Колеги, както знаете имам климатик SANYO DX28R.
След множеството перипети свързани със смяната на счупена турбина, най накрая климатика работи.
Сега обаче има нещо друго което ме притеснява.
Това е фактът че предният капак на климатика ми постоянно се движи ту нагоре ту надолу, без обаче да се разпъва до крайно горно положение, и без да пада до крайо долно положение.
Много странно.
Обадих се веднага след монтажа на хората дето ми сложиха турбината за да им обясня, и те ми казаха да си сменя батериите на дистанционното щото ми били слаби.
Да, ама не.След смяната(която ми изглеждаше глупаво решение на въпроса) промяна никаква.
Спомням си обаче , че докато слагаха турбината, те решиха да пуснат климатика да работи , преди да сложат този горния (подвижен ) капак, и единия натисна с една отверка някъде вътре за да тръгне климатика(това предполагам че с цела да симулират че има капак).
После базикаха нещо дистанционното и после забелязах че капака си "зацикля" около едно средно положение и мърда ту нагоре леко , ту надолу леко.
Някой знае ли на какво може да се дължи това и евентуално да сподели сериозно ли е , и как може да се оправи.
Благодаря предварително на всички.