Страница 32 от 110 ПърваПърва ... 2230313233344282 ... ПоследноПоследно
Резултати от 466 до 480 от общо 1638
Like Tree67Одобрявам

Климатици Sanyo

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2009

Re:Климатици SANYO

Колеги, както знаете имам климатик SANYO DX28R.
    След множеството перипети свързани със смяната на счупена турбина, най накрая климатика работи.
    Сега обаче има нещо друго което ме притеснява.
    Това е фактът че предният капак на климатика ми постоянно се движи ту нагоре ту надолу, без обаче да се разпъва до крайно горно положение, и без да пада до крайо долно положение.
    Много странно.
    Обадих се веднага след монтажа на хората дето ми сложиха турбината за да им обясня, и те ми казаха да си сменя батериите на дистанционното щото ми били слаби.
    Да, ама не.След смяната(която ми изглеждаше глупаво решение на въпроса) промяна никаква.
    Спомням си обаче , че докато слагаха турбината, те решиха да пуснат климатика да работи , преди да сложат този горния (подвижен ) капак, и единия натисна с една отверка някъде вътре за да тръгне климатика(това предполагам че с цела да симулират че има капак).
    После базикаха нещо дистанционното и после забелязах че капака си "зацикля" около едно средно положение и мърда ту нагоре леко , ту надолу леко.
    Някой знае ли на какво може да се дължи това и евентуално да сподели сериозно ли е , и как може да се оправи.

Благодаря предварително на всички.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Батериите - пълен абсурд.
    Не са ти монтирали капака както трябва. Изключи климатика, отвори го и виж. Той е съставен от две части, но като го отвориш да чистиш филтрите вдигаш и двете. Има едно зъбче на вътрешното тяло, което се вижда като отвориш капака - то го движи. Погледни и при отворено положение как е разположен подвижния капак върху основата - там има един механизъм.
    Силно се надявам да не са счупили лостчето.

4. Тук е от
    Mar 2008

SANYO SAP-D28U този климатик ще стопли ли стая 22кв. със лоша изолация(за сега).През зимния сезон температурите не падат под -5-7 градуса.В стаяата ще се гледа дете на 1 годинка и искам да е тихо,държа също така и на икономичноста а знам,че климатиците на марката са доста икономични.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Може да може,но на ръба на възможностите при ниски температури.Дават я 3,6 Квт номинална отоплителна мощност при + 7°,които при -5 стават по-малко от 3,0.Ако си топлел стаята с духалка или радиатор 2-2,5 Квт,няма да имаш проблем и с климатика.Ако си мръзнел с духалката,има вероятност и с климатика да не можеш.

6. Тук е от
    Jan 2009

Значи за да съм малко по точен в описанието си, давам линк към едно клипче с това какво точно прави капака на климатика ми.
    Ето http://vbox7.com/play:3bbb2349 .Интересното е, че когато пусна климатика, капака си се отваря докрай и стой неподвижно около 5 мин.
    След това, климатика започа да духа топло, и след около 1 минута капака пада леко надолу , все едно
    е се затваря изапочва да се движи , както е показано на клипчето.
    По някое време пък си се затваря до долу, стой 5-10 мин и после пак тръгва да се отваря и "запъва" посредата някъде.
    Иначе спрях климатика и отворих капака и видях това http://www.bulpics.com/images/akula/16032009_2.jpg .
    Това бялото щифтче, предполагам натиска ей тази пластинка http://www.bulpics.com/images/akula/16032009001.jpg която от своя страна задейства предполагам някакво реленце и клапака трябва да се отвори и да стой така http://www.bulpics.com/images/akula/16032009006.jpg
    deian вижда ли се това зъбче и механизма на снимките.

