Страница 9 от 110 ПърваПърва ... 78910111959 ... ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 1638
Like Tree68Одобрявам

Климатици Sanyo

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2008

Re: Климатици SANYO

Модела който се цитира по-долу SAP-DS22T, в сайтовете на някои фирми е с COP 5,75. От къде се получават разминаванията, аз си мислех че този модел е много добър но май вече мнението ми започва да се променя. Има ли вариант този климатик да не е произведен в Япония

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

dyanakiev не бъркай СОРа с мощността. Машините всичките са много добри с СОР над 5 , но оптималната им мощност е ниска за площта за която ги препоръчват някои търговците. Модела на Саньо оптимално е 2,5 киловата на отопление като максимума е до 4,7 киловата , но при 7*. При -15* максимума достига до 2,6 киловата доколкото помня, което е малко за 45 кубика помещение. Машините които са цитирани гарантират отопление при ниски температури на помещение не по-голямо от 12-13 кв.м

4. Тук е от
    Aug 2008

Благодаря на blue1 за съвета.Дано не съм се прецакал много, защото вчера синът ми минал край фирмата и поръчал SANYO SAP- DS22Т, Там, го уверили, че този модел е пре- достатъчен за тази стая. Сега вече, след мнението на blue1 не знам какво да правя.Дали да ходя да сменям модела с по-мощен, или да си го оставя така.Все пак стаята е много слънчева.Искам да попитам още нещо- когато се използва функцията за изкарване на въздух от стаята и вкарване на чист въздух от вън - това харчи ли допълнително ток и този въздух дали ще бъде затоплен(охладен)във вътрешното тяло?

5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Пепо модела който си взел наистина е хубав , аспирацията не е фактор в консумацията на ток, но лично аз се съмнявам да я използваш често. За охлаждане проблем няма да имаш. Проблеми с отоплението е възможно да имаш при студове под -7-10* освен ако стаята ти е топла и не изстива бързо през студените зимни нощи. Моята спалня е западна и има само една външна стена изолацията е отлична и през зимата даже като стана -17* температурата в нея не падна под 15* , но всичко това е много субективно. В крайна сметка търговеца които те е консултирал не е бил коректен.

6. Member
    Тук е от
    Jan 2008

7. Тук е от
    Aug 2008

Разбира се, че съм питал търговците- какво ли не.Заблудили са ме, защото в три фирми ми казоха, че този модел е повече от достатъчен.Аз съм по- склонен да вярвям на хора, които имат такива климатици и техноте мнения са обуславят на лични наблюдения.

8.  

9. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

pepo, Климатика е с малка за стаята мощност. На режим отопление, компресора ще работи на максимални обороти, което означава че няма да е икономичен. Отделно че поради малката си мощност няма да може да отоплява при температури по-ниски от 0 градуса. Включването на функцията за вкарване на външен въздух в стаята, допълнително натоварва климатика, вдига разхода, защото външния въздух е с по-ниска температура.

Търговците преценяват влезлия в магазина клиент по много неща. Ако те усетят че нямаш достатъчно пари и че може да те изтърват, ще ти кажат всичко, само и само да купиш нещо. Още повече че това са скъпи климатици и по-рядко се продават, така че не може да се изпускат купувачи.

Зимата, като му се оплачеш че е малък, ще ти предложи да го преместиш в по-малка стая а на негово място да купиш по-голям, ако нямаш подходяща стая ще ти каже да сложиш още един климатик в същата. Важното е търговията да върви.

10. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Днес гледах на живо Саньо ZK25X - модел от 08 ,впечатлен съм .. много масивни външно и вътрешно тяло ,отлична изработка и паснати панели ,създава впечатление за високо качество .. външното тяло е с двуредов топлообменник и е 30 кг ,като не е 66 а 72 см широко - по голямо от стандартна 25ца . Има допълнителен датчик ,предполагам за влажност .. според мен превъзхожда конкурентните машини в класа си ,даже обмислям да си поръчам 1 брой

11. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2007

Каде го видя?имаше ли ценичка?

12. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

1450 лв без монтажа е тук в Шумен

13. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

1490 с монтажа в Пловдив...

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

В Пловдив е ясно че е по евтин ,все пак там ги внасят .. но никоя фирма не се навива да дойде тука да монтира

16. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Адаш, предполагам по простата причина, че си е бая път и въпроса с гаранцията става проблемен. Не са 20-30 км все пак.

17. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

за това смятам че надценка от 10% си е нормална ,климатика го заръчах ще го монтират на 4ти

18. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2007

Алекси,чакам отзиви и го яхвам и аз.Трябва ми една 25 и една 35.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 110 ПърваПърва ... 78910111959 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици Sanyo на 220V
    От m_dikov във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 6
    Последно: 18-01-11, 23:42
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици Sanyo - мнения
    От cacho във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 13
    Последно: 26-06-07, 14:38
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе