Страница 59 от 110 ПърваПърва ... 949575859606169109 ... ПоследноПоследно
Резултати от 871 до 885 от общо 1638
Like Tree68Одобрявам

Климатици Sanyo

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Re:Климатици Sanyo

Цитат Първоначално публикувано от PavelPetkov
    Ами нов го взех от Смолян малко скъпичък ми излезна 2200лв с монтажа иначе стаята ми е точно 20 кв ама мисля че няма да имам проблеми засега добре се справя
    Уауу, ха сега да видя тези дето казваха, че вече нямало нови климатици от серията ЕХ, как ще реагират
    Цената е в рамките на нормалното за този висок клас, даже си мисля, че е евтин, като се приспаднат 150-200лв. за монтажа климата излиза на 2000лв.
    Казвай има ли други такива редки екземпляри, че да купуваме докато не свършат

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

Само да питам 7-ца или 9-ка се води този модел иначе ще проверя дали има още такива моделчета и ще ви пиша

4. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Параметри при 7° външна температура:
    Охлаждаща мощност: 7500 BTU
    Отоплително мощност: 9600 BTU
    Параметри пил 2° външна температура:
    Отоплително мощност: 13900 BTU

5. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Само да питам 7-ца или 9-ка се води този модел иначе ще проверя дали има още такива моделчета и ще ви пиша
    9,5 на отопление, 7,5 на охлаждане. Не че това има някакво значение...
    Ако трябва да сме коректни, климатика би трябвало да се продава за 7ца.

6. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

защото моята стая е 65 кубични см а 7-ците не ги ли дават за по малко????

7. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

защото моята стая е 65 кубични см а 7-ците не ги ли дават за по малко????
    Нямаш никакви проблеми, освен ако не си сбъркал мерната единица. Но ако смяташ да отопляваш 65м3, с този климатик... ще трабва да си много добре изолиран. В противен случай, жалко и за теб и за машината.

П.С. 7ци, 8ци, 12ки... не ги гледай тези означения. Никой нормален човек не ги ползва, а служат само за заблуда на клиента.

8.  

9. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

PavelPetkov с голям зор ще отоплява този страхотен климатик тази стая. Сподели с каква изолация е стаята, изложение и от кой град си.
    Това с тези BTU-та е толкова заблуждаващо и е поредното доказателство, че клиентите им се връзват. Гледайте номиналните и максималните отдавани мощности, когато си купувате климатик, а не BTU.

10. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Е,не ли го научихте,че се определя по номинал охлаждане един климатик.20ката(отдава 2квт номинал охлаждане) е 7ца(7000 БТУ), 25ца(2,5 квт номинал охлаждане)-9ка(9000 БТУ), 35ца(3,5 квт номинал охлаждане)-12ка(12000 БТУ).Климатика си го взимате според нуждите на помещението(кубатура,изолация,изложение,форма и тн) съобразно номинала на климатика.Максимала на машините е разтеглив,според класа им-както има коли 1400кубика-70 коня,но и 140коня.Тези неща са писани из форума,с формули за изчисляване и преобразуване и тн.

11. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

ами на вътрешното тяло има някви данни 1-во е 100V после 50-60 Hz i накрая 1,2 KW само че срещу тях е с йероглифи но това не означава ли че е 12-ка??нищо не разбирам просто питам затова извинете ако въпросите ми ви се струват тъпи???

12. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

PavelPetkov, климатика ти по никой начин не може да мине за 12ка. Но да оставим това настрани. Хубаво е, че си открил този толкова полезен форум... Ама как не го направи 2 дни по-рано?

П.С. Кажи все-пак, какво /и как/ смяташ да отопляваш с тази машина?

13. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

ами смятам да си отоплявам стаята която е 65 кубични м живея в смолян и общо взето лятото не е толкова топло че да се налага толкова да се охлаждам но основно ми е за отопление иначе живея в къща дограмата е дървен стъклопакет имам външна изолация и засега климатика за 15-20 мин ми вдига от 20 до 23 градуса не знам когато се застуди още малко как ще бъде но ако работи така ще съм много щастлив
    п.с между другото ми направи впечатление че на вътрешното тяло пише EX22T a на външното CEX22T

14.  

15. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

ами смятам да си отоплявам стаята която е 65 кубични м............ живея в къща
    65 m³ разделено на 2,5 метра височина на стаята = 26 m² в къща.

16. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

5,2x4,7x2,6=63,54 току що я измерих

17. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

ами смятам да си отоплявам стаята която е 65 кубични м живея в смолян и общо взето лятото не е толкова топло че да се налага толкова да се охлаждам но основно ми е за отопление иначе живея в къща дограмата е дървен стъклопакет имам външна изолация и засега климатика за 15-20 мин ми вдига от 20 до 23 градуса не знам когато се застуди още малко как ще бъде но ако работи така ще съм много щастлив
    п.с между другото ми направи впечатление че на вътрешното тяло пише EX22T a на външното CEX22T
    Голям оптимист си бил, за да се спреш на толкова малка номинална мощност за този обем на помещението и то в къща, където нямаш и съседи които да помагат през зимата. Ако се озори през този отоплителен сезон, за догодина се замисли за още топло изолация на стаята.
    Нали усещаш колко е топло през последната седмица дори и нощес температурите са между 14-17*, така че е рано да се радваш. Единствено остава да се надяваш, че ще издържи при ниски Т* и стопли стаята.
    Не се притеснявай, това е правилното означение на външното тяло.

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Знаейки какво животно е този климатик, ми се иска да се обзаложа, че ще се справя с отоплението поне до към -10°. Вярно, че е малък за помещението, но станалото - станало. Остава зимата да ни държиш в течение дали ще се предаде в големите студове.
    И не го спирай! Оставяш го примерно на 22° и да си ги поддържа денонощно.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Sanyo на 220V
    От m_dikov във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 6
    Последно: 18-01-11, 23:42
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици Sanyo - мнения
    От cacho във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 13
    Последно: 26-06-07, 14:38
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе