Страница 23 от 110 ПърваПърва ... 1321222324253373 ... ПоследноПоследно
Резултати от 331 до 345 от общо 1638
Like Tree68Одобрявам

Климатици Sanyo

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2008

Re: Климатици SANYO

Цитат Първоначално публикувано от deian
    SANYO, ще те помоля ако имаш информация при какви условия се мери COP при 100-волтовите машини да я споделиш тук. Подхвърли една реплика за условията и после си замълча, от което не знам какво да си мисля.
    Здравей deian, информацията за която питаш, я намам налична ще се опитам да я осигуря, надявам се да ме разбереш, че работя само с евро машините и затова не ми е достъпна на момента основна информация за японския стандарт.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Мога ли да ти подам един сигнал. В каталога на сайта http://www.sanyoaircon.com/assets/pd...AC_2008_v2.pdf данните за KRV96EHDS и KRV126EHDS са объркани. Има грешка или в капацитета, или в консумацията, защото при елементарна сметка COP и EER не излизат.
    ПС: открих и на други места грешки в каталога. Е как да вярва човек на тези данни?

4. Тук е от
    Dec 2008

Мога ли да ти подам един сигнал. В каталога на сайта http://www.sanyoaircon.com/assets/pd...AC_2008_v2.pdf данните за KRV96EHDS и KRV126EHDS са объркани. Има грешка или в капацитета, или в консумацията, защото при елементарна сметка COP и EER не излизат.
    ПС: открих и на други места грешки в каталога. Е как да вярва човек на тези данни?
    Ами като гледам не е грешно - взимаш средната мощност да кажем за KRV96EHDS тя е 2650W делиш я на средната консумирана мощност 530W и получаваш точно 5, ако ти го смяташ по друг критерий, може и да има разлика.

P.S. Винаги има вариант да се получи грешка, въпроса е такъв, до колко можеш да вярваш на Eurovent сертификата, защото той удостоверява че изнесените данни са верни. В случая имаш официален документ на английски език (вярвам че е разбираем за голяма част от ползвателите на сайта), а честно казано не можах да изровя такъв за японските модели, така че ако намериш моля те прати ми искам да го разгледам ( но не на японски не съм го овладял )

5. Тук е от
    Dec 2008

Ето още снимки (съжалявам но нямам много време и затова ги качвам по малко)

[img width=800 height=600]http://img224.imageshack.us/img224/7042/img5676dh9.jpg[/img]

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

SANYO, EHDS, не EHDX. Ако обичаш погледни пак. Интересуват ме наистина реалните параметри на машината. В PDF-а пише, че и при охлаждане, и при отопление, консумира 650 W, което не е вярно. Смятай. Преди си гледал EHDX - там всичко си е както трябва.

7. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

deian, Наистина в търговският каталог информацията за модела Sanyo SAP-KRV96EHDS относно консумираната мощност е объркана. Интересното е, че си бил толкова наблюдателен да откриеш несъответствието.
    В сервизната документация обаче всичко си е точно.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2008

SANYO, EHDS, не EHDX. Ако обичаш погледни пак. Интересуват ме наистина реалните параметри на машината. В PDF-а пише, че и при охлаждане, и при отопление, консумира 650 W, което не е вярно. Смятай. Преди си гледал EHDX - там всичко си е както трябва.
    Да правилно, моя грешка ето и оригинала

[img width=424 height=600]http://img126.imageshack.us/img126/8674/sm2sapkcrv96ehdsyh6.jpeg[/img]

[img width=424 height=600]http://img122.imageshack.us/img122/8564/smsapkcrv96ehdskc2.jpeg[/img]

Само искам да те питам, дали като има грешка е проблем, тъй като за японската техника дори и такъв каталог с грешки няма (на разбираем език).

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Аз се оправям с японските каталози. Нормално е да ги няма на друг език, след като машините са за Япония. Ако държиш, мога да ти пратя японски каталог (но на японски).
    ДА, проблем е като има грешка! Не го приемай за заяждане, но потребителят по тези каталози си избира модел. Какво става като после получи климатик с различни параметри от тези в каталога? Вие ще трябва да обяснявате и да чупите пръсти.
    ПС: потребител съм, не продавам нито японски, нито европейски модели.
    И последно: интересува ме сериозно цената на модела. Ако не е проблем да пратиш една ценова листа на всички RAC на Sanyo, давай на мейла ми.

11. Тук е от
    Dec 2008

Аз се оправям с японските каталози. Нормално е да ги няма на друг език, след като машините са за Япония. Ако държиш, мога да ти пратя японски каталог (но на японски).
    ДА, проблем е като има грешка! Не го приемай за заяждане, но потребителят по тези каталози си избира модел. Какво става като после получи климатик с различни параметри от тези в каталога? Вие ще трябва да обяснявате и да чупите пръсти.
    ПС: потребител съм, не продавам нито японски, нито европейски модели.
    И последно: интересува ме сериозно цената на модела. Ако не е проблем да пратиш една ценова листа на всички RAC на Sanyo, давай на мейла ми.
    Виж си ЛС-то.
    За цяла не мога да пратя в момента.
    П.С. А ако има проблем с машините обикновенно се сменят (когато някой е недоволен), за щастие (или може би не) се е случвало само два пъти за последните три години.

12. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Sanyo снимките са интересни, кой е този завод и произвеждат ли в него домашни климатични системи? Питам защото преди 7 години прочетох в едно икономическо интернет издание, че Саньо преместват и последният си завод за битови климатици в Китай. За съжаление тази статия не я копирах тогава и сега не мога да намеря източник.

13. Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от blue1
    Sanyo снимките са интересни, кой е този завод и произвеждат ли в него домашни климатични системи? Питам защото преди 7 години прочетох в едно икономическо интернет издание, че Саньо преместват и последният си завод за битови климатици в Китай. За съжаление тази статия не я копирах тогава и сега не мога да намеря източник.
    В завода се произвеждат, тестови машини (пилотни бройки) от RAC, газови VRF системи (GHP), абсорбционни чилъри (включително и най-големият произвеждан някога такъв), както и перални машини и печатни платки.
    Донякъде си прав, че производството на климатици е главно ситуирано в Китай, но в Япония се правят пилотните серий, или както казват те разработва се технологията преи да се внедри в Китай.
    Името е SANYO Gunma Faktory - Tokyo

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

а какво мислиш за изкупуването на Саньо от Панасоник ?

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

И как ще се отрази това на Sanyo Europe и всички подразделения на стария континент?

17. Тук е от
    Dec 2008

Моето мнение, поне за климатичното подразделение,е че Panasonic ще запазят структурата на SANYO, от гледна точка на разработки и ноу хау. Все пак SANYO е в топ пет на производителите на компресори, а да не забравяме, че в системите за промишлено и офисно климатизиране са в топ 3. Но човек никога не знае, мениджърите не са като инженерите :D
    Като цяло SANYO инвестираха много пари за заводите си в Унгария и Италия и резултата е доста добър (от гледна точка качество и разработки), но те са в раздел VRF системи.

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

А знаеш ли RAC Sanyo дали ще се произвеждат вече или ще носят името Panasonic?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 23 от 110 ПърваПърва ... 1321222324253373 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици Sanyo на 220V
    От m_dikov във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 6
    Последно: 18-01-11, 23:42
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици Sanyo - мнения
    От cacho във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 13
    Последно: 26-06-07, 14:38
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе