Страница 33 от 110 ПърваПърва ... 2331323334354383 ... ПоследноПоследно
Резултати от 481 до 495 от общо 1638
Like Tree68Одобрявам

Климатици Sanyo

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2009

Re:Климатици SANYO

Да чисто нов беше.
    В момента е на 1 година.
    Относно капака, знам че е на четири винта.
    Ще видим довечера като се прибера, ако пак е почнал да "танцува" ще го разглобя и ще видя кое е изместено.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от Очо
    deian, сега ще разберем, има ли поддръжка стария климатик. И акула, ако не си в Пловдив ,тукашните ще те изядат бе.
    Въпроса тук не е дали е стар или нов, има значение дали, се намират части за него и до колко е коректна обслужващата фирма.

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Климатикът е жесток, а този проблем е от недоглеждане при сглобяването на вътрешното тяло от фирмата.
    Или задвижващото лостче е по-встрани от палеца на капака, или палецът на капака не е на мястото си. Няма друга причина. При затваряне виж дали едното попада точно върху другото и си готов.

5. Тук е от
    Mar 2009

здравейте юнаци,имам SANYO SAP -F28AX с дистанционно RCS-VD7B. В началото на форума имаше писано за тази 28-ца, но управлението ми е по-различно. Ако може погмогнете ми да намеря ръководство за това дистанционно, иначе му ползвам само пуска, стопа и отлагането с 1 час. Ако е на английски ми стига. Нито таймера нито смяна на амперата мога да ползвам. Машината съм я взел на старо, но работи. Искам и съвет за слагането на накрайник за отвеждането на конденза от тавата. На повечето климатици в блока им липсвата с довода, че при (-) температури замръзва водата в тръбата(назависимо от наклона) и водата прелива от тавата. Това така ли е?
    Иначе ме радва отношението на участниците. Опровергава се вица за българския казан в ада. Е има и някои малки изключения, но те са за миродия.
    благодаря.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Не слагай накрайника че леда в тавата ти е гарантиран.... ако няма начин без него сложи изолация на тръбата която отвежда конденза.

7. Тук е от
    Jan 2009

Климатика Не "танцува" засега.
    Цяла вечер си работи, а капака му откакто се е отворил , не помръдва.
    Явно наистина проблема е бил в неточното пасване на лостчето и палеца и леката корекция която направих снощи засега върши работа.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2008

Вариант две е допълнителна тава, с електронагревател, обаче цената не е ниска, а и се вдига консумацията на ток.

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Има и вар.3-нагревател в дренажната тръба-по-евтино е и си спестяваш прекрасната гледка на тъпата безсмислена допълнителна тава.

11. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

vanko68, приятелю варианти има наистина още доста, но нали знаеш манталитета на повечето хора - парите, парите, парите....

12. Тук е от
    Mar 2009

chachoto,колко дебела изолация на тръбата от мущука? 6,9,13мм или още. важно е да хване декиш.
    Нека не гледаме парите Aleksandars. От горния климатик ми капи на кутията на външната щора. Барабани и улива по прозореца. аз съм потърпевшия.
    За лятото тръбата да отвежда конденза от тавата става, ама зимата, както казва chachoto, като му прелее тавата пак върху мен. Пък и да не му се повреди машинката.
    Пък със съседи да се караш не върви.
    дайте акъл.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

За изолацията-колкото по-дебела,толкова по -сигурна.Имам монтаж на Дайкин с дренаж ф20 с изолация дебела 19 мм и дължина 10 м,затворен за визия в кабелен канал 60/60.Климатика е на лицето на къща и клиента не искаше да капе зимата там,та обиколих къщата.Замръзна чак при -18°.Ако при теб дължината е по-малка,не се замисляй.

14.  

15. Тук е от
    Mar 2009

Ванко, благодаря за споделянето. Разстоянието е късо. Просто да изведа разледена вода да капе извън габаритите на климатиците. Опасявам се обаче, че студа през моите 70см, ще прониква през отвора и бързо ще охлади спускащата се вода и тя да замръзване преди да напусне тръбата.Но ще го пробвам.
    Благодаря

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Направи малко по-голям наклон,за да няма време да замръзне.Не се притеснявай за проникването на студ през отвора.

17. Тук е от
    Mar 2009

Ами щуцера да го оставя ли? Или да поставя фунийка под отвора на тавата?

18. Тук е от
    Mar 2009

Знаете ли, че SANYO има разработка за замяна на фреона с въглероден двуокис?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 33 от 110 ПърваПърва ... 2331323334354383 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици Sanyo на 220V
    От m_dikov във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 6
    Последно: 18-01-11, 23:42
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици Sanyo - мнения
    От cacho във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 13
    Последно: 26-06-07, 14:38
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе