Приемам облога. Според мен проблемите ще започнат още около 0о.Първоначално публикувано от deian
Приемам облога. Според мен проблемите ще започнат още около 0о.Първоначално публикувано от deian
Ха сега де, тука стана интересноТъкмо си мислех, че няма да има много желаещи за облога, а той Kasap първи се хвана на хорото. Интересното е, че и двамата имате Санчо и им знаете възможностите.
PavelPetkov я кажи до сега, с какво си отоплявал тази стая и до колко (минус) е падала Т* в Смолян?
Всичко е много добре но това са си 25 кв.м 2.8 номиналнещо от порядъка на 3.6 - 3.8 би било добре (може и да се справи) , но икономията ще е илюзия .
Виж моделите-Касапа има две 22ки и една 28ца,значи има две 8ци и една 10ка и се разкарва зимата по потник,лятото с шубаПървоначално публикувано от PavelPetkov
,а имаш ли йероглифи-имаш и бат' Сашо насреща
.
Момчета има много 22ки в помещения за 12ки и ... топлят без дерт-японеца си е японец,а дали ще се товари-ясно е.
И според мене до -10*С няма да има проблем. С 4.1кВт отоплителна мошност при 2*С външна.
При съпоставими пропорциоанално мощност/кубатура DS22T нямаше проблеми и при -16*С, макар и с известни усилия...
Ами Смолян е планински град и вечерно време температурите падат доста снощи беше около 4-5 градуса към 1 часа и климатика ми подържаше 23 градуса без проблем но ще видим след 1-2 седмици като дойдат студовете как ще се справя.Ама аз само не мога да разбера какво имате предвид под няма да може да се справя при температури под 0 няма да може да подържа 23-24 градуса ли или просто ще вдигне разхода на ток???
Няма да поддъджа и 20о, а разхода на ток ще ти е малкия проблем. Но най-добре ще видим през зимата.Първоначално публикувано от PavelPetkov
Винаги съществува шанса да греша.
Ще ги поддържа, но при -15 ще работи почти на макс, а това амортизира компресора преждевременно. Но това ще преценяваш като застудее по сериозно, за сега не унивай, машината е страхотна, и със сигурност ще топли по-добре от много евро 12-ки, препоръчвани за 25м2.![]()
Ами да най добре да изчакаме да се застуди и тогава ще говорим с факти вече а аз се надявам и че високия COP=6.1 ще ми помогне дори и да работи на по-голяма мощност да компенсира разхода на ток
Само ,че копа няма да те грее-той идва над 6 при пределени условия(външна температура,правилно оразмеряване на климатика,изолация и топлозагуби ) и от там снижената консумация.Та ако ги няма или е променен значително някой фактор,копа може да ти е на половина.Гледаме максималното топлоотдаване и какви ще са ти топлозагубите-затова искат да се басират колегите.![]()
Днес попаднах на човек който има монтиран ЕХ22-ка в 40 кв.м беше отчаяно момчето,незнам просто под всякаква критика ... това си е жива подигравка
![]()
Че си е подигравка така е. Трябва от небето да падаш и да си нямаш никаква представа за нещата от живота, за да сложиш толкова малък климатик в толкова голямо помещение.
Да дадеш 2200 лева и да стоиш на студено. Трудно е за разбиране климатик 7-ца в стая 8 на 5 метра !
Тук малко вече са се изсилили. То скъпо, хубаво... ама мощността си е мощност.
Здравейте отновоС голямо облекчение искам да ви споделя че днес мойто Санио мина първият тест успешно вмомента при нас е -5 градуса и климатика си подържа спокойно 22-23 градуса
Дано да си продължава в същият дух
![]()
![]()
![]()