А защо е бил изключен от контакта след като до сега е работил нормално???
А защо е бил изключен от контакта след като до сега е работил нормално???
когато изключи първия път го изключих от контакта и тогава включих предпазителяПървоначално публикувано от stu_74
Може би има някакъв проблем щом е паднал предпазителят докато е работил климатика.При мен също пада предпазителя когато включа климатика в контакта, но след като го вдигна няма проблеми.Никога не е падал по време на работа.Тук повечето колеги са професионалисти, нека някой от тях да каже какъв може да е проблема.
За да изключва още при включване в контакта, има нещо гнило и то преди климатика. В такъв режим, той консумира 20-тина W. За да ти падне бушона, нещо не е наред. Провери кабелите към трафа и от трафа към климатика. Отвори трафа и виж какво е положението - отваря се капака му с една видия. Възможно ли е бурята или вода да е окъсила кабели вътре в трафа?
Не разбрах климатикът от какво се е изключил - имало ли е спиране на тока или просто му е паднал бушона?
здравейте излезна само трафчето , притесних се здраво да не е някоя платка, изглежда е имало токов удар заради силния вятър
ше помоля ако някой знае дали има някакви защити за контакти като юпс да поема тези токови удари, ако има от къде мога да си поръчам
благодаря
Във всеки по-добре зареден магазин за елматериали-като Елком например.
искам да попитам понеже днеска когато техниците са били в къщи а аз не присъствах са отворили вътрешнето тяло долната клапа не ми се движи изобщо
какъв може да е проблема
Ами може да не са е закрепили както трябва или по лошото ,да са счупили връзката на клапата към електромотора...Обади им се и кажи за този проблем. Да дойдат да го погледнат и ще го оправят.
Вече 4 месеца ползвам SANYO DK28U,освен спиранията за почистване на филтрите друг повод за спиране е нямало,климатика си работи перфектно точно както и в самото начало!
Здравеите! Някой може ли да ми обясни означениятя:
DK , DS , DX , ZK , SK
Здравейте отново колеги,
Благодарение на колегата deian климатика ми вече не събира прах, за което искренно благодаря.
Вносителя на Саньо Европа за България също помогна много и заслужава моите поздрави и благодарности за оказаната бърза и точна професионална консултация и доставка.
Тук е момента да споделя, че лошите ми впечатления и преживявания с пловдивската фирма вносител на японски климатици Саньо, пък се оказаха изключително некоректни партньори, които манипулират информацията за даден климатик още когато пишат табелките, а сервизното им обслужване и техническа асистенция е под всякаква критика.Такива фирми нямат място на пазара и според мен е само въпрос на време да загубят и останалите си клиенти, защото мен вече ме загубиха безвъзвратно.
akula,
kaena, не знам какво точно те интересува. Вероятно коя серия какво представлява.Първоначално публикувано от kaena
DK = D (имам такъв) - хубав климатик, няма кой знае какви екстри освен една голяма (според мен) - UV лампа във вътрешното тяло. Тих, икономичен, хубав климатик. Сензор за температурата в дистанционното с обратна връзка към климатика, т.е. мери където го сложиш, а не само горе при него.
DS има всичко като DK и D, но в допълнение има и функция аспирация/вентилация.
DX - висок клас /Shiki-Sai-Kan/, модел 2005 г и се е произвеждал само в размер 28, 45 и 63.
ZK - базова серия, има я от 2005 до 2009 г. Без особени екстри, по-нисък APF, но пък си работи добре. Алекси има такъв.
SK - горе-долу като DK по показатели.
Не знам дали точно това си очаквал като информация, ако има нещо - питай.
deian благодаря за изчерпателният отговор. Опитвам се да си избера 2бр климатици за две малки стаи , всякя по 25 м3. В другите стаи съм с 3бр
20 ZGX-S ,но те са по 40м3. От MHI - тата съм супер доволен ,но не ми се дават такива пари , още повече по програма ЕЕ няма да ми върнат 20% втори път . Търся мах. СОР (над 5,3), безшумни колкото МНІ , ниско мин. топлоотдаване (около0,1-0,3квт), да са с големи топлообменници (вътрешно тяло 10-12 кг външно над30кг)и да са на доказани марки.Ценови диапазон до 1400лв на бр
И при толкова много параметри на уравнението се ориентирам към SANYO , но тук море от модели и подробно инфо само на Японски. Та с две думи - Моля Помагайте!
ПП: Забравих да се похваля , от днес съм горд собственик на слънчеви калектори
Е ти си ясен, какво си се зачудил. Слагаш 2 бр. DK22 или DS22 и си готов. И цената те устройва, и параметрите, и екстри си имат.
DK22T:
2.5 (0.3 - 4.7) kW отопление при консумация 465 (120 - 1075) W. Имаш COP 5.38.
2.2 (0.3 - 3.0) kW охлаждане при консумация 425 (120 - 950 ) W. Имаш EER 5.18.
По-важният показател според мен - APF = 5.6, което никак не е малко.
9.5 кг вътрешно тяло и 33 кг външно тяло. Външното е доста голямо, вътрешното не е малко, но е по-плитко, понеже е с подвижен панел, който се отваря при работа.
Тих е и вътре и вън, при дефрост външното се форсира повечко (поне моята 28-ца), но пък дефроства много качествено.
DS22T е със същите показатели, но + вентилация и оттам вътрешното е 10 кг, а не 9.5 кг.