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Онова черното лостче на първата снимка движи капака. Пробвай да го включиш при отворен капак и виж дали то се движи - би трябвало да се застопори в едно положение. Огледай хубаво механизма и ще разбереш откъде идва проблема.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2008

10. Тук е от
    Jan 2009

Снощи се захванах с подробно разглеждане на механизма на капака, като за целта спрях климатик а, отворих го и присъщото ми любопитство започнах да гледам , пипам, проследявам и т.н.
    Не че направих кои знае колко големи корекции, ама се наложи да прекратя "упражнението", затворих капака , пуснах климатика и отидох да си свърша другата работа.
    С учудване забелязах след около 30 мин че капака не мърда вече, така беше цяла вечер, така беше и тази сутрин.Много странно.
    Ще видя докога ще стой така.

11. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

akula, сигурно си го нагласил в правилното положение и сега всичко ще е наред. Добре, че имаш желание сам да се справиш с проблема - понякога когато човек има желание, не подозира какви неща може да направи. Пожелавам ти безаварийно използване още много години.

12. Тук е от
    Jan 2009

Уви , радостта ми беше кратка.
    Одеве като се прибрах и усилих градусите , след 10 мин работа капака пак започна да подскача.
    Явно утре ще има по щателен оглед и колеги, да ме извинявате за безпокойството ,ама ще снимам , ще изпращам и после ще питам пак.
    Ако има няко от Пловдив, които може да помогне и има желание разбира се е добре дошъл.
    Останалото ще го уредим , стига да спре движението на капака.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Александарс е от Пловдив и е спец по втората употреба.Обърни се към него.Май и Ммитака,но не съм сигурен

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Огледа ли да не са счупили нещо от механизъма при свалянето?
    Ето така трябва да изглеждат нещата:
    http://img7.imageshack.us/img7/5599/dsc01599v.jpg
    http://img7.imageshack.us/img7/1756/dsc01600j.jpg
    http://img7.imageshack.us/img7/6076/dsc01601m.jpg
    http://img7.imageshack.us/img7/876/dsc01602n.jpg

16. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

deian, сега ще разберем, има ли поддръжка стария климатик. И акула, ако не си в Пловдив ,тукашните ще те изядат бе.

17. Тук е от
    Jan 2009

Огледах внимателно целия механизъм.
    Най-силно впечатление обаче ми направи следното:
    Черното лостче от първата снимка на клегата deian
    http://img7.imageshack.us/img7/5599/dsc01599v.jpg
    имаше следа от триене и то във възможно най-крайната дясна част.Това ме навежда на мисълта, че когато са ми монтирали турбината, целия този панел, на които е и моторчето за движение на капака, явно не са го наместили както трябва поради което се е получило едно леко изместване на ляво на лостчето от снимката.Другото пък което е на капака, не е пасвало добре отгоре, а в самия край, контактната площ е била много малка и си мисля че затова капака, не е могъл да стой мирен , а само се е местил.
    Опитах се да преместя лостчето, което е закрепено за вътр.тяло(това от снимката)малко по надясно, а другото от капака , малко по наляво с цел да увелича контакта между тях.Завих хубаво 4-те болтчета.
    Пуснах климатика и вече 20 мин работи нормално, без да се движи капака.
    Колеги , правилно ли разсъждавам, казвайте.
    Хубаво огледах механизма , но не видях нищо счупено.
    Може ли това да е причината.
    Да си призная, страх ме бе да сваля целия капак и отдолу да наместя както трябва целия модул с моторчето.
    Засега работи, ама да видим докога.
    Благодаря ви за бързите отговори.
    Утре ще кажа има ли промяна, или "диагнозата" все още е налице.

18. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Според мен не се притеснявай и свали целия капак - правилно си помислил, че при монтажа на турбината нещо не е било сложено както трябва - и оттам идват тези проблеми. Предполагам, знаеш как да махнеш капака - свали го и виж всичко отдолу. Всеки механизъм и час си имат точно определена позиция в цялата система и не би трябвало да се затрудниш с това да разбереш, дали нещо не си е на мястото. Извинявам се за въпроса, но да не се връщам назад в началото на твоята сага - този климатик, нали си го взел нов?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 32 от 110 ПърваПърва ... 2230313233344282 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици Sanyo на 220V
    От m_dikov във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 6
    Последно: 18-01-11, 23:42
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици Sanyo - мнения
    От cacho във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 13
    Последно: 26-06-07, 14:38
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе