И моите не са много нови . Баба моите забравят да дефростват , за разлика от твоята Лука, която е сто пъти по-добра от това дърво бъди сигурен.
.
Няма нищо за поправяне , просто съм наясно с машините , които имам и начина им на работа.Това че ти си мислиш ,че като климатика може да работи с дни заскрежен без да дефросва при минус 5 градуса с КОП сигурно около 2 и консумация над номинал е нормално ... (като не става с задаване на максимална температура от дистанционното има режим охлаждане). Хубавото е че мястото където живея е рай за климатиците в България и горепосоченото се е случвало 2 или 3 пъти за 7 години експлоатация.
Прочети тази тема. За мен така трябва да работи един климатик. Още не мога да повярвам, че го купих за 1100 лева.
https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...%BB%D0%B8.html
Не мисли ,че не съм го чел... И моя втория го взех заради цента от 1150лв. с монтажа.
Здравейте на всички ! Искам да ви помоля за съвет къде да търся проблема в SHARP AY-B22DE9 . Проблема се изразява в това , че при зададени 18 градуса ,а в помещението е 23 климатика включва . Работи около 5 мин и изключва и така постоянно. Включват се и двете тела и външно и вътрешно. Машинката е гаранционна , но от сервиза казаха ,че е от дистанционното . Сменено е ,но проблема си остана.
Дай му резет на дистанционното, ако няма бутон - му изкарай батериите. Дръпни и щепсела на климатика за няколко минути. После виж дали ще се държи пак така.
Благодаря за съвета ,но ще пробвам утре , че климатика е в стаята на малкия и той заспа! А възможно ли е датчика за въздуха да е проблемен? Днес го бях свалил с цел да го сменя , но в Стара Загора не можах да намеря точно такъв- на една букса са и тръбния и въздушния . А и не знам стойностите му.
След като климатика е гаранционен, не виждам причини да го чепкаш. Викай си сервиза!
Здравейте,
Къде мога да намеря информация до какви отрицателни температури е безопасно да работи климатика ? Японски Шарп AY-U25SC.
Ще работи и на -20, но с какъв капацитет е друга работа. В завимост от топлозагуби, търсена температура и т.н.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk