[quote=patra6kov ]Първоначално публикувано от Alexi
И най-сигурно.Абсолютно прави сте!Първоначално публикувано от jori
[quote=patra6kov ]Първоначално публикувано от Alexi
И най-сигурно.Абсолютно прави сте!Първоначално публикувано от jori
Здравейте интересувам се от модела Toshiba RAS-107SAV-E В момента е на промиция в ТЕХНОПОЛИС за 1099лв. Има ли притежатели на този модел? Какво е вашето мнение за него?
За пореден път ще пиша:от Технополис не взимайте Тошиба (прочети предишните ми постове) от тях взимайте Хаер (за украса) и LCDта.
Здравейте искам да Ви попитам за мнението ви за този модел : Toshiba RAS-107SAV-E който е на цена от 1099 и ми допада като характеристики и цена дали си заслужава според вас . Благодаря предварително
Аз моята Тошиба 10ка преди 2 години от там си я купих проблеми не съм имал а и гаранцията не е към Технополис а към вносителя който си извърши монтажа (така беше в моя случай преди 2 години) На база на какво твърдиш че гаранцията е към ТП и че има много дефектни? Нещо много несериозно ми звучи изказването ти....Първоначално публикувано от lavsho
Конкретно за този модел гледах че го дават до -10 градуса... което на мен не ми допада....
http://www.toshiba-aircon.in.th/Own2008/1110250121.pdf
Каква всъщност е разликата между моделите със и без 7-ца отзад?
Например 10SAV-E и 107SAV-E?
Твърдя го защото вносителите на Тошиба за България са Джи и ЕЙ и Технополис, при Джи и Ей гаранцията е три години и сервиза е при тях и няма никакви проблеми монтирали сме над 170 техни машини и нямаме никакъв хпроблем,в Технополис гаранцията е две години и доскоро сервиза им беше " Русе газ сервиз" а във момента е някакъв "Кериър сервиз"с незнайно местонахождение и отговарят само на телефон и имейл за повредите мога да кажа че от 16 монтирани бройки 2 изобщо не тръгват при монтажа - може и съвпадение да е но аз се съмнявам - и последно при монтаж на Тошиба от Технополис се попълва гаранционна карта която остава при клиента еми кажете ми тогава как вносителя и обслужващия сервиз ще знаят че дадена машина с еди кой си номер е монтирана на еди коя си дата и е започнал да тече гаранционния срок??? или може би това е предимство ? защото ако имаш приятел в монтажна фирма и не ти попълни гаранционната карта климатика ти става с вечна гаранция???За мен това звучи несериозно!Споделям само факти от практиката и реалноста,иначе машинката не е лоша а цената е НЕВЕРОЯТНА така че купувайте пък каквото дойде.Първоначално публикувано от zlobarov
С малко закъснение виждам темата - днес си поръчах Toshiba RAS - 16 Nikita, не съм сигурен за точният модел. Ще споделя впечатления, като го монтират и заработи.
Нещо да ми кажете дали е добър избора?
Колебаех се за daisekai, но 700-те лв. отгоре бяха решаващи...
Става.Първоначално публикувано от Ники Илиев
Средна хубост.
А и разликата в цената е съществена.
Хайде да се похваля и аз. Вече съм горд собственик на 2бр. Toshiba RAS-B10 SKVP-E Super Daiseikai. от официалния вносител фирма "Джи и Ей" За сега са икономични, но все още не е застудяло навън както трябва. Ще видим. Аиначе единственото нещо, което ме притеснява е, че вътрешните тела са малко шумнички. Поне на мен така ми се струва. На вентилатор Auto обаче няма ядове. Имам база за сравнение - климатика в хола е RAS-13SKV-E най-ниския клас на Toshiba, но ми се струва по-тих. А може и да е заради това, че хола е по-голям от спалните.
Някой може ли да изкаже компетентно мнение по въпроса?
ЧЕСТИТО!!!Купил си най-добрите машини на нашия пазар.Ако спалните са ти до 55 кубика машините ще са ти перфектни и няма да имаш никакви проблеми,колкото до шума - на автоматичен режим всичко ще е ОК ако пак ти е шумно сложи скороста на вентилатора на най-ниската степен.
това е доста силно изказване ,сещам се поне 15-20 модела които са доста по добриПървоначално публикувано от lavsho
#lavsho, Мерси. Наистина си прав, на автоматичен вентилатор е наистина тих - Pure Comfort, както пише за модела. Иначе едната спалня е около 35куб. а другата 25. Хмм.. COP 5 ..... дано да е наистина така. През истинската зима ще си каже. Преместих електромера от 13-ката SKV-E на единия Daiseikai и отчетох 160w/h консумация при външна 5 градуса. Ще видим при отрицателни темератури. При всички положения харчи по малко от обикновения инвертор в хола. Неговата консумация при тези условия е 285w/h но топли хол 53куб. Но времето ще покаже. Дано да нямам проблеми с тях.
Момчета, четох по-стари постове в тази тема, относно минималната дължина на тръбния път. На моите клими минималния тръбен път трябва да е 2м. На единия е към 1,95м. Та въпросът ми е 5см. могат ли да са проблем и да повлияят на работата на климатика, като икономичност и процеси. Очаквам компетентни отговори. Благодаря предварително.