За сега си държи температурата 22 градуса. Харчи 250 вата средно. Стаята е 15 кв.м вътрешна.
За сега си държи температурата 22 градуса. Харчи 250 вата средно. Стаята е 15 кв.м вътрешна.
Здравейте, за много години!
Имам въпрос относно един sharp 9JR, с който се сдобих наскоро, проблемът е че заскрежава основно в долната част на топлообменника и размразява много рядко,
поради което се образува лед на долните 1-2 реда тръби, сложен е в 19м2 стая с добра изолация и работи на минимума си, като често изключва / вкючва.
Климатикът е нов, но е мостра, поседял е годинки в магазина, дали може да е от намалял фреон?
![]()
Ogosh, напъни го малко тоя Шаро. Вдигни му тепмературата или квадратурата, че така не се сеща да дефроства.
Колко рядко размразява?
По принцип такова замръзване отвън е почти сигурен признак за намалял фреон, но има и изключения, когато работи он-оф, при недостатъчно дълъг дефрост също може да се получи.
Направи следния тест - размрази го напълно с топла вода, да се изчисти питата. Вдигни му градусите и го остави да работи непрекъснато поне 30-50 минути. Ако пак побелеят само долните няколко реда - значи е за презареждане с фреон.
https://www.youtube.com/watch?v=_rP6OwLQixA Тези японци какво ли не мислят.
Здравейте, климатик Sharp AY-W28SV на 100V модел 2008 година с какъв компресор трябва да бъде ;
В климатика е монтиран компресор DA89F1F-20F който е изгорял имам съмнение че не оригинален
защото ми се струва че е малък за този климатик. Климатика ми е наследство от купено жилище и
не се знае какво е правено с него . Но реших да го възстановя Ако някой знае или има такъв модел да помогне .
Борислав 9 , модела е висок клас с хубав хардуер и параметри. Компресора изобщо не е малък за тази машина. 750 W, Toshiba. В своите модели, Sharp използват компресори на Toshiba и Matsushita (Panasonic). Както и Reichi в базовите модели от по новите модификации. При констатация изгорял компресор, задължително търсите второ мнение което да го потвърди. Колкото до компресора, мисля, че може да се намери.
Благодаря ,Александар
Компресора със сигорност е изгорял защото на трите фази дава различно съпротивление.
Какви стойности дава на трите фази? Мирише ми на неправилно диагностициран проблем. На външната платка има светодиод, който доста добре ориентира какъв е проблема по миганията си.
1,8 ома 2,5 ома 3,2 омо на външно диода мига 13 пъти на вътрешно тяло грешката е 13 и 0
Не знам грешката на уреда колко, но и трите са високи освен различни за такъв климатик. Ако е сменян с не оригинален е разбираемо.
Здравейте.Прилагам няколко снимки на климатик Шарп-японски на 220V който модел е от 1997г - според годината на външния вентилатор.Компресора е Тошиба а процесора на Шарп.Пускам снимките защото на някой може да му е интересно как се променят технологийте.Това което ми направи впечатление е изключителното качество на пласмасата-доста дебела и все още здрава.![]()