Да чисто нов беше.
В момента е на 1 година.
Относно капака, знам че е на четири винта.
Ще видим довечера като се прибера, ако пак е почнал да "танцува" ще го разглобя и ще видя кое е изместено.
Да чисто нов беше.
В момента е на 1 година.
Относно капака, знам че е на четири винта.
Ще видим довечера като се прибера, ако пак е почнал да "танцува" ще го разглобя и ще видя кое е изместено.
Въпроса тук не е дали е стар или нов, има значение дали, се намират части за него и до колко е коректна обслужващата фирма.Първоначално публикувано от Очо
Климатикът е жесток, а този проблем е от недоглеждане при сглобяването на вътрешното тяло от фирмата.
Или задвижващото лостче е по-встрани от палеца на капака, или палецът на капака не е на мястото си. Няма друга причина. При затваряне виж дали едното попада точно върху другото и си готов.
здравейте юнаци,имам SANYO SAP -F28AX с дистанционно RCS-VD7B. В началото на форума имаше писано за тази 28-ца, но управлението ми е по-различно. Ако може погмогнете ми да намеря ръководство за това дистанционно, иначе му ползвам само пуска, стопа и отлагането с 1 час. Ако е на английски ми стига. Нито таймера нито смяна на амперата мога да ползвам. Машината съм я взел на старо, но работи. Искам и съвет за слагането на накрайник за отвеждането на конденза от тавата. На повечето климатици в блока им липсвата с довода, че при (-) температури замръзва водата в тръбата(назависимо от наклона) и водата прелива от тавата. Това така ли е?
Иначе ме радва отношението на участниците. Опровергава се вица за българския казан в ада. Е има и някои малки изключения, но те са за миродия.
благодаря.
Не слагай накрайника че леда в тавата ти е гарантиран.... ако няма начин без него сложи изолация на тръбата която отвежда конденза.
Климатика Не "танцува" засега.
Цяла вечер си работи, а капака му откакто се е отворил , не помръдва.
Явно наистина проблема е бил в неточното пасване на лостчето и палеца и леката корекция която направих снощи засега върши работа.
Вариант две е допълнителна тава, с електронагревател, обаче цената не е ниска, а и се вдига консумацията на ток.
Има и вар.3-нагревател в дренажната тръба-по-евтино е и си спестяваш прекрасната гледка на тъпата безсмислена допълнителна тава.
vanko68, приятелю варианти има наистина още доста, но нали знаеш манталитета на повечето хора - парите, парите, парите....
chachoto,колко дебела изолация на тръбата от мущука? 6,9,13мм или още. важно е да хване декиш.
Нека не гледаме парите Aleksandars. От горния климатик ми капи на кутията на външната щора. Барабани и улива по прозореца. аз съм потърпевшия.
За лятото тръбата да отвежда конденза от тавата става, ама зимата, както казва chachoto, като му прелее тавата пак върху мен. Пък и да не му се повреди машинката.
Пък със съседи да се караш не върви.
дайте акъл.
За изолацията-колкото по-дебела,толкова по -сигурна.Имам монтаж на Дайкин с дренаж ф20 с изолация дебела 19 мм и дължина 10 м,затворен за визия в кабелен канал 60/60.Климатика е на лицето на къща и клиента не искаше да капе зимата там,та обиколих къщата.Замръзна чак при -18°.Ако при теб дължината е по-малка,не се замисляй.
Ванко, благодаря за споделянето. Разстоянието е късо. Просто да изведа разледена вода да капе извън габаритите на климатиците. Опасявам се обаче, че студа през моите 70см, ще прониква през отвора и бързо ще охлади спускащата се вода и тя да замръзване преди да напусне тръбата.Но ще го пробвам.
Благодаря
Направи малко по-голям наклон,за да няма време да замръзне.Не се притеснявай за проникването на студ през отвора.
Ами щуцера да го оставя ли? Или да поставя фунийка под отвора на тавата?
Знаете ли, че SANYO има разработка за замяна на фреона с въглероден двуокис?