Не, не могат, въпроса опира до технологичните шумове от движението на фреона.
Не, не могат, въпроса опира до технологичните шумове от движението на фреона.
Ами фреона се чува еднакво и на климатика с тръбен път 2,5м. Едно леко клокочене, когато работи на минимум. Но не е дразнещо и не се чува вътре. Значи 5-10см. не могат да окажат влияние на икономичността.
Интересува ме, колко е консумацията на Йон - генератора на toshiba ras-b10 skvp super daiseikai? Някой има ли идея?
на Панасоника ми с йонизатор мисля че беше упомената консумацията му в инструкцията за експлоатация и ми се върти 5 вата сега не ми се търси точно колко е
Точно и аз мисля, че на моята машина срещах някъде pdf , където пишеше колко е консумацията със и без Йон-генератор, но не мога да го открия.
Българското уредче за йонизация на въздуха "Здравец" има консумация 2 вата, предполагам, че и при климатиците е горе долу толкова.
Новата PDR серия за японския пазар на Toshiba за 2009-та:
RAS-251PDR
Мощност на отопление: 2.8(0.2~6.2)kW
Консумирана мощност: 470(45~1,500)W
COP 5,96.
Все пак не надминава върховата RAS-251SDR с COP 6,67 от 2007-ма година.
По СОР не, но целогодишното енергийно потребление APF- 6.6 срещу 6,0 за миналогодишният модел. И съответно 113% срещу 103% постигане на стандартите за климатична техника в Япония за 2010 година, така че новият модел е по-добър все пак.
Как може да има 45 Вт минимална консумация,като само двата вентилатора имат такава консумация?
Консумацията на двата вентилатора е дадена допълнително в таблицата и тя е съответно вътрешен макс. 30 вата и външен макс. 43 вата. Предполагам, че 45 вата е само компресора.
Значи тези 45 W са консумацията на компресора когато климатикът отдава 200 W?
Можеш ли да обясниш това за APF - как с по-нисък COP има по-висок APF? Чудел съм се какво означават тези проценти, сега вече ми стана ясно. Мерси.
jori, Изразявайки съмнение по отношение на минималната консумация разваляш положителното впечатление към модела.
При всички климатици, посочената в документациите минимална консумирана мощност е измерена при работа в съответния режим /охлаждане, отопление/. Дадената минимална консумирана мощност трябва да включва общата за целия климатик консумация а не по отделно за всеки отделен механизъм консумиращ електричество. То ако става въпрос консумацията в режим Standby е от 1 до 10 W.