Преди няколко дена го пробвах на режим подържане на температурата според датчика на вътрешното тяло, но пак направи същият проблем. Върнах си го на режим от дистанционото. В момента например не мога да кажа дали и кога ще се издъни пак. Първо си мислех че може сигнала да не стига до тялото, но след като има реакция на различните бутони значи не е това проблема. Другото което си мисля че предавателя на климатика към дистанционното не е толкоз мощен (някой път информацията за параметрите не пристига) и ако тялото поисква температура пък дистанционното не получава командата... Но тука се писа, е дистанциното автоматично подава сигнал, а не при поискване... Пробвал съм различни видове батерии. В описанието например е написано само алкални да се ползват. Като казах описанието - бая време съм прекарал с вавилона да си превеждам изречения от японското упътване, но поради гадната рестрикця за копиране е доста крива задача...
Та ако някой може да помогне ще съм му благодарен...
spa, Причина за променящата се програма на работа може да търсиш в различни източници на вътрешни и външни смущения: електромагнитни, радио-, микровълнови. Трябва да си помислиш от гледна точка на тези смущения дали се е променило нещо от както се е появил проблема. Вътрешни източници може да са различни домакински уреди като: мобилни телефони, телевизори, електрически печки, уреди имащи мотори и др. Провери заземяването към корпус на двете тела, обикновено климатиците с външен трансформатор на 100 V не са заземени.
Ако има основания да се съмняваш в смущения и не успееш да възстановиш нормалната работа на машината, кабела свързващ двете тела трябва да се смени с екраниран свързан към земя.
Най големият източинк на смущения е антената на СОТ-а. Въпроса е обаче че без да спирам климатика от тока, даже без да го спирам от дистанционото, а само със превъртане на режима на работа например от студено на автоматично и почва да работи на автоматичен режим правилно, ако блокира пак сменям от автоматичен на студено и пак работи. Много време си мислех че проблема може да е в дистанционното. Но ако климатика не получи 15 мин информациа, тогава минава на вътрешният датчик и трбава да работи пак може би поддържа ралзична температура но все пак да работи, а не да духа нон стоп въздух със стайна температура. Давам пример предимно за лятото за да ня се бърка кога топло кога студено. Принципо същото го прави и на режим топло. Иначе погелднах и видях че към вътрешното тяло отиват само два кабела т.е. маса няма.Първоначално публикувано от valen1
Да дадеш идея как точно може да се замасят двете тела. В момента кабела между телата е омотан с всички останали тръби и това значи доста работа. Самият кабел доколкоо си го споменям беше трижилен. По него върви и захранването върви и комуникациата между телата. Трансформатора мисля е замасен - поне от към неговата страна са свързани и трите кабела идващи от контакта (фаза, нула, маса), не знам как е от към щепсела но предполагам и там е свързана масата кум нулата. Но от трафа към климатиак е само двужилен. Монтажа е правен от фирмата която ми е продала климатиа и предполагам би трябвало да си ги е направила нещата както трябва.
Най лошото е че проблема може да го има 3-4 дена и после 5 да го няма и пак да се появи... След което с месеци да го няма и хоп...
А е много неприятно когато разчиташ да ти подържа температурата вкъщи а тебе те няма да го оправиш (спреш/пуснеш).
spa, по това, което прочетох, мисля, че разбрах проблема и дано съм прав. Случайно да е имало колебания в напрежението или прекъсване за няколко секунди?
100-волтовите климатици нямат автоматичен рестарт. Ако токът примигне, при идването му отново те не продължават работа по зададения им начин. При теб смяната на режим се явява рестартиране на климатика - дали ще натиснеш бутона за смяна на режим или пък он/офф е все едно. Ако само променяш градусите, той няма да тръгне.
Ако искаш симулирай прекъсване на тока за 1 минута като изключиш бушона докато климатика работи, после го включи и виж дали няма да се държи по абсолютно същия начин. А и компресорът има защита и вероятно няма да започне работа веднага ако изключиш и включиш бушона и веднага отидеш да натиснеш on или heat на дистанционното. Просто изчакай 10-тина минути, като през тези 10-тина минути след идването на тока предполагам, че климатикът ще се държи точно както си го описал преди да го включин наново в режим.
Пиши за развитието.
Ами няма нужда да го тествам това. Спре ли тока климатика спира. След като дойде тока климатика се затваря все едно си го изключил. Все пак климатика няма автоматичен рестарт.Първоначално публикувано от deian
Относно токовите удари ме съмнява. Не може 2 месеца да работи и после 1 седмица да прави проблем. Няма как да има толзко токови удари събрани на едно място т.е. една седмица. Да не говорим, че ако има токов удар аз бих го усетил през лампа или компютър, а аз не съм забелязал да има такива неща.
Да не забравя благодаря на всички за идеите и помоща.
Ако има температурен сензор в дистанционното, превключи управлението на температурния сензор във вътрешното тяло, след което покрий по някакъв начин областта, в която климатикът приема сигнали от дистанционното. Може някой друг сигнал да го обърква